Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Finske Angry Birds har blitt trekkfugler og slått seg ned i syden
– det er vi på Gran Canaria glad for!


Det er ikke alltid vi voksne behøver å forstå, bare rett og slett godta den fornøyligheten barna viser for små, rare vesner som åpenbart gir dem glede og spenning.

I hjertet av Puerto Rico, på sørsiden av Gran Canaria finner vi en park med sinte, fargerike fugler som barna straks drar kjensel på; Angry Birds. Her har de fått sin egen aktivitetspark som får adrenalinet til å bruse i blodet på både små og store barn, og som er dekorert i fargerike sine fugler og slemme grønne griser i alle varianter.

Vi hadde med oss en gjeng tenåringer som lekte seg gjennom mange timer i Angry Bird parken og til slutt hadde problemer med å rive seg løs.

- Det er nesten som å være med i spillet selv, roper en entusiastisk unge før han slenger seg ut i luften og lander på en stor oppblåsbar madrass.

Unger i alle aldre kjenner figurene Red, Bomb, Bubbles, Chuck, Matilda, The Blues, Terence og Stella fra dataspillet Angry Birds. Produsent er selskapet Rovio Mobile, som har hovedkvarter i Finland.

Angry Birds er et mobilspill som opprinnelig ble utviklet for Apples iPhone, men er seinere tilpasset også andre plattformer som iPad og iPod touch. I Angry Birds spillet er de grønne grisene onde, og vil stjele egg fra de gode fuglene. Eggene beskyttes av fuglene, men innimellom lykke grisene i å få tak i ett eller flere egg, noe som gjør fuglene sinna.

Grisene og fuglene bor sammen på øya “PIGGY ISLAND”. I spillet finnes flere forskjelloge navngitte karakterer av både grisene og fuglene.

Globalt har Angry Birds spillet 1,7 milliarder nedlastninger og 25 000 forskjellige produkter på lisens. Spillet har 35 daglige brukere og ehle 263 millioner aktive brukere per måned.

Denne fantastiske aktivitetsparken som åpnet for et drøyt år siden er et fantastisk tilbud til alle som føler seg i barnslig modus. Mange ulike aktiviteter på et relativt lite område gjør at foreldre lett får oversikten. Her er fotball, basket, jump, klatremuligheter, skate, banesykling og ikke minst en formidabel sprettert som du med god fantasi kan late som du bruker til å kaste diverse fulger på byggverk som de usympatiske grisene har reist.

En souvernirbutikk og restaurant er bra å ha når for eksmpel en fødselsdag skal feires i Angry Bird Parken.

Adressen er. Urb Puerto Rico, Avenida La Cornisa 2, 35130 Mogán
Tel. 928 15 39 76


Facebook.com/Angry-Birds_Activity

–Park Åpent:
mandag til fredag fra 12.00 til 20.00 Lørdager og søndager fra 11.00 til 21.00