Gisle Pettersen fra Narvik, bosatt i Tana i Finnmark synes det er like deilig, som alle andre, å forkorte vinteren med noen måneder på Gran Canaria. Men med seg i bagasjen har han så mye mer enn badebukse og solkrem. Flere hundre kilo fraktes mellom Tana og øya i Atlanterhavet når musikeren Gisle Pettersen bytter tilholdssted. Det handler om Keyboard, elektriske gitarer, kofferter med sanghefter og CD skiver.
Gisle som driver firmaet Tana Musikk & Maskin A/S er en mann med mange jern i ilden. I hjemkommunen er han en altmuligmann som stiller opp på dugnad der det behøves, og er genuint interessert i å ivareta lokalsamfunnets kultur og historiske minnesmerker. Han er leder i Tana Danselag og sentral i restaureringen av et bevaringsverdig kolonihandel. Han er aktiv i historielaget, og som om ikke det var nok, - er han leder i menighetsrådet.

- Når ingen andre tar tak, er det like greit å gjøre det selv, sier Gisle.

Som levevei har han valgt å drive en maskinpark, men presiserer at han lever av maskiner og for musikken.

Som eier av Tana Musikk og Maskin A/S sier det seg selv at levebrødet skapes i førerhuset på en traktor eller gravemaskin. – Men maskiner kan jeg bare kjøre på sommeren, så da har jeg frihet til å gjøre hva jeg vil halve året, sier han og smiler lurt.
I tillegg driver han en “hotelldrift”, der han egenhendig har restaurert den tidligere mannskapskaserna på Tanahus (en nedlagt militærleir) til overnattingssted. Her finns det 26 sengeplasser, kjøkken, oppholdsrom og ikke minst et spa med sauna og Jacuzzi. Han definerer seg selv som uhøytidelig vertskap som setter opplevelser i sentrum.

Her tilbyr han fisketurer etter ørret, skrei og kongekrabbe, og guidede turer i fantastisk natur. Han viser gjerne fram gamle steinalder tufter og krigsminner til historier om levd liv i fjern og nær fortid.

Gisle Pettersen er en sann markedsfører for Tana og omegn. Han stopper sjelden å prate om den fantastiske naturen, og det fasinerende med raskt værombytte, og nordlyset som ofte kan sees i den mørke årstiden.

Likevel har denne hendige og engasjerte mannen alltid hatt en drøm om å gjøre sin store hobby til levebrød. Musikken står hans hjerte nær, og ingen er gladere enn Gisle når han kan fylle et kulturhus med allsangs glade mennesker som synger av hjertens lyst. Han har alltid tatt på seg små- og store oppdrag for sykehjem, alderdomshjem, menighetshus, pensjonistforeninger og ikke minst oppdrag i kirken. - Jeg er veldig glad i åndelig musikk sier han. Salmer har veldig mye i seg. Tekstene er ofte dype og har gode melodier. Helst skal de være over 100 år gamle. Han håper at kirkene på Gran Canaria vil engasjere han for sitt publikum. Gisle er rikskjendis etter at NRK for et par år siden ble oppmerksom på denne noe utradisjonelle kombinasjonen av Musikk&Maskin,
og laget et portrett av ham i det populære programmet Norge Rundt.

- Ingenting er så koselig som å spille for eldre mennesker som lyser opp når de kjenner igjen en tekst som vekker forne minner, sier Gisle.


Etterhvert har han fått travle dager med engasjement både fra kommunalt- og privat hold.

Avstandene i Nord-Norge er store, og ofte ligger han ute på veiene i all slags vær for å komme frem til byer og bygder som gjerne vil høre hans velkjente stemme, og synge med om mulig.

Etter at han kom til Gran Canaria oppdaget han at den samme sanggleden og mange i den samme målgruppen, befant seg på øya. Det tok ikke lang tid før Gisle ble engasjert på ulike utesteder og restauranter. I fjor klarte han sågar å engasjere 700 mennesker til utflukt med allsang i fjellene bak Arguineguín. Denne vinteren har han avtale med Turistkyrkan i Puerto Rico der det inviteres til allsang hver mandag, kl. 19 -20.30 (5 euro m/gevinster på billetten). Det blir også allsang i ,San Agustín, der Gisle Pettersen vil prøve seg på et blandet norsk og svensk publikum. Med en kledelig blyghet forteller han at mange har sammenlignet stemmen hans med den svenske dansebands kongen Christer Sjögren.

Gisle Pettersen så straks en mulighet til å kunne tilbringe lenger tid i varmen på Gran Canaria, om det var mulig å tjene en slant mens han var her. Det ene førte til det andre, og vips satt han i studio til den kjente, norske musikeren Bjørn WW Jørgensen der han spilte inn tre CD-skiver. Den ene med salmer, den andre med gamle og nostalgiske melodier og den tredje med nordnorske viser.

I tillegg har han produsert seks forskjellige sanghefter som inneholder alt fra julesanger, viser, svensktoppar, kjente og kjære sanger til salmer og åndelig musikk. Sangheftene selges der det oppmuntres til allsang.

Denne sesongen har han tatt sjansen på å overvintre i hele fem måneder på Gran Canaria, og oppdragene lar ikke vente på seg. Hjemme i leiligheten har han rigget til et lite musikk studio der han daglig sitter å terper på tekster og melodier. Nå håper å begeistre et mangfoldig publikum med et bredt repertoar. På den måten vil han i mange år fremover kunne kombinere maskindrift i Tana på vår- og sommerhalvåret, men sang- og musikkglede på Gran Canaria på vinterhalvåret.