Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Fortsättning....

Rockabilly Burger er en kuriositet i Las Palmas bakgater. Vi er usikre på om det var interessen for mat, musikk/rock eller interiør som gav seg mest utslag da ideen om å starte ei hamburger sjappe kom opp. I etterkant kan vi slå fast at alle 3 komponentene gir positive vibber. – “vi er ikke en fastfood restaurant”, hos oss får matlagingen ta den tiden det trenger for at resultatet skal bli bra…….

slik lyder det på fjesboka deres.

Burgerne kan bestilles i ulike størrelser, fra 125 gram som er standard, til 340 gram for den som holder på å døøøø av sult! JuicyLucy burger fra Minneapolis bestående av førsteklasses kjøtt blandet med gauda og cheddar ost er en fryd for ganen.

Bestiller du en Rocky Monster burger, så får du en JuicyLucy trykt inn i 2 etasjer, totalt 420 gram kjøtt…mm..!! Cola`n serveres i glass falsker og pommes frites gjerne med chili con carne, mais, smeltet ost eller guacamole!! Trommene henger i taket, veggene dekorert med gamle vhs-kasetter, bordplaten er formet som en gitar, en dødning skalle reserverer bordet, saxofonen har erstattet den tradisjonelle ølkranen og motorsykkelen henger i kjøkkenet.

Kult sted, vi kommer tilbake…

C/Eduardo Benot esq. Las Palmas

C/Canalejas 46 esq. Murga 34, Las Palmas
Midt i San Fernando, på det som etterhvert har konvertert til en paradegate for barer og restauranter på kveldstid, nemlig Calle Placido Domingo i Bella Vista ligger Bandera Gastrobar.Litt anonym før du kommer helt inn døra. Åpnet for cirka ett år siden, men fikk fort sin faste kundekrets. Det skyldes selvfølgelig den gode smaken og den intime stemningen, men fremfor alt føles det som å komme hjem. Superservice !!!!

Dagens meny som serveres ved lunsjtid, består av forrett, hovedrett og dessert for 10 euro, den er både god, omvekslende og kreativ...mmmm....Den 28 mai feiret Bandera Gastrobar den internasjonale Hamburger dagen med å servere 4 ulike hamburere for 2,50 euro stk. En var laget på lamkjøtt, den andre inneholdt en iberisk hemmelighet, den tredje var laget på kalvekjøtt mens den fjerde var surret sammen med chorizo pølse. Løvtynne, hjemmelagde pommes frites gjorde ikke saken verre!!

La deg friste.......... Tel. 928 77 50 64 (tar bordbestilling)


Navnet Bikina klinger når eneste inn- og utgang ligger nesten nede på Canteras stranden i Las Palmas. Uformelt og enkelt, med en eneste, klassisk burger på menyen!

Velsmakende og grei. Stedet er lite, intimt og nostalgisk og passer til omgivelsene. Kunne i større grad vært et friskt pust, om ikke veldig selvopptatte servitører hadde opprettet klubben for innbyrdes beundring, og nektet oss å slå sammen et par småbord, så maten, tallerkner, glass og bestikk slapp å sloss om plassen!

Mye av servicen gikk ut på å betjene sine egne ansatte, mens de aller nådigst hadde overseende med oss. Kult & enkelt, søtt & salt, lukter tare fra havet, gir deg muligheten til en plass i solen på utserveringen, gav deg burger for pengene, men ikke`no mer!

Adress
Paseo de las Canteras, 63,
Las Palmas Tel. 607 845 344

Med ærverdige Hotel Madrid som nærmeste nabo, og med et lokale som oser av gammel historie, har du et bra utgangspunkt for en vellykket restaurant drift!

200 gramos, har dessuten klart å fylle et kjempelokale med gamle kuriositeter og interiør som matcher et rått etablissementet og fylt det med udefinerbar, amerikansk nostalgi! Resultatet er lekkert!

Menyen består ene og alene av burgers & salat, akkompagnert av noen små forretter som for eksempel et lite brett med tre mini burgere av ymse slag. Blant hoved burgerne er det vanskelig å velge, alt høres godt ut! Med hensyn til beliggenheten bør man kanskje prøve en CANARIONA, der burgerkjøttet kommer fra den kjente, svarte, kanarigrisen… m.m……..toppet med den supergode, pikante mojodressingen og tettet til med vannkrasse og røkt ost!

Den amerikanske varianten heter selvfølgelig RUTA 66 og er smaksatt med BBQ saus, bacon, karamellisert løk og cheddarost. Den italienske varianten heter BERLUCSCONI og har byttet ut cheddar ost med mozarella, soltørket tomat, ruccula og pesto.

En iskald øl passer alltid til burgeren, men 200 gramos lokker med deilige mojitos, caipirinhas, daikiris og margaritas i ulike varianter og smaker. Hvorfor ikke kjøpe en kanne (1 liter) med boblene lykke; cava, absolutt rasperry, bringebær likør,

vaniljesirup og røde frukter !! - sukk!


Calle Ruiz de Alda, 26 Las Palmas
Tel. 928 91 81 43

Plaza Cairasco nr. 3 Las Palmas
Tel. 928 91 79 90