Italiensk kjøkken i kanarisk fjellby
Når du kommer til Montaña de la Data er du veldig nær Playa del Inglés, men samtidig langt ute på landet. Følelsen er god, og distansen er praktisk, i alle fall om du vil spise middag på restaurant El Labrador og nyte et glass vin eller to til maten. Taxiregningen er overkommelig!

Restauranten med det hundevennlige navnet El Labrador har funnets i en mannsalder, men de nye italienske eierne bare ett par års tid. Mye er forandret, ikke minst menyen. Men også en del av interiøret, eller skal vi si eksteriøret i og med at man praktisk talt sitter ute i en hage!


Hagen som har fått et sementgulv og delvis et tak over hodet, har beholdt sin landlige atmosfære og sine avocado trær som henger over skifferstens bordene. Personalet består av ivrige, mannlige kelnere som raskt gir deg en følelse av bare å ønske deg ditt beste!

-Tutti Italiano- var svaret vi fikk da vi spurte om alle var italienske! Og for at vi for sikkerhets skyld ikke skulle mangle oppvartning la de igjen en liten diskret ringeklokke på bordet, som gav et signal inn til kjøkkenet om vi ønsket noe. Det rakk vi aldri gjøre, da en vennlig kelner alltid var på armslengs avstand.

Etter at menyen var studert og konsultert med en kelner med stor innsikt i kjøkkenets kreasjoner (vi antar at han var hovmester/eier) ble det bare vanskeligere å velge. Ikke fordi utvalget var for stort, men fristelsene så mange!

Nåvel, hjemmelaget hvite og svarte tortellini med havets pesto( gjort på alger) og med blekksprut var et valg vi ikke angret. Ei heller tagliatelle med hummer, eller en sjøtunge med sopp og trøffel……

Men før vi kom så langt ble vi invitert på en italiensk sprize og litt russisk salat med reker. Den yngre generasjonen fikk alkoholfrie drinker, og ble veldig positivt overrasket over den detaljen!

Til slutt flommet bordet over av restaurantens mange, hjemmelagde brødsorter, en god tomatsaus som forsiktig skulle dyppes over, sammen med kaldpresset, jomfruelig olje og grønne oliven. Den alltid gode Bermejo vinen fra Lanzarote lokker alltid fram et smil når den dukker opp på vinmenyen, så den fikk plass på bordet, selv om restauranten er aldri så mye italiensk.

Måltidet ble avsluttet med italiensk kaffe og grappa for noen, andre med et ekstra glass vin, og de søteste valgte en dessert som bare kan beskrives med bilder.

En miniutflukt til Montana de la Data er verdt ferien, det er plass til mange rundt bordet, atmosfæren og stemningen gir deg en verdifull følelse av å være langt unna en turistmaskin, luften er god å puste i og mange italienske kelnere står klare til oppvarte deg med hjemmelaget, god mat laget på gode råvarer. Hva venter du på?

Det italienske kjøkken er mangfoldig, smakfullt, enkelt og uformelt. Gode råvarer ofte bare tilsatt tomat, sitron og olivenolje gjør italiensk mat lett å like og lett å lage.


Calle Felo Monzón, 12, 35109 Montaña la Data, Las Palmas

Teléfono: 928 76 99 36
Åpent: 12.30 – 22.30