12.000 fortfarande kvar…

Trots att de flesta turister har återvänt till sina hemland och att regeringen infört en generell stängning av alla hotell och lägenheter så menar myndigheterna att det fortfarande kan finnas så många som…

SKYDD FÖR HYRESTAGARE…

Regeringen har för avsikt att genomföra lagar som skyddar hyrestagare under denna besvärliga period. Bland annat förbjuds hyresägare att kasta ut hyrestagarna på grund av uteblivna betalningar…..

OPTIMISM…

Experterna när det gäller Coronaviruset på Kanarieöarna betraktar situationen som ”hoppfull”, utan att därför ropa ”hurra” än så länge. Man har förhoppningen

NU STÄNGER VI MER…

Centralregeringen i Madrid beslutade i helgen att stänga ner all yrkesverksamhet som inte är ” absolut nödvändig”. Förbudet inleds redan idag, måndag, även om man i sista minuten gav vissa….

SKILLNAD I SPRIDNING…

Av de registrerade 1.125 fall som finns på Kanarieöarna per söndag kväll den 29 mars, var 712 fall knutna till Tenerife, 288 till Gran CANARIA, 49 till La Palma, 35 till Lanzarote, 30 till Fuerteventura, 8 till La Gomera och 3 fall till El Hierro….

Ännu hårdare restriktioner från måndag

Spaniens premiärminister Pedro Sanchez meddelade igår kväll i ett tv-sänt tal att från den 30/3 kommer all arbetsaktivitet stängas ner. Endast de absolut nödvändigaste för att samhället skall fungera får jobba. …

INRIKESFLYGET MINSKAR KRAFTIGT…

Efter första veckan sedan införandet av ”alarmtillståndet” i Spanien så visar det sig att inrikesflyget drabbats, minst sagt, drastiskt. Nedgången från samma vecka i fjol var 95,5% – från 187.654 personer till årets 8.623…

HJÄLP MED HYRAN…

Ännu är inte beslutet officiellt, men samstämmiga uppgifter berättar att staten kommer att ge ut lån via bankerna till de som fått problem med att klara av hyresbetalningen. Lånen är räntefria och skall betalas tillbaka på 6 år. Har….

POLISEN UPPMANAR…

Under ”alarmtillståndet”, då vi alla tvingas till långt större tid i hemmen, ökar användandet av internet kraftigt. Polisen uppmanar nu alla till att vara extra försiktiga, framför allt vid köp via nätet….

CORONA OCH CANARIAS…

Per den 28.3 är 0,047% av den kanariska befolkningen smittade av viruset. Omvandlat till siffror blir det 1.025fall. Av dessa är 197 personer….

Ta hand om husdjuren…

Är en generell information som går ut till de kanariska hushållen dessa dagar. För hur konstigt det än kan låta så noterar man för tillfället fler övergivna husdjur än normalt. Man ….

FLERA FLYKTLÄGENHETER…

För att förbättra den sociala servicen och utöka omhändertagandet av utsatta kvinnor och barn, har ö-regeringen iordningställt ytterligare 8 lägenheter, dit de misshandlade personerna kan ”försvinna”….

UPPSKJUTNA SKATTER…

Kommunerna på Gran Canaria annonserar var dag nya tilltag för att lindra effekterna av Corona viruset. De flesta skatter och avgifter som skulle betalats nu under andra kvartalet, är skjutna på framtiden – i flera fall till slutet på året – räntefritt…

Lite turister…

Denna torsdag, 27 mars 2020, går till historien. Så få turister som befinner sig på Gran Canaria som idag, har vi inte upplevt sedan turismens vagga för ca 60 år sedan…

SAS sätter upp ett extra plan på Måndag

Besked från Svenska konsulatet i Las Palmas och Sweden Abroad. SAS kommer att sätta upp en extra flight på måndag 30/3. Ifall ni behöver komma hem, så gå in på www.sas.es så fort ni kan….