Siste nytt

Low cost bolagen räddar statistiken

De första 3 månaderna av 2018 har Kanarieöarna minskat ankommande turister ifrån de traditionella flygbolagen och turoperatörerna med 4%.  Men Low cost bolagen räddar situationen och statistiken, de ökar sina  gäster med 11% jämfört med samma period år 2017.  Tillsamman har de ankommit 1,6 miljoner via de billigare flygbolagen vilket motsvarar en….

Kommunen San Bartolome de Tirajana pusser opp

Det er avsatt 280 000 euro for utbedring av sykkelstier og joggeløyper i Parque Sur. Sykkelstien utgjør 1 440, 4 m2 og joggestien 5 273,4m2. Avgjørelsen blir mottatt med jubel av de mange innbyggerne i kommunen som daglig bruker parken i Maspalomas.

Mogan kommune pusser opp

Allerede i mars påbegynte arbeidet med å pusse opp torget “La plaza de Marañuelas” i den gamle bydelen av Arguingeuin. Parallet med havnegaten “Avenida de El Muelle” ligger torget på en høyde med utsikt over stranden og havnen i sentrum av Arguingeuin. Det er avsatt 41 700 eur….

LITE FAKTA OM WIDERØ

Widerøe, norsk flyselskap grunnlagt i 1934 av Viggo Widerøe. Widerøe var heleid av SAS fra 2002 til 2013, hvor 80% av eierskapet ble tatt over av en investorgruppe. Etter dette har SAS solgt seg helt ut, og selskapet eies nå av WF Holding AS……

I kveld ankommer Widerøe Gran Canaria

I kveld, mandag 9.april lander Widerøe på Gran Canarias flyplass. Det norske flyselskapet Widerø har kjøpt et nytt fly i Brasil av typern Embraer E190-E2 som snart skal ut i fluftfart oppe i nord. På vei fra Brasil til Norge mellomlander de mandag kveld i Las Palmas. Representanter for presse og konsulat var tilstede da flyet som skal operere i Norge landet på Gran Canaria…..

R.I.P Lill-Babs

Den svenske artisten Barbro «Lill-Babs» Svensson ble 80 år gammel. Hun hadde et langt og nært forhold til Gran Canaria, hit hun kom allerede på slutten av 50-tallet som en av de første charterturistene fra Sverige. Siden flere tiår tilbake har hun årlig opptrådt på danserestauranten Playa del Sol midt i Playa del Ingles. Våre tanker går til hennes nærmeste familie…..

Påsken på Gran Canaria, se de olika processionerna

I spanien firar man påsken mycket seriöst. Vi har tidigare publicerat en artikel om Semana Santa se: Spanjolene holder seg i alle fall till historien

Under hela påskveckan kommer det att vara flera olika processioner i Las Palmas stad. Nedan följer en lista över de viktigaste processionerna.

Europeisk Ostmarknad i Moya

Nu på lördag ifrån kl. 10.00 till klockan 19 är det ostmarknad i byn Moya (karta) på norra sidan av ön där ostar från 19 olika europeiska kommuner ifrån olika regioner från Spanien, Portugal och Italien presentera sin produkter. för er som älskar ost så är detta er höjdpunkt på året. 

Karnevalståget i Playa del Ingles

Imorgon går det stora karnevalståget genom gatorna i Playa Del Ingles. Det är mycket populärt att delta med en kaross, i år stängde man anmälan efter endast 2 dagar då det inte fanns plats för fler än 115 stycken. Så festen…

Karnevalen Maspalomas i full gång på Yumbo

I helgen valde man drottning för karnevalen i Maspalomas och vann gjorde Sara Cazorla Santana. Men det är inte över ännu på torsdag  kväll är en av höjdpunkterna Drag Queen gala och den får man inte missa. Programmet för karnevalen i Maspalomas finner ni på denna länk.  På lördag den 10 mars är det karnevalståget som går genom hela Playa del Ingles något man heter inte bör missa.

STORM

Gran Canaria vaknade upp till strålande solsken och ca 24 grader en klart härlig dag. Om det inte vore för alla extrasändningar på Tv och radio om det dåliga vädret som står i dörren och knackar på. När man ser denna satellitbild ifrån i morse så förstår man att vi idag kommer ….

Mycket Regn och det kommer mer

Igår kväll uppfylldes regnvarningarna och det regnade upp till 20-50  liter per kvadratmeter på vissa delar av ön. Aguimes, Ingenio och flygplatsen vart det mest drabbade igår kväll. Just nu är det växlande molnighet med sol som värmer skönt efter denna skur. Men det är inte över!  På söndag kommer vi att bli blöta

Karnevals søppel

I alt 158 personer måtte trå til for å rydde søppel etter karnevals dagen i den gamle bydelen Vegueta og senere i Santa Catalina parken. Totalt ble det plukket 12 300 kilo søppel som folk hadde slengt fra seg under nattens festligheter…

Drottning gala i Las Palmas

Ikväll kl. 21.00 startar drottninggalan i  St. Catalina Parken. Man väljer detta års karnevalsdrottning, biljetter är utsålda sedan länge. Men festen efter galan kommer att vara stor runt scenen. Detta är en av karnevalens höjdpunkter och har man inte lyckats få biljett kan man se galan på den lokala Tv kanalen “television Canaria” som startar sin sändning kl. 20.45. På Måndag kväll är det den mest populära galan av de alla “Drag Queen” man väljer alternativ drottning denna kväll, och då det dagen efter är “Martes Carnaval” helgdag, så kommer festen att bli stor hela natten. Även denna gala visas på kanarisk tv med start kl. 20.45.  

Väder varning igen

Just när man tror att vi skall få bättre väder på hela ön och att snön har töat bort, så rullar det in nya varningar för dåligt väder. Under dagen idag skall vädret försämras igen regn, vind, hagel, lokala stormbyar och snö. Men denna gång verkar det vara mest koncentrerat till den norra sidan av ön samt bergstrakter som det blir dåligt väder. Men det blir kallare i bergen denna gång, snö kan falla ända ner till 1.500 meter över havet så tex. byn San Mateo kan få snö. Än så länge är vägarna upp till bergen öppna men den kanariska regeringen varnar för att de stänger så fort vädret blir sämre.