Svenske veckan i San Agustín  
 

Sabine er motedesigner for Lies Fashion, og lager flotte og fargerike kreasjoner for den voksne og formfulle kvinnen! Øyvind Gundersen er en etablert, norsk veskedesigner på Gran Canaria.

Sammen presenterer de en spennende kolleksjon på Porton Senteret i San Agustin, i samarbeide med den kjente tapas restauranten Por Favor og avisen Dag & Natt!

Dette må du ikke gå glipp av. Allerede kl. 15 på søndag den 6. november blir det trangt om plassen da alle øyas kvinner samles for å se dette attraktive showet til svensk populærmusikk!


Kanarisk folkemusikk skaper stemning i Porton Senteret i San Agustin, når kanariske viner og lokale matprodukter stilles ut. Ta turen fra kl. 18 til kl. 22 på kvelden og la deg friste av gastronomiske smakebiter og herlig stemning!

Dørene åpnes til de offentlige institusjonene i San Agustin. Har du alltid gått forbi og lurt på hvorda det ser ut på innsiden, så har du nå sjansen! Svenska Kyrkan, Svenska Skolan, Svenska Re, Hospiten Roca, Den Skandinaviska Klubben og Feel Nordic åpner sine dører fra kl. 10 til kl.12. Velkommen innom!


Den populære Tapas runden i San Agustin er et faktum fra og med den 4. november. Mange av San Agustin`s store og små kneiper tilbyr ett glass vin eller øl, akkompangert av "husets tapas" for anledningen. Ta med deg gode venner og godt skotøy, og legg opp til en helkveld med plass til mye mat og mange opplevelser. En komplett liste over alle som deltar i Tapas Runden er å finne på websiden:
www.carrerapopularsanagustin.es

Urbefolkningen var mennesker med Berber opprinnelse som bebodde Kanariøyene før den spanske erobringen, som skjedde mellom 1402 og 1496. Nå har du muligheten til å være med på en historisk reise sammen med Gittan Frejhagen som avsluttes med en hyggelig lunsj. Meld deg på bussutflukten i Den Skandinaviske Klubben.
 
 
Svenske Veckan arrangeras av
"Los Suecos"

- en frivillig grupp i San Agustin som har eksisterat sedan 2012 då turismen firade 50 år på södra Gran Canaria.

Svenskar och kanarier byggde upp San Agustin tillsammans och det ville "Los Suecos" uppmärksamma. Dalahästen i brons skänktes till kommunen med hjälp av insamlade medel och en lång rad evenemang arrangerades under veckan. Detta har nu blivit en tradition. Veckan avslutas med ett solidariteslopp och folkfest i San Agustin. Välkommen!

Den "svenske uka" i San Agustin innledes med en velkomst fest på Den Skandinaviske Klubben som har sine lokaler i by`n! Ring klubben og meld deg på før det er for sent!Uno Sand
er vekst pedagog og pensjonert biologlærer. Han er en meget populær foreleser og blomstervandrer i San Agustin.

Under "Svenske Uka" tar han gjerne med de som ønsker å høre historien bak mange vakre, kjente og ukjente planter vi møter underveis. Påmelding må skje hos Skandinaviske Klubben. En populær vandring og en populær mann!!!

Premiere på Svensk Filmfestival!

Vi innvier Filmfestivalen på kulturhuset i San Fernando med en liten åpningsfest. Kommende uke vil det bli vist svenske filmer på orginalspråk, og med spansk tekst helt gratis for den som ønsker et gratis kinobesøk. Ta gjerne med spanske venner på denne unike mulighet! Lørdag 12 nov. kl.20 visas den fantastiske filmen "Hundreåringen"... !!!

Etter Dalahästens fødselsdag innbyr Den Svenske Kyrkan til foredrag av Marta von Poroszlay, kunstneren bak selve monumentet. Den svensk/ungarske kunstneren bor og virker på Tenerife.

-"Kunst er selve essensen i livet, for i tillegg til de daglige funksjoner som å stå opp av sengen, arbeide, handle, spise, har mennesket et behov for å skape, gi en mening til tilværelsen. Vi må ikke bare utføre mekaniske oppgaver. Kunsten er måte å mate det spirituelle, det åndelige! Vi ble alle födt med kreativitet, selv om mange ikke er klar over det, sier Marta som vi kan få treffe onsdag den 9. nov. kl. 19.

Björn Westin driver vandringsföretaget Rocky Adventure. Han leder vandringen upp till "Pico de Suecia" (svensk toppen) lördag 12 november.

- Den här vandringen upp till berget som vi idag kallar svensktoppen kom till vid en tilfällighet, när jag gick från San Agustin till Fataga. Jag tyckte helt enkelt att det var en vacker plats att pausa på, med en fantastisk utsikt över hela den södra sidan av Gran Canaria, berättar Björn.

Efter som normännen i Puerto Rico har en plats som de kallar "Norskeplatsen", så tyckte jag att vi svenskar inte skulle vara sämre här San Agustin! Med start i San Agustin så är det en relativt hård vandring upp till "Svensktoppen" den ligger ca. 700 meter över havet och det är ca. 7,5 km dit. Vilket betyder att det blir 15 km totalt när man vandrar fram och tillbaka, varnar Björn. Det betyder att det är stor skillnad från de vandringsdagar som Rocky Adventure normalt arrangerar, där det alltid finns flera alternativ på vandringsleder, från ca. 6 till 15 km.

Jag hoppas att man ändå kommer med på vandringen och vandrar så långt man kan. När man inte orkar mer, slår man sig ner och njuter av en god medhavd matsäck. Kommer man upp en liten bit ovanför San Agustin så får man fin utsikt, och en härlig dag!


Vi ses Björn
Tel: + 34 615 93 25 89

info@rockyadventure.com

rockyadventure@yahoo.se

www.rockyadventure.com

 
 

Vi drar med buss til nabo byen Juan Grande der den kjente "tomatgreven" som tidligere eide all mark på sørsiden av Gran Canaria, har sin Herrgård. Det var denne slekten som solgte tomtearealer til svenske pionerer, og dermed var med på å skape San Agustin som turistparadis. Dette er en gyllen anledning til å komme innenfor murene, få prøve grevens eget vin samt gode oster og skinke i form av tapas. Påmelding skjer hos den Skandinaviske Klubben. Avreise fra San Agustin kl. 18.45. Med på turen er Birgitta Frejhagen, lokalhistoriker og forfatter av boken "Pionjärerna"!

Lars Arild Fjeldberg tilbringer store deler av vinterhalvåret på Gran Canaria, til glede for alle som liker å lytte og danse til gamle slagere. Hans opptredner er vide kjent blant nordmenn i Arguineguin og Puerto Rico der han ofte opptrer og holder koserter. Søndag 13. november står han på scenen i San Agustin under 5ºCarrera Popular (gateløpet) som også byr på byfest på parkeringen framfor Hosptien Roca og Den Svenske Kyrkan. Ta turen til San Agustin og la deg imponere av Lars Arild Fjeldberg fra Moss!
 
 

Den 13. november går startskuddet på gateløpet i San Agustin. Husk at det er helt GRATIS å delta!


Men for hver og en som deltar, gir Hospiten Roca 5 euro til de trengende i kommunen. Du kan delta i en konkurranse kategori på 5 km (BEACH RUN) eller en barne kategori om du er mindreåring!Men om du bare vil delta uten å springe, om du vil føle et vennskap, bidra til et felleskap, gi din støtte til de som trenger det, ...ja...da melder du deg på i kategorien:

FUN RUN SOLIDARITET !!!!!!


Her kan du spasere, jogge, sammen med venner, naboer, store og små, rullatorer, barnevogner, husdyr og ektefeller!!! Det viktigste er å delta, det kommer du ikke til å angre på!