Bodega Vulcano Trendy vin fra Lanzarote

- Bodegas Vulcano

Lanzarote har de senere årene utmerket seg når det gjelder hvitvin. Ikke nok med at vinen i seg selv gir en vellyst i ganen, men de har også klart å markedsføre sine spesielle viner som en motetrend i markedet.

De kommer ofte i spesielle flasker, appellerer til markedet med en ny kreativitet, ligger i et relativt dyrt prisnivå, og kan dessuten være vanskelig å få tak på.


Dette har vist seg å bare gjøre de mer attraktive for konsumenten. El Bermejo og Stratvs er bare to av de hvitvinene man bør drikke et glass eller to av, mens man ennå befinner seg på naboøya; Gran Canaria.
Bodegas Vulcano legger ut 50 000 flasker med malvasia vin i ulike variasjoner; tørr, halvtørr, rosè, rødvin og søt moscatel. Det handler om en familiebedrift som ble født i 2009.

En drøm som har gått i oppfyllelse, sier Victor Diaz som sammen med søsteren har fullført et drøm deres far alltid bar på. I følge dem jobbet han alltid sammen med deres bestefar for å på en økologisk måte å fremstille godt, hjemmelaget vin gjennom sin kjærlighet og passion til yrket.

I dag er det et familieprosjekt som har klart å forme seg etter de nyeste, teknologiske krav til vinproduksjon, men uten å glemme sin opprinnelse både til kvalitet og ikke minst til det som kjennetegner en god Lanzarote vin, en arv fra fortiden.

Bodegas Vulcano kjøper druer fra 14 ulike, lokale vinodlere, alt fra La Geria til Tinajo, bønder som de til enhver tid utdanner og rådgir for å få fram den kvaliteten på druene som de ønsker.

Bodega Vulcano legger nå ut 50 000 flasker for salg fordelt på 5 ulike merker. Bodegaen har som filosofi å produsere unge, friske kvalitetsviner. De påstår seg også være den eneste bodegaen på Lanzarote som utfører to fermenteringer i året, nettopp med det argumentet at de vil konservere den spesielle aromaen og friskheten, sier Victor Diaz. Den første fermenteringen skjer i august måned, rett etter høstingen av druene, den andre i april, med tanke på sommeren og markedet for roséviner og malvasias. Derfor oppbevares druesaften på fryselager med fruktkjøttet i fra august til april før den går gjennom fermenteringen og legges på flaske.

Den lille familiebedriften har sin begrensing når det gjelder produksjon. Derfor blir vinene en "Limited Edition" og flaskene markert med serienummer. Bodegaen som ligger i Tias på Lanzarote selger sin vin til restauranter på Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote og til visse restauranter på det spanske fastlandet.

For et vininteressert publikum vil det ikke være mulig å få kjøpt vinen i butikker for privat konsumering, men derimot finns det en mulighet å kjøpe den på internett. Dessverre vil det fordyre prisen for de som ikke bor på Lanzarote.
En av bodegaens stjerneviner er Moscatel Dolce som har oppnådd 90 poeng av 100 mulige av den prestisjetunge vinguiden Peñin. Etter å ha høstet inn moscatel druene for hånd, lagt til den nødvendig sødmen gjennom en lang modningsprosess produseres vinen på solfylt, vulkansk sand i noen dager for å framskaffe en unik aroma som kjennetegner denne vinen.

Bodega Vulcano har valgt å trykke 3 viktige ord på vinkorkene, som beskriver deres mål; EXITO (suksess), AMISTAD (vennskap) og AMOR (kjærlighet).

Nå håper de folk som velger deres vin på restauranten vil spørre om de kan beholde korken som et minne på en spesiell opplevelse.


www.bodegavulcano.es