Av Anita og Birger Løvland
Tur 3:
Playa de Tauro - Vista Noruega

(11 km én vei / 925 høydemeter)
Ved enden av grusveien, oppe i høyden nedenfor Vista Noruega, møtte vi en terrengsyklist - som ikke overraskende var norsk. Han hadde syklet grusveien fra Playa de Tauro og dermed tilbakelagt mer enn 800 høydemeter.
Noen spreke turgåere i høyt tempo, som vi møtte på stien ovenfor Vista Noruega, var også norske og hadde gått den samme veien, men altså da til fots. Vi bare nevner denne turmuligheten fra sør, i tillegg til La Solana-starten fra øst og Molino de Viento-starten fra vest.

Turen trenger ingen spesiell beskrivelse, annet enn å finne starten på grusveien ved motorveibroen. Fra den gamle hovedveien forbi Playa de Tauro (Km 37.2 på GC-500) følges Avenida del Guincho oppover dalen i omtrent halvannen km, til rett etter Urbanización Morro del Guincho.

Der grusveien rett frem er sperret med kjetting og skilt, følges bred grusvei opp til venstre til stor grusplass. Her starter grusveien videre oppover høydedraget med en bom, plassert der veien fører over tunnelinngangen.
Turguide til La Gomera
Anita og Birger Løvlands turguider er blitt velkjente for nordmenn som ønsker en aktiv Sydenferie. Deres allerede sju utgitte bøker om Kanariøyene, Mallorca, Madeira og Azorene har fått mange til å oppdage de utrolig spennende turmulighetene som finnes på disse øyene. Med denne boken ønsker de velkommen til å følge deres fotspor på ville og vakre La Gomera.La Gomera er med 370 km2 den nest minste av Kanariøyene, men uten tvil en av de mest interessante. Det høyeste punktet er Garajonay med 1484 meter, øverst i den eviggrønne laurbærskogen Bosque del Cedro, som ble nasjonalpark i 1981.

Biler på nye veier har for lengst overtatt for mann og esel, som på et nett av gamle stier og ferdselsveier tok seg frem i det kuperte landskapet mellom daler og rygger. Det er dem som i dag er grunnlaget for cirka 550 km skiltede og merkede turer. De to lengste turene er den 43 km lange GR-131 tvers øya og den 110 km lange GR-132, som i store trekk følger hele kysten. PR LG-stiene er de for det meste 10-20 km lange dagsturene mellom idylliske landsbyer og små lokalsamfunn oppe i høyden og langs kysten. Bare dette være sagt: Skal du virkelig oppleve La Gomera til fots, venter mange og stedvis bratte høydemeter opp og ned, som krever spreke turbein ...

Med detaljerte kart og turbeskrivelser kan du velge mellom 34 turer over hele La Gomera - sett med norske øyne og gått med norske bein. La Gomera har også mye å by på fra bilvinduet - derfor et eget kapitel om opplevelser langs veiene. Planlagt utgivelse senhøstes 2014. GOD TUR!
 
Tur 1
Tur 2