Cocinita Cupcakes

Like søt som kakene hun baker, er lille Nardy med sin barnlige røst……når hun ønsker oss alle velkommen! Den lille kulørte butikken ligger litt bortgjemt i Arinaga, men fortvil ikke. Web siden er full av former, farger og utstyr for deg som elsker å bake, og for bare noen få kroner kommer produktene på døra hjem til deg. Likevel er det en helt spesiell opplevelse å komme inn i dette ”pepperkakehuset” som rommer masse du ikke ante at du behøvde for å bake. Her finnes alt for å lage spesielle søtsaker til bryllup, barnedåper, halloween og selvfølgelig til jul!!

Om du ikke selv er den fødte konditor må dette være gavebutikken for venninner, døtre og bestemødre! Og vil du lære, har du lov! Nardy holder kurs for deg som vil lage cupcakes, marsipanroser, flere etasjers festkaker, fargerike makroner, pop-ups og masse annet hjemme i hennes eget verksted………..en opplevelse som forlenger livet, om du ikke smaker for mye av kakene!!!!

Cosinita Cupcakes Calle el roble, nave 4 fase III, Arinaga Tel. 928 122266, 628019542, www.lacocinitacupcakes.com
 

Ja, hvem skulle tro det var en bra forretningside? Ull, Sælbu, mohair, toving, kofter og nisser midt i varmeste Arguineguín?

Du skal kanskje ha drevet garnbutikk i Tromsø i mange år først, for å forstå hvordan strikkedilla aldri tar ferie og garn gløden fyres opp ved synet av nye strikkeoppskrifter og idé hefter? Vel, Valborg forstod det og bestilte ned containere med alt som er nødvendig for å holde kvinner lykkelig sysselsatt! Og fortvil ikke, butikken er fylt med gave ideer for deg som ikke rakk å bli ferdig med hjemmelagde gaver i år heller; her finns det mange ting som passer godt under juletreet, både for liten og stor.

Er du av det slaget som klarer flere ting på en gang? Da kan du flette inn sosialt samvær i maskene og bli med i strikkeklubben som møtes på onsdager fra kl. 17.00, -felles nytte og felles glede! Og for det om butikken befinner seg langt unna utgangspunktet, finner du her det siste i oppskrifter, garn og farger. Valborg forteller at på samme måte som hjemme er det Skappel gensere og Nancy kofter som topper ønskelistene hos de fleste.

Norsk Strikking
C.C.Ancora - Arguineguín, Tel. 625 29 98 86 - Åpent: man-tors 10-16, fred+lør 10-14

Alejandro åpnet sin “Second Hand Butikk” i El Tablero i våres. En ung, sympatisk fyr som har valgt å kalle sjappa for Cash & Bisnes…(?)..Det siste er ikke feilskrevt ifølge ham selv; det er bare slik man skriver engelsk på kanarisk!!!!!!

Nåvel, han påstår seg kunne flytende engelsk og håper å tiltrekke seg utlendinger i første han for å kunne selge dem andre hands produkter. Han er bevisst på at denne trenden er under utvikling på kanarias, men den allerede har fått grundig fotfeste nordover i Europa. Vi kan bare nikke og holde med,..-mannen vet hva han prater om!!

Vi faller pladask for eksteriøret; et hus med sjel, et hjørne dit ettermiddagsolen når fram og fremhever den glade rødfargen. Et lite bytorg utenfor og en statue til minne om brønnen og samlingspunktet for bygdas kvinner som før i tiden kom hit for å hente hjem vann. Nå kan du sitte ned ved tapas baren på torget og beundre Alejandros andre hands produkter som han pynter opp med utenfor lokalet, slik at forbigående skal la seg friste.

Selv liker han å pusse opp gammelt, renovere og reparere. Og slik får han tiden til å gå mens han venter på nye kunder. Her kan kjøpes og selges nesten alt bortsett fra klær, det overlater han til andre.

Cash & Bisnes 2ª Hand

c/Venezuela nº 18, El Tablero cashbisnes@gmail.com Tel: 828 127 705

I Sabines eventyr har den onde heksen i form av svigermor blitt byttet ut med den gode fe.


Hennes butikk er nemlig oppkalt etter en kjær og høyt elsket svigermor. Sammen med mannen Ton skaper hun vakre kreasjoner til kvinner som ønsker en personlig touche i garderoben. Hun har sydd og laget kreasjoner så lenge hun kan huske, men hjemme i Tyskland var det barnekolleksjoner hun dedikerte tiden til.

Men selv om størrelsen har forandret seg, har ikke lekenheten og farge gleden blitt mindre. Den ene antrekket er ikke det andre likt. Men finner du et utgangspunkt du liker, syr hun gjerne noe personlig som passer deg både i størrelse og snitt, til en helt overkommelig pris. Sabine har etter syv år som selvstendig, nå inngått et samarbiede med den norske designeren Øyvind Gunde.