Det er mye norsk i Arguineguín og det er ikke langt unna ”sannheten” at den kan betegnes som Norges sørligste by. Her holder den norske skolen Collegio Noruego til og i samme område finner du helsesenteret Valle Marina som har behandlingsreiser for norske pasienter i samarbeid med norske helsemyndigheter. Anfi del Mar er som allerede nevnt noe den norske gründeren Bjørn Lyng i sin tid prosjekterte og realiserte. Så har vi Den Norske Klubben ved, Det Norske Legesenteret og Den Norske Butikken som alle befinner seg ved markedsplassen. Men vi skal heller ikke glemme alle mini- gründerne som bedriver alskens andre typer av virksomheter som de norske turistene og fastboende har behov for.
Så det er på en måte ganske logisk at også Den Norske Sjømannskirken valgte å etablere seg i Arguineguín.

Min mormor lærte meg som liten gutt at ”beskjedenhet er en dyd”. I voksen alder har jeg skjønt at dette ordtaket nok ikke gjelder i alle sammenhenger og i hvert fall ikke om du har noe å selge som er verdt å reklamere for.

På Ancorasenteret får man ”byens beste Baby Ribs” og ”Gran Canarias beste Fish’n Chips”. De er ikke mye beskjedne i markedsføringen på Sjømannskjærka heller. Hør bare her; ”Verdens beste kake”; Kvæfjordkake får du naturligvis, der i tillegg til vafler og grøt. Det er den overlegent mest besøkte Sjømannskirken i hele verden. De har også flest bryllupsseremonier av alle Sjømannskirkene i den vide verden, og sist men ikke minst; Den eneste med et Hammond B3 orgel og en kantor, som i tillegg til å spille brudemarsjer og salmer, også har en fortid som kapellmester for store artister som bl.a. Wenche Myhre og Bobbysocks. Bjørn WW Jørgensen er i tillegg en utrolig dyktig arrangør og utøver også innenfor sjangeren jazz. For ikke å glemme at daglig leder og sjømannsprest Øystein Bråthen er en ihuga Bob Dylan og Alf Prøysen fan, og ikke går av veien for å legge inn sanger av disse store musikerne i gudstjenester. Den blir lei å slå for de fleste!

Men vi skal ikke glemme at Sjømannskirkens viktigste funksjoner og oppgaver er knyttet til folks åndelige behov og ikke minst bistå pårørende og etterlatte på ulike vis når ulykker, sykdom og fall dødsfall skjer. Det er en stor stab av faste og frivillige på Sjømannskirken som gjennom hele året gjør en fantastisk jobb, og ofte i det skjulte for de fleste.

I sommermånedene skjer alle aktiviteter i Sjømannskirkens lokaler ute på kirkeneset. Informasjon finner man på deres nettsider og på oppslagstavlene på utsiden.

For lesehester finnes det er stort bibliotek for utlån av bøker og er du uten internett er det også mulighet for å låne deres PC.

Stort utvalg av viner. Importerte i tillegg til egenproduserte.

Det finnes mange vinprodusenter på øya, men ikke mange som også produserer egen kaffe. Det finnes en i Agaete
Vino Tinto fra Finca Leon

Fra kaffebaren hvor husets barista serverer ulike blandinger og varianter av familiens egenproduserte kaffe
(Finca La Laja) som reklamerer med at de er det eneste stedet på øya som gjør nettopp det. Så feil kan man ta, for det finnes faktisk en til her på sørsiden, men som de færreste dessverre kjenner til. Familien Leon produserer nemlig både vin og kaffe i El Salobre området og har dessuten et utsalg på strandpromenaden i Arguineguin. Det ligger vegg-i-vegg med Supermercado Leon og befinner seg i enden av strandpromenaden før man svinger til venstre mot Sjømannskirken. Kaffen kan du smake på før du eventuelt kjøper, og den tilberedes av en barista, noe som innebærer at ingenting overlates til tilfeldighetene og du får en god smaksopplevelse.

De fleste turistene prioriterer naturlig nok å benytte anledningen til å besøke en av de mange strendene som ligger tett i tett som perler på en snor langs øyas sørkyst. Den muligheten har man "plenty" av i Arguineguin, og de kan by
på noe for enhver smak. Innenfor bykjernen er nok Playa Las Marañuelas den mest populære, eller ”bystranda” som den også kalles av lokalbefolkningen. Den strekker seg fra enden av havnen og helt bort til der hvor Sjømannskirken holder til.

Den delen hvor den følger strandpromenaden består den av en myk og behagelig, vulkansk sand som påstås å være helsebringende. På nedsiden av kirkeneset derimot finns det kun naturlige steinformasjoner som er noe mange kanariere synes å foretrekke. Er man tidlig nok ute kan det finnes en plass på en av plattingene i tre, om det frister.
På den andre siden av ”gamlebyen” befinner La Charca stranden seg. For øvrig i samme område hvor Den Norske Klubben holder til og hvor tirsdagsmarkedet har sine salgsboder. Den har ikke samme standard som ”bystranda”, men er et foretrukket alternativ for blant annet bobil-folket som innvadere byen i helgene. Da parkerer de bilene sine på rekke og rad helt fra havna og fram til området hvor stranda begynner. Omtrent samme sted hvor det står et stort skilt om at det er forbudt å grille, sparke ball, ha med hunder og en rekke andre ting som ikke er lov, men noe de gjør alt av hver eneste helg og som trolig er hovedgrunnen for deres besøk til byen. Irriterende for noen, men fra mitt ståsted; En form for uskyldig sivil ulydighet som både bidrar til et interessant folkeliv og et fornøyelig innslag i hverdagen.
I retning Anfi del Mar er det også mange fine områder for de som prioriterer strandliv og bading. Det første stedet man kommer til, etter å ha passert Sjømannskirken, er den såkalte ”kulpen” som befinner seg på nedsiden av La Lajilla. Mest av alt ligner ”kulpen” på et gigantisk utendørs badekar, noe som skyldes en lav mur under vannets overflate som sørger for å holde bølgene fra Atlanterhavet i ro. I hvert fall når det er lavvann. Rett ved siden av denne finnes det en liten, populær sandstrand i tiknytning til de to hotellene Dorado Beach og Atlantico.


Del 3
Men det stopper ikke der. Etter å ha passert Sunwing og Green Beach kommer du så til Patalavaca. Her finnes det nok en lang, fin sandstrand i tilknytning til de to leilighetskompleksene Doñana og Don Paco og hvor man i tillegg har en rekke valgmuligheter om det skulle være på tide med litt mat og drikke. På siste etappe, like før man svinger inn på området til Anfi del Mar, befinner Radisson Blu Resort seg. På utsiden av området deres ligger det en liten restaurant i tilknytning til stranden som er på størrelse med ”kulpen” ved La Lajilla. De fleste tar nok likevel turen videre til den offentlige stranden i tilknytning til Anfi. Her er sanden hvit som snø, import fra Bahamas og ikke blir den varm heller sies det. Som man skjønner er det nok av valgmuligheter for strandløvene. Så da gjenstår det bare å ta et valg om hvor man vil legge seg godt til rette for å la solen varme kroppen langt inn i sjela, inntil det blir så uutholdelig varmt at man må ta seg en forfriskende dukkert i havet.
God fornøyelse!