Tekst / Foto
Bente Storsveen Åkervall

Bente@dagnatt.com

Restaurante Cofradia de Pescadores
Bare beliggenheten gjør at denne restauranten blir førstevalget. Vakkert lokalisert på den ytterste piren, med uteservering helt nede på bryggekanten. Restauranten åpnet sine dører for 10 år siden og byr på daglig fiskefangst rett fra havet. Du kan med egne øyne se at fiskerne kommer inn med sprell levende råvarer til kjøkkenet. Spesialiteten er derfor selvfølgelig fisk og skalldyr, og menyen lang og fristende. Spør etter
dagens anbefalning og drikk gjerne en isklad Albariño fra Rias Baixas til. La bilen stå, og gjør dagen fullkommen med en båttur fra Mogán til Puerto Rico, Anfi del Mar eller Arguineguín. Båten går kvart over hver hele time, fra 10:15 til 17:15, - ha en fin dag!

En skikkelig koslig liten café, som rommer masse godsaker. Inredningen er gjort med hjertet, og kakene har man lagt sjelen i...
Kaffen smaker himmelsk, noe som skyldes at den er ”fair trade” og organisk av kjent merke og serveres av Rafael &Teresa som sammen har drevet bakeriet i 3 år. I tillegg til alt som smaker søtt er det lett å kjøpe med seg en vakker tea kopp hjem eller noen lokale produkter i presang til venner og kjente! Home Bakery ligger i passasjen "paseo de mis padres" helt nede ved havnen, og holder åpnet fra 09:00-17:00 mandag til lørdag.
Vi snubler inn døra etter å ha sett verdens lekreste blasere i utstillingsvinduet. Råkult!! Hvem vil ikke ha en knallrød blaser med hvite prikker??? På innsiden finner vi Zami som er like hyggelig som jakka er rød. Hun forteller at blasere og skjorter kan kjøpes i størrelser fra XXS opp til 6xXL og at skjortene består av microfiber, noe som bruker å falle nordmenn i smak!! Bukser og badebukser i alle farger, helt klart en butikk for riktige karer!!!! Jorge Uomo Boutique ligger i den nye delen av Puerto Mogán,
bak stranden; Paseo Los Pescadores nº22
Tel. 928 56 53 92/facebook

Danske Birgitte Christiansen driver som eiendomsmegler. I snart 10 år har hun drevet med salg av leiligheter i Puerto Mogán. Halvparten av hennes kunder er skandinaver som alle drømmer om en leilighet i første linje, gjerne med stor takterrasse, havsutsikt og minst to soverom. Det kan man få, i følge Birgitte, om man er villig til å bla opp 500.00 – 650.000 euro. Spesielt populært er ”Venecia-området”, den eldre og vakre delen. Puerto Mogán har bare blitt mer og mer populært, i følge Birgitte. – Særlig etter at motorveien ble utbygd og infrastrukturen fikk et reelt løft. Folk blir stadig vekk fasinert av den enkelthet og stillhet som råder her, samtidig som alle fasiliteter etterhvert blir ”up to date”

. www.norcan.es Telf.: 928 565432

     
 
Mitt i hjertet av Puerto Mogán ligger ”skinke baren” på hjørnet ned mot stranden til venstre og havnen til høyre. Her finner du rast og ro, samt et stativ med avisen Dag&Natt. Titter du inn i lokalet ser du de store skinkene henge høyt og renne fettet av seg. Dette må du bare prøve; en tallerken med ”pata negra”, den kvalitetsstemplede spanske skinken som er verdenskjent. Spe på med litt ost også, og skyll det hele ned med en glass rødvin. Alt dette har de, og kan de på dette serveringsstedet. Mer spanskt kan det ikke bli……..

www.eljamonaldemogan.es
 
 
 Butikken med det rare i !! Ligger et steinkast fra vannkanten og lokker deg inn med sine fargesprakende varer. Og vi faller pladask for badeveskene fra Madagaskar. Her finner du helt klart noe som matcher sommerens badeklær….

Kanarisk bomull er kanskje et kjedelig navn på en kuriosa butikk, der vi møter innehaverens datter Sara, som mer enn gjerne viser frem kjoler som mamma designer. I 15 år har de drevet butikken som riktignok har et stort utvalg hvite, bomulls plagg, men det festligste er de som har farger, mønster og størrelser som passer alle. Vi lar oss friste, og får mye for pengene, ikke minst en god latter og mange velmente råd.

Denne butikken på hjørnet driver Ana Moreno Ravelo siden 25 år tilbake. Dine barns favoritt tegninger overfører hun på små søte basisplagg som vil glede både store og små hjerter. Men for de som ikke har små barn eller barnebarn er det en helt annen kolleksjon som frister! ”Cultio from Spain”, som betyr ”rumpa fra Spania” er et designermerke laget av Cristian fra Tenerife. Herlige karamell kjoler til overkommelige priser, som helt klart vil gjøre deg sterkt bemerket på hvilken hagefest som helst i sommer, - absolutt i positiv betydelse. Morsomme stoffer får tale for seg, ….vi ble helt stumme! Absolutt et favoritt design, fra og med NÅ!!!

Local 387 - telf.: 928 565 191