Det italienske kjøkken er mangfoldig, smakfullt, enkelt og uformelt.
Gode råvarer ofte bare tilsatt tomat, sitron og olivenolje gjør italiensk mat lett å like …
Fargerikt og enkelt.
Tomat og mozzarella salat er et godt eksempel. Gode smakfulle tomater med biter av bøffelmozzarella litt god olivenolje, tilsatt noen blader med basilikum.

Fokus på ferske råvarer
Italienske byer har bakerier, kjøttbutikker, ostebutikker med dyktige fagfolk bak diskene. Ukentlig marked der lokale produsenter tilbyr sine varer alt satt i system og benyttes flittig av lokalbefolkningen.

Pizza, pasta og pane (brød) 

Pizza, pasta og brød fra Italia er blitt verdenskjente merkevarer. Italienerne er stolte av sitt kjøkken og legger sin sjel i å holde på sitt særpreg

Nydelig og jomfruelig olivenolje
God ekstra virgin olivenolje fra Italia er hyppig brukt smaksetter. Olivenoljer fra Toscana eller Liguria konkurrerer om å være de beste olivenoljene. Olivenoljene er fruktige og runde i smaken og ikke så pepperpregede som de greske og spanske olivenoljene.- olivenolje fra Liguria – verden beste!

For et drøyt år siden slo Gaetano Caprio opp dørene til restauranten med det nostalgiske navnet.

Hva kan bli mer italiensk enn en gammel Vespa ?? Enhver italiener med selvrespekt har en gammel Vespa i garasjen…. …eller i restauranten.

Hos Il Vespino Vecchio står en gammel Vespa som tilhørte Gaetanos morfar. Den ble med på flyttelasset fra Italia til Tyskland der Gaetano ble født. Han kaller seg selv en vaskekte tysk italiener …?? … og da kan man håpe han har arvet det beste fra to verdener! Maten på restauranten bærer tydelig preg av familiens opprinnelse i det vakre Napoli.


Sitroner og tomater
Har du smakt sitroner fra Amalfikysten og spist solmodne tomater i Italia? Sammenlignet med norske vintertomater og tørre sitroner i norske butikker blir forskjellen ekstrem.

Vin og ost
Italia er et av de største vinlandene i verden. Kjenner du de tre B-ene så er du en vinkjenner på 3 sekunder. Si Barolo, Barbaresco eller Brunelli til en italiener og du har en venn for livet. Tar du med et stykke ost som parmesan, mozzarella og gorgonzola blir du invitert på middag!

Nydelige desserter 

Tiramisu og Panna Cotta er to velkjente italienske desserter. Enkle og genuine i sin form. Kokkens kreativitet løfter disse dessertene opp til store kulinariske nytelser.

Kvalitet på kaffeopplevelsene 

Espresso og Cappuccino smaker som regel utmerket i Italia. Alt tilberedes ofte manuelt og i gode espressomaskiner. Nytes ofte stående ved bardisken og til 1/3 av prisen i Norge.

Nyansert, uformelt og trivelig

Utmerket mat og drikke får man selvfølgelig i andre land utenfor Italia. Den uformelle stilen og stemningen i Italia er en viktig del av matopplevelsen. Italienske storfamilier med støy, latter og matglede er annerledes og gledelig for oss nordboere å observere. En mangfold av nyanser og smaker preger det italienske kjøkken. De ulike regionene holder på sine stedegne og særpregede retter og dreier som om mye mer enn pizza og pasta.

Med stor lidenskap for mat begynte Gaetono Caprio straks han hadde landet på Gran Canaria å lete febrilsk etter en ekte italiensk ristorantino med atmosfære og mat basert på ekte råvarer og tilberedt med lidenskap og amore….Men det han ikke fant måtte han selv finne på. En kjøkkensjef med bra potensiale ble headhuntet fra en trist trattoria og plassert i en bedre kontekst.

Svaret finner du i menyen på Il Vespino Vecchio i San Agustin, der menyen er full av raffinerte retter som får tungen å løpe i vann…..hva sies om en tartar av indrefilet med trøffelolje, en lunken skalldyrsalat, scampi rullet i svart spagetti med avocado tartar, en varm potetkake med blekksprut og grønnsaker, helstekt lammelår, friterte skalldyr og til alle som har ekstra stor lommebok;….det finns Amarone Zenato Valpollicella på vinmenyen – sukk!

Gaetano vil selv gjerne fremheve restaurantens tartar med tunfisk…….

og til etterrett en hjemmelaget Tiramisu som går rett i hjertet….

non c'è amore più sincero di quello per il cibo...
Shoppingcenter El Porton, San Agustin

Tel. 673 323 827