Middelalderen
Tema for Karnevalet i Maspalomas fra 2. til 18. mars 2018
Har du lyst, har du lov!

Tiden for fest og karneval er her! Og for å fete seg opp, slik tradisjonen tilsier! Karnevalet i Rio de Janeiro, Brasil har blitt selve symbolet for dette fargerike arrangementet full av fjær og sexy rytmer, som vi nordboere har lite til felles med, men som appellerer til vår nyskjerrighet. Kanskje har du drømt om en gang å reise til Copa Cabana, oppleve karnevalet på kroppen, og vandre langs den kilometerlange stranden i den pulserende byen Rio de Janeiro?

Da kan vi med glede fortelle deg at om du befinner deg på Gran Canaria i februar eller mars måned, er du så nær den opplevelsen som du bare kan være på vårt europeiske kontinent. Las Palmas er stikkordet! I februar har karnevalet allerde tjuvstartet, men den siste og mest spektakulære delen gjenstår med sin kavalkade, sin kåring av Karnevals Dronning og ikke minst Drag Queen show. Det er bare å hive seg rundt og stikke nordover på øya!

Den vakre byen på nordøst siden av øya har masse kulturelt og spennende å by på hele året rundt. Den kilometer lange, lyse sandstranden midt i hjertet av byen, er definitivt noe den har felles med Rio de Janeiro. Den ligger der fristende og innbydende for den som ønsker sand mellom tærne,.
Karneval Maspalomas
eller en dukkert i det våte element. Dessuten virker den også forlokkende på de som ønsker seg noe rogivende og vakkert å feste blikket på, mens man fortærer litt tapas og en kald øl fra de mange uteserveringene på strandpromenaden. Er du utstyrt med skritt-teller og treningsambisjoner er Canteras stranden som gjort for å øke pulsen, forbedre kondisjonen og fylle lungene med god sjøluft

Kanarierne selv har mye til felles-, og stort slektskap med søramerikanerne. Også den kanariske varianten av det spanske språket, kan til stor del forveksles i ord og uttrykk med spansken som praktiseres på det amerikanske kontinent. Det handler om utvandringer, kolonier og forbrødring. Derfor er det heller ikke så rart at fest, farge og rytmer er en annen fellesnevner. Kanarierne simpelthen elsker fester og har en stor forkjærlighet for kostymer, forkledninger og kroppsminke.

Årets karneval er derfor like med årets begivenhet! Ingenting overlates til tilfeldighetene. Under store deler av året planlegges det kostymer, vogner, temaer, satirer, musikk komposisjoner og scenografier. Store og små legger ned tid, energi og ikke minst en stor del av husholdnings-kassen på å forberede karnevals festen til stadig nye høyder. Dette er en tre uker lang fest som samtlige gleder seg til, og som markeres både i familien, på arbeidsplassen, i media, på skoler, på institusjoner, såvel som gatelangs til alle døgnets tider.

At karnevalet gjør et stor innhugg i den private økonomien, såvel som i dagsrytmen og arbeidsstiuasjonen ser ikke ut til å bekymre kanarierne. At mannlige banksfunksjonærer betjener deg med lange røde negler, og løsvipper er like akseptert som søppelkjørerne springer rundt i refleksvest og paljettskjørt kl. 06 på morgenen, eller at læreren har glemt å fjerne strømpebuksene under shortsen. ”Har du lyst, har du lov” er parolen under unntakssituasjonen mens gatemusikanter, fine vestkantfruer, turister, snørrunger, homser, direktører, kåte ungdommer, utro ektefolk, artistspirer, transvistitter og du selv og annet løst folk får leve ut fantastiser, kreativitet og reelle behov under noen tilmålte uker. Et annet fasinerende sosialantropologisk fenomen er at med litt fjær og kamuflasje er vi alle like. Denne karnevalsfesten appelerer til dugnad og fellesskap, med samme mål for øye; skape stemning og leve ut galskapen! Under dundrende rytmer og blant svette, halvnakne kropper menger seg bestemødre med ungdommen og direktøren med fotfolket. Et kulturelt mangfold som smelter sammen der ingen må stå til ansvar for sine handlinger så lenge man holder seg borte fra lovens lange arm. Fasinerende og smittende!