El Belingo


Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com


Uten mat og drikke, duger selv helten ikke. Som sagt, så gjort!

Vi stikker innom El Berlingo på den brosteinsbelagte gaten Leon y Castillo, vis a vis turistkontoret. Solen gjør uteserveringen ekskludert for dagen, og vi rusler inn i et spennende lokale.

Menyen viser seg være mer tradisjonell enn interiøret, men hva passer bedre til omgivelsene?

Vil du prøve en ur kanarisk rett som sjelden tilbys på menyen i turistområdene, anbefaler vi en Caldo de pescado con Gofio. Det er en fiskmedajong, poteter og maismel til. En kraftig rødvin fra trakten er riktig tilbehør. Det viser seg at restaurantens kreatør er en nostalgisk sjel med musikalske aner og sans for leikarring, folkedans og historiske toner. Selv spiller han Timple, det lille kanariske strengeinstrumentet som klinger så vakkert.

El Belingo tapas y musica slo opp dørene for bare en sommer siden, i juni 2013, og ble med det en drøm som gikk i oppfyllelse forklarer Amarcelo Artemi Gonzales Montesdeoca. Han dedikerer sitt engasjement til folklore gruppen han gjennom årene har vært heldig å få være en del av. Derfor er det naturlig at restaurangen også serverer fristelser for øret, ikke bare ganen.

Hver torsdag opplever du levende musikk i restaurangen, og på lørdager spilles det på uteterrassen.

For å reservere bord ring: 828 126 907

Ta en titt på. www.elbelingo.com

Eller besøk restaurangen på Facebook