Det er mars, og snart er vintermånedene på Gran Canaria bak oss. Vi vil i dette og neste nummeret beskrive et par korte avslutningsturer på vintersesongen, denne gangen til Playa del Asno og neste gang til Lomo del Taurito.

Vi tror begge turene er ukjente mål for selv de mest entusiastiske turgåerne på øya - eller ...?

Playa de Tasarte med den anbefalte restauranten lengst borte.
- to enkle turmål på sørvestkysten
Dersom man syntes februarturen til Playa Güigüi i Dag & Natt hørtes lang ut, er dette et kort turalternativ ned til en strand i dalen rett sør. Det som venter er et nydelig strandområde, med steinstrand i begge ender, men en 40-50 m lang svart sandstrand på midten.

På skilt ved innkjørselen til Tasartico er navnet skrevet Playa Tasartico, mens det på kartene står Playa del Asno, der asno betyr esel. 200 m ovenfor stranden er det faktisk på Camping Villamar en liten restaurant med stor terrasse, der et besøk anbefales. Egen bil er nødvendig, da det ikke er noen bussmuligheter. På veien hjem bør man med bilen ta avstikkeren ned Tasarte-dalen til sjøen.

Playa del Asno, med sandstrand på midten
Veien til Tasartico.
Fra der motorveien GC-1 ender rett nord for Puerto de Mogán, er det 31 km til Tasartico, etter omtrent 50 minutter kjøretid. Etter først 22 km på GC-200 er man oppe i passet Degollada de Tasarte, som på noen kart kalles Degollada de la Aldea. Aldea betyr landsby, og navnet betyr at dette er passet mellom byene San Nicolás på nordsiden og Tasarte på sørsiden.

Her starter veien GC-204 mot Tasartico. Etter en 3 km smal "hyllevei" er man fremme i et neste pass, Degollada de Tasartico, der grusveien rett frem er den gamle hovedveien man på 1970-tallet benyttet mellom Mogán og San Nicolás. Veien er stengt med en grushaug. Fra passet fortsetter man ned i Tasartico-dalen, der man kommer til byskiltet for den lille landsbyen Tasartico retter etter Km 6-skiltet.

800 m sør for Tasartico starter turen til Playa Güigüi, med noen P-plasser også for turen videre ned til Playa del Asno.
"Turguide til Gran Canaria Sør"
"Turguide til Gran Canaria Sør" Den kom i månedsskiftet mars/april, og er på omtrent 250 sider og beskriver med tekst, kart og bilder 44 turer til fots på sørsiden av Gran Canaria. Den er til salgs i alle bokhandlere i Norge. Prisen er 299 kroner.
Turkart Gran Canaria.
Det savbildede turkartet er det desidert beste over Gran Canaria. Det er til meget god nytte på enhver tur på øya. Den tredje, reviderte utgaven kom nå i høst. Det koster 13 euro og er blant annet til salgs i Den Norske Klubben i Arguineguin.
Camping Villamar, med et minmarked og en enkel
bar / restaurant med stor terrasse.
På turen møtte vi to svenske turgåere med vår svenske utgave Vandra på Gran Canaria.

Fra Tasarte nedover Tasarte-dalen
Idet man kommer inn til bebyggelsen, er det til venstre skiltet "playa Tasartico / Camping Villamar / accesso playa Guguy" - til høyre iglesia, som betyr kirke. Rett etter begynner en 3,5 km lang og stedvis steinete grusvei ned til strandområdet, som på skiltet kalles Playa Tasartico, men som på kartene heter Playa del Asno, der asno betyr esel. Vi kan sterkt anbefale denne enkle turen om man synes februarturen til Playa Güigüi hørtes for lang ut.

Tasartico - Playa del Asno.
Turbeskrivelsen fra Tasartico er meget enkel: Man følger rett og slett bare den 3,5 km grusveien nedover dalen mellom Tasartico og Playa del Asno.
Grusveien er egentlig kjørbar for personbiler, men stedvis med temmelig dårlig kvalitet. Gå derfor heller.

Startstedet er som for turen til Playa Güigüi, som ble beskrevet i februarnummeret - enten Tasartico eller 800 m nedover på den til sammen 3,5 km grusveien, til et sted der biler kan parkeres og stien til Playa Güigüi starter (se bilde). Den passerer underveis ned mot sjøen et par inngjerdede plantasjer og kommer 200 m før strandområdet til Camping Villamar, et overraskende tilrettelagt sted i det ellers bortgjemte området. Det er laget som en "Zona de Acampada Controllada", med små campinghytter, Mini Mercado og ikke minst en Restaurante med en stor uteterrasse med servering.

Fra Camping Villamar er det bare 200 m grusvei ned til det 150 m brede strandområdet, med steinstrand på begge sider, men med en nydelig svart sandstrand på midten. Dette er en tur alle kan gjennomføre - selv med krykker, for det er prøvd i praksis etter leggbrudd og skruebehandlet båndskade i ankelen. Vi er ganske sikre på at du kanskje vil oppleve å ha strandområdet helt for deg selv.


Svensken Björn Westin har i mer enn 20 år drevet guidede turer med sitt Rocky Adventure.

Han kjenner bedre enn noen annen det meste av 800 km turstier på Gran Canaria. Sammen med sine skandinaviske kolleger fører han dem som ønsker en lokalkjent guide på turen.


www.rockyadeventure.com

Tel.+ 34 615 932 589

info@rockyadeventure.com