Fortsatt litt scary for noen, men de fleste begynner å venne seg til å sende avgårde private data, kredittkort nummer, store summer penger, bare ved et tastetrykk ut i cyber rommet. Det er ikke bare pengene vi slipper fra oss som er skummelt, men hva med bestillingen i seg selv?. Kommer klesplagget til å se ut som det gjorde på skjermen, passer størrelsen, hvordan er kvaliteten , og ikke minst ; kommer det fram i tid,...... eller kommer det noen gang fram til rett adresse???

Erfaringene er ulike og seriøsiteten er så ymse. Vi har valgt å presentere unge, kanariske kunstnere i dette årets førjulstid. Mennesker som simpelten ikke har råd til å leie et butikk lokale, men som ikke lar seg stoppe av den grunn. De sitter hjemme på små, private verksteder og klekker ut kreativt design, heftige motiver, vakre smykker og mye, mye mer. Deres eneste måte å nå ut til kunden er via en facebook side, en blog eller en langt mindre beskjeden email adresse.
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Det behøver ikke bety at det de tilbyr er noe dårligere, heller ikke spesielt dyrt for det håndarbeidet som ligger bak. Derimot er det ofte personlige, unike ting som du aldri finner i kjedebutikkene, og som kanskje blir overraskende godt mottatt av forventningsfulle familiemedlemmer og venner......

Dag&Natt viser her et lite utvalg av hva du kan kjøpe til jul, som du ikke finner i butikkene............

I følge gresk mytologi nådde de dydige sjeler “De Heldige Øyer”

(Kanariøyene), for å nyte en perfekt hvile, en hage beliggende i Atlanterhavet, like bortenfor der solen står opp over Afrika.

Firmaet "Afortunadas", er tro mot åndens navn og vugge, samler på øyeblikk fra dette paradiset og gjengir det i prima kvalitetsvare, mye økologisk, laget med omhu, for at mange i sitt daglige liv skal ha tilgang til dette paradis.

Afortunadas (de heldige) heter firma bak disse fantastisk vakre veskene med fotomotiv i vintage stil fra utvalgte steder på Kanariøyene. En vakrere gave skal man lete lenge etter. Kan kjøpes på :

www.shopafortunadas.com
Kan minne litt om Croocs og har kanskje samme misjon. Lette å tørke av, “gummistøvle effekt”, lette å slepe med seg, lette å ta på seg, bråker ikke når du går og er mer morsomme enn vakre. Disse skoene som er designet på Canarias, har et ytre som passer godt for den som liker hagearbeid, og slik var det vel strengt tatt også ment!!! De finnes helt opp til størrelse 47 og ned til 36. Liker du ikke designet de har foreslått, kan du komme med egne ideer……

Kan kjøpes på www.hoopcanarias.es


Hjemmesydde, festlige og fargerike plass og vesker med en dypere mening. Adriana fra Venezuela bor på Tenerife, i en liten by tett på havet. Nærheten til havet gjenspeiler seg i det hun skaper.

Hun er utdannet kokk, men nå lager hun kun mat for å glede familien. Sitt hjemme verksted deler hun med barna og forsøker balanser morsrollen med sin hobby, som har utviklet seg til å bli hennes levebrød. Hun lager unike plagg som hun skaper av gjenbruk, vintage og nytt!


www.costurillahandmade.blogspot.com.esFøler du et behov for å gi bort noe helt spesielt til en liten baby, eller ei lita prinsesse som akkurat har begynt på balletten. Da har du herved kommet til “himmelriket”. Det er så søtt og skjørt at man nesten MÅ HA, uansett om utsiktene for å bli bestemor ligger langt fram i tiden. Her får du små, personlige tøyposer til å legge klærne i, vakre tepper, morgenkåper, gardiner, innredningsartikler….alt med navn og kruseduller på.

Motivene er som tatt ut fra eventyr; herlige blomster, små dukkehus, bamser og harepuser. Og det er ikke dyrt, det er bare så personlig som det går an å få det. Enhver mamma som sitter i tidsklemma må ønske seg en tur innom bloggen til Gara….en riktig “feel good” blog for de som ønsker å drømme seg bort i en perfekt barndom……
..

www.gara-florituras.blogspot.com.es
Navnet betyr rett og slett; Geitekyllinger i luften!!!! Og Geitekyllingen påstår han er forelsket i musikken som oppstår når havet møter bølgene, soloppganger og solnedganger med saltlukt og mennesker med spesiell accent og stort hjerte.

Vi er ikke mer kanariere enn mojo-sausen, MEN vi forsøker! Vi kreerer ideer men samtidig gjenspeiler vi vår øy ut fra sitt mest genuine ståsted. Vår hensikt??? – Å være i kontakt med mennesker, videreføre følelser, male smil og forsøke få folk å identifisere seg med våre produkter.

Vi driver med kommunikasjon, publisitet, design og vare salg. Vårt identitet er humor og orginalitet. Vi konsentrerer oss om det som gjør oss unike; å være kanariere!!!!www.baifosinthesky.com


Den unge mannen ble født på Gran Canaria år 1980, og lanserte 25 år senere merkenavnet Airam Barreto, en Fusión mellom design og husflid.

Airam som bærer samme navn som sitt varemerke lager kun helt personlige kreasjoner som får kjøperen til å føle at de er som gjort for ham eller henne. Hans produkter holder en høy kvalitet, blandet med litt humor og føles personlige…. Kjøp julegaver online på;


www.airambarreto.com

 De håndsydde, små plaggene lukter av talkum og småbarns gulp. Mye nostalgi for den som har passert ammetåka, og herlige søte drømmer for den som går svanger som mamma eller bestemor.

Her er det lagt ned mye omtanke og kjærlighet på kreasjoner til de aller minste……kanskje ikke det mest nødvendige, men absolutt små fristelser som vil gi den lille masse ekstra oppmerksomhet.


Plaggene kan bestilles på e-mail:
chapapu.pu@gmail.com

og tas nærmere i ettersyn på deres:facebookside og instagram.


Butikken som hjelper sine kunder å omforme sin hjem ved å tilføre farge i deres liv!!! Store ord, og en relativt liten butikk på Calle Bernardino Correra, 1 i Las Palmas. Men siden 2011 har de også et Showrom for kreativ utfoldelse, eksklusive produkter og verksted. Det ligger i Calle Juan de Quesada, 5 og er verdt et besøk! Her finner du mer enn 360 fargeprøver på veggene, og en levende rådgivning i forhold til hvordan fargene skal kombineres med annet interiør. Via Mandarina Home kan du også få hjelpen med deg hjem. Tapeter finnes også spennende utvalg! Mandarina Pinturas er premiert av øyrådet (Cabilido) for å være innovadores på sitt felt.

Vi forelsket oss i den engelske ChalkPaint som gir et vintage preg på nye materialer. Ønsker du å lære mer, har de til stadighet kurs du kan gå på, i alt fra maling av møbler til Kalligrafi med pensel.


Sjekk ut: www.mandarinapinturas.com


Velkommen til en verden med dukken Frida, notatbøker, vesker, ryggsekker, punger, vintage puter…..Eget arbeid og design, håndlaget med stor posjon dedikasjon og kjærlighet. Du kan bestille unike produkter til f.eks. bryllup, firma gaver og andre event.

Du kan handle på:
www.charramanguina.com
 
 
   
     De lages i utgangspunktet der den gode vinen kommer fra; La Rioja. Det burde kanskje være et kvalitets stempel i seg? Når de lander på naboøya, Tenerife får de så et nytt og kreativt utseende på verkstedet i Santa Cruz.

Vi nordboere er kjent med disse skoene, mange av oss har slitt ut flere par. Men vi kalte dem aldri “Alpargatas”, vi kalte dem “Espadrillos”…!!! All stæsj er sydd på for hånd, slik at kvaliteten holder seg like bra som rødvinet i lengden……


Kjøpes online på:
wwww.mysweetalpargatas.net
NOK kan bety noe annet enn norske kroner skal de vise seg. Orginelle smykker, skapt av den kanariske jenta Alejandra Azero. Hun har spesialisert seg på å lage eksklusive og små kolleksjoner av stener, perler, skjell, frø, krystaller trebiter og bein….. resultatet er etter vår smak….outstanding!!! Hun er 24 år gammel, oppvokst Tenerife og Madrid, utdannet tanntekniker men utrykker gjennom sin kreativitet, kjærligheten til det afrikanske kontinent. Du finner henne online på

Kjøpes online på:
www.nokcollection.com

Finner du på Calle Naval i Las Palmas, der den har funnets siden tidlig på 50-tallet, da området var handelsentrum for havnetrafikken i Puerto de La Luz. Selv om papirhandelen er en konservativ, familiedrevet bedrift har den klart å vende kappen etter vinden.

Her fant vi masse gotterier for de som elsker kladdebøker, permer, notatbøker, penal og penner med morsomme motiver og matchende design for å ”sprite opp”, arbeids- eller skoledagen……

Flommer over av gavetips til alle aldre!


Kjøp julegaver online på;
www.papeleriazarzo.comClaudia ser ut som ei lita hestejente, og det er nok derfor hun har valgt designe smykker til stalljenter som skal pynte seg. Små hester i ørene er ikke å forakte, heller ikke hestesko og andre små tilbehørigheter som stalljenter vil dra kjensel på.

Kjenner du ei jente som passer i denne kategorien, ja da har du julepresangen du leter etter;

Ring Claudia Acosta Silva på tel. 686 00 24 99 eller skriv til henne på

claudia.injewels@gmail.com

Las niñas” finns også på facebook og instagram.
Et selvstendig og kreativt verksted for urbane vesker. Her designes ulike typer vesker i masse fargekombinasjoner og herlige stoffer i begrenset antall for deg som vil ha noe ekstra. Vesken skal kle deg på en morsom, behagelig og aktuell måte! Vår favoritt er helt klart Pyramide veskene!

Kjøp julegaver online på;

www.vadevivas.com


Sarte, tynne og vakre smykker……enkelt, delikat, minimalisktisk….superlativene er mange. – Jeg lager bare smykker jeg selv ønsker å bære, sier Miryam (25 år).Hun påstår seg være nyskjerrig, observant, detaljist og liker det enkle og delikate. Hun lager behagelige smykker som forhåpentligvis blir en del av deg. Facebook: volatiljoyeria Mail:

claudia.injewels@gmail.com

De påstår seg å være født i illustrasjonens verden. De elsker det de holder på med og har det bare morsomt på jobb. Enda festligere blir livet om noen ønsker å kjøpe de søte ord og tanker som formidles gjennom T-shirts til våre aller minste eller bare små “tankekors” man kan henge opp på veggen….. Du kan handle ved å gå inn på:

www.viloo.es