Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com

Casa Fataga er en relativt ny restaurant drift, beliggende i et gammelt kanarisk miljø og med en blanding tradisjonsrik mat i moderne utgave. Egentlig en perfekt kombinasjon.

Skal ikke forveksles med den lille landsbyen Fataga som ligger en kort bit opp i fjellet fra sørsiden (fra San Fernando), når man vil nå øyas indre den veien.

I 2013 åpnet restauranten, som ligger midt i Santa Catalina Parken i Las Palmas sine dører igjen, etter å ha vært lukket en stund. Glofert, de nye eierne har i 20 år drevet hotellet og restauranten El Refugio i Cruz de Tejeda oppe på toppen av Gran Canaria. Nå har de tatt med seg familiemedlemmer, tradisjon og erfaring for å drive en moderne restaurantdrift midt i hovedstadens hjerte.

Beliggenheten kunne ikke vært bedre. Rammen rundt er den gamle bygningen i typisk rustikk, kanarisk arkitektur. Og huset ser i mer eller mindre ut slik det gjorde da det ble bygget i 1940.

Tradisjonelle tapas som “papas arugadas”, kroketter og kanarisk ost står selvfølgelig på menyen. Men også små mini hamburgere fra de “typiske” og etterhvert ettertraktede svarte, grisene som lever i oppdrett på Gran Canaria (cochino negro).

Dagens rett i form av suppe, stuving (potaje, cremas, cazpachos etc) finns hjemmelaget og nære til hands om magen skriker etter mat…

Litt søt, kanarisk blodpudding (morcilla) innpakket i sprø smørdeig med smak av curry og kokos er ikke å forakte. En grillet ost fra El Hierro med tomat marmelade er verdt hele måltidet, eller kroketter med bacalao og rosiner…! Men best av alt var sprekksprut med grønn “mojo” saus, den skal vanskelig la seg kopiere.

Rioja vinen Azabache fikk vi beskjed om at var å anbefale. En krydret vin med fatkarakter, innslag av mørke kirsebær, dill, sjokolade og rosiner.

Som seg hør og bør i et kanariske familieforetak svinser alle generasjoner rundt bordet. Ikke nødvendigvis like organiserte, men vennlige om du har tid til å vente på noe godt!