Oväder

REGN TILL HELGEN…

Enligt de spanska metrologerna kommer ö-gruppen att få uppleva lite regn till helgen. Regnet drar in från väster och sprider sig sedan till de östra öarna. Det handlar om ett oväder som drar ner från det spanska fastlandet och drabbar Kanarieöarna under helgen.

Resenär med väska

MÖJLIGHET ATT RESA MELLAN ÖARNA…

Under dagen är det troligt att de kanariska myndigheterna beslutar om huruvida man skall tillåta resor för privatpersoner mellan öarna även om man bor på en ö som befinner sig i restriktionskategori 3. Detta beslut genomfördes under påsken.

199 NYA SMITTADE…

Rapporten som lades fram under onsdagens eftermiddag visade att ytterligare 199 personer smittats av coronaviruset under de senaste 24 timmarna. Dessutom registrerades ett nytt dödsfall, denna gång på Tenerife. Det glädjande beskedet är att 314 personer friskskrevs på ögruppen under det senaste dygnet.

Invånare i spanien 2021

BEFOLKNINGEN MINSKAR…

Per den första januari 2021 fanns det 2.171.364 personer inskrivna på Kanarieöarna. Detta är en minskning med 4.588 personer jämfört med samma datum året innan. Av dessa drygt två miljoner människor är 286.551 invandrare, vilket innebär att drygt 13% av de som bor här har flyttat hit från annat land.

Pepe Mel tränare

TRÄNARBYTE…

Det närmar sig slutet på årets fotbollssäsong. Med sju matcher kvar att spela kan det se ut som om Union Deportiva Las Palmas i stort sett har säkrat sig ytterligare ett år i den spanska andra divisionen. Med hotet från nedflyttning i stort sett undanröjt…

Öarna med prickar

TILL KATEGORI 2…???

I morgon, torsdag, är det dags för de kanariska myndigheterna att sammanträda igen och besluta om det kan ske några förändringar på restriktionerna på öarna. De mindre befolkade öarna, El Hierro, La Gomera och La Palma befinner sig redan i kategroi 1, vilket innebär att smittorisken är liten…

STATISTIK…

Tisdagens coronarapport visade att 148 personer smittats av viruset under de senaste 24 timmarna. Det är den lägsta siffran på tio dagar. Den gången stod Gran Canaria för de flesta smittade, medan Tenerife igår stod för 65% av de nya smittade…

MOTIGT FÖR TURISMEN…

Detta konstaterande är väl i och för sig ingen nyhet. Alla verksamheter inom turismen, vare sig det handlar om hotell, flygbolag, resebyråer, researrangörer eller leverantörer till dessa, har lidit stort under hela pandemiperioden. Och fortsätter att lida.

Väg avstängd

VÄGARBETE I ARGUINEGUIN…

Under gårdagen, måndag, inleddes de vägarbeten som skall genomföras på genomgångsvägen, GC500, genom Arguineguin. Lite felkörningar och allmäna missförstånd blev resultatet då trafiken i riktning Arguineguin mot Las Palmas stoppades och omdirigerades till andra gator i staden.

Regeringsbordet

EXTRA HJÄLP…

Den kanariska regeringen kommer att träda in och hjälpa de personer som blivit permitterade på grund av pandemin och som därmed tjänar mindre än minimilönen. Detta framkom efter ett möte mellan medlemmar från regeringen och de olika fackföreningarna…

ILLEGALT ELLER UNDERHÅLL…

Kraftiga maskiner sågs arbeta med en stenmur utmed stranden i området kring fyren i Maspalomas. Detta skedde i fredags. Dessutom efter det att utegångsförbudet trätt i kraft. Detta gjorde att en av de personer som bor i området lade ute en film om det hela på sociala medier …

Vengera dalgång

TURISTORT BLEV BANANODLING…

Vi är tillbaka på 80-talet. Allting var preparerat och klar. Ytterligare en turistort skulle växa fram på den sydvästra delen av Gran Canaria. Orten hette Veneguera och hade, liksom andra orter i kommunen Mogan, ett fördelaktigt klimat, där själva dalgången skyddades av de omkringliggande bergen.

Cannabis plantor

…MEN ALL ODLING ÄR INTE LEGAL…

Tre personer omhändertogs av polisen i Telde nyligen. Polisen hade fått tips om att det eventuellt fanns en odling av cannabis gömd inne i en annan jordbruksodling. Odlingen låg i Telde området på Gran Canaria.

Corona Virus

168 NYA SMITTADE…

Söndagens smittorapport visade att antalet smittade minskade något jämfört med dagen innan. Totalt upptäcktes 168 nya fall av coronaviruset på Kanarieöarna. Dessutom konstaterades tre nya dödsfall, två på Tenerife och ett på Gran Canaria…

Sjukhus San Roque

TRE KANARISKA SJUKHUS BLAND DE 100 BÄSTA…

Det är tidningen Newsweek som tillsammans med portalen ”Statista” presenterar de bästa sjukhusen runt om i världen. Och land för land. Och när det gäller Kanarieöarna så premierades tre av sjukhusen bland de 100 bästa i Spanien.