Mar de nubes

Mari Jungstedt har med sin gotlandsserie om kommissarie Anders Knutas blivit en av Sveriges mest folkkära och sålda författare.

Tillsammans med den norske författaren Ruben Eliassen skriver hon nu en ny mörk och dramatisk serie kriminalromaner från Gran Canaria, denna spanska ö som så många skandinaver älskar. Serien är redan såld till flera länder.

En mörkare himmel är den första boken i en ny serie kriminalromaner som utspelar sig på semesterparadiset Gran Canaria, en ö utanför den afrikanska kusten med ändlösa stränder och en sol som aldrig går ner. Men idyllen är bara en fernissa, baksidan ska visa sig mörkare och mer brutal än vad både Kristian och Sara kan föreställa sig.

Nu är boken översatt til spanska, och heter; Mar de nubes...

Lengslenes labyrint

Av María Dueñas Suksessforfatteren av Syersken fra Madrid følger opp med en storslått roman om svik, eksil og nye begynnelser. Blanca Perea må bort. Bort fra Madrid, ektemannen og den unge kvinnen han venter barn med. Hun flykter til et bittelite universitet på California-kysten, der hun tar på seg å organisere arkivet til Andrés Fontana, en professor som døde for 30 år siden.
Men møtet med Santa Cecilia-universitetet gir ikke Blanca det følelsesmessige pusterommet hun sårt trenger. I stedet blir hun revet med av historiene hun finner i Fontanas etterlatte papirer, og av alle menneskene som sto ham nær. Og ikke minst av en forførende hemmelighet som Fontana snublet over rett før han døde i en tragisk ulykke.
Men for å løse professorens mysterium må Blanca konfrontere alt det hun rømte fra i Madrid og mange av sine mest skjebnesvangre valg tidligere i livet.


María Dueñas' nye bestselger.Lengslenes labyrint er en storslått roman om svik, eksil og nye begynnelser - der både California på 1800-tallet og etterkrigstidens Spania gjøres ualminnelig l

Klostergangens Stillhet


Av Alicia Giménez-Bartlett

En spansk kaptein og hans skip blir i 1940 utsatt for det de kaller dummevelteren, en brutal storm som kommer overraskende på i Gibraltarstredet. Mens kapteinen holder på å redde skuta dukker det opp en liten båt med noen tyskere, de blir reddet og kapteinen setter de av i nærheten av Portugal. Som takk får han et emblem.

Etter krigen blir kapteinen bokhandler og hans sønn tar over butikken etter hvert. Ved en tilfeldighet viser sønnen frem dette emblemet til en forfatter og sønnen får en får en forrykende historie fortalt.

Bak klostermurene

Av Núria Esponellá

Handlingen foregår ved benedikterklosteret Sant Pere de Rodes i Nord-Spania på 1100-tallet. Trellen Blai, en foreldreløs gutt, forelsker seg i sin mesters datter. En umulig og farlig kjærlighet, for faren har lovet henne bort til visegrevens sønn. Vi følger Blais kamp for frihet og kjærlighet, og når klosterets berømte relikvier forsvinner, åpner det seg en mulighet for ham.

Historisk roman om det store eventyret. Om kjærlighet, frykt, overtro, personlig vekst og med en intrikat kriminalgåte. Handlingen foregår ved det mektige benediktinerklosteret Sant Pere de Rodes i Nord-Spania på 1100-tallet - et valfartssted for pilegrimer på vei til Santiago de Compostela, Roma eller Det hellige land. Trellen Blai er en foreldreløs gutt med en stor skam på sine skuldre, og jobber under mester Peire, en navngjeten billedhugger som har fått i oppdrag å lage en monumental marmorportal til klosterets kirke. Blai forelsker seg hodestups i mesterens datter, en umulig kjærlighet, og også farlig - for mesteren har lovet henne bort til visegrevens sønn. Mot et fasinerende historisk bakteppe følger vi den unge trellens kamp for frihet og kjærlighet i et brutalt samfunn, og når klosterets berømte relikvier etter apostelen Peter forsvinner, åpner det seg uante muligheter for Blai. Romanen bygger på historiske personer og hendelser, og klosteret Sant Pere de Rodes er i dag en stor turistattraksjon. Bak klostermurene er av mange sammenlignet medromanen "Havets Katedral" av Ildefonso Falcones.
Den spanske sensasjonen Podemos

Av Lotta Elstad

«Den spanske sensasjonen Podemos – og hvordan gjøre venstrepopulisme i krisens tid» ble sluppet nylig på Manifest Forlag. Med et språk enhver sakprosaforfatter bør misunne henne pløyer Elstad gjennom det unge partiets historie på en dynamisk og underholdende måte.

Og hun har rett; Podemos er virkelig en sensasjon. Partiet ble stiftet for et drøyt år siden og har siden nyttår byttet på å være størst og nest størst på spanske meningsmålinger, med en oppslutning på opptil 30 prosent. Med en medlemsmasse på 370.000 ett drøyt år etter at de ble dannet og 8 prosents oppslutning i EU-parlamentsvalget etter kun fire måneders eksistens, nesten uten midler, må man spørre seg «hvordan er dette mulig?»
Forræderens emblem – spenning fra Spania

Av Juan Gomez-Jurado

En spansk kaptein og hans skip blir i 1940 utsatt for det de kaller dummevelteren, en brutal storm som kommer overraskende på i Gibraltarstredet. Mens kapteinen holder på å redde skuta dukker det opp en liten båt med noen tyskere, de blir reddet og kapteinen setter de av i nærheten av Portugal. Som takk får han et emblem. Etter krigen blir kapteinen bokhandler og hans sønn tar over butikken etter hvert. Ved en tilfeldighet viser sønnen frem dette emblemet til en forfatter og sønnen får en får en forrykende historie fortalt.
Forelskelsene

Av Javier Marías

Marías siste roman Forelskelsene kom ut i Spania i april i fjor. Siden har boka solgt nærmere 150 000 eksemplarer i Spania, og knapt vært ute av bestselgerlistene. Forelskelsene er et nytt høydepunkt i Marias forfatterskap: en særegen beretning om kjærlighetens gåter og skjebnens makt. For første gang har Marías valgt en kvinnelig hovedperson: MaríaDolz klarer ikke bli kvitt tanken på det stormlykkelige paret Desvern, som hun nettopp møtte.

Særlig ikke når hun kommer over bildet av den forelskede Miguel Desvern død i avisen. Hva var meningen med den lykkelige historien om de to? Og enda vanskeligere: Er forelskelse i det hele tatt en god ting for oss mennesker? Forelskelsene ble kåret blant årets beste bøker i en rekke spanske aviser og tidsskrifter i 2011, og vant prisen som Årets bok i 2011 i storavisen El Pais.
Den umulige kjærlighetens hus
Av Cristina López Barrio

Det hviler en forbannelse over kvinnene i Lagunaslekten: De blir alle forlatt av mannen de elsker. Romanen følger flere generasjoner kvinner fra en liten kastiljansk landsby fra slutten av 1800-tallet og opp til 1960-tallet. De er alle forskjellige, men har én ting felles: De forsøker alle å bryte ut av forbannelsen.

Boken Cecilia Samartin elsket: "Som skapt for å nytes." En katalansk landsby på slutten av 1900- tallet. Det hviler en århundrelang forbannelse over kvinnene i Laguna-slekten. De er dømt til å sette pikebarn til verden som ikke er i stand til å holde på en mann. Selv ikke den vakre Clara makter å unngå denne skjebnen. Da hun forelsker seg i en varmblodig andalusier og blir gravid, kjøper han den røde villaen til henne - og forsvinner. Her, i dette hemmelighetsfulle huset, blir skjebnen til Laguna-kvinnene forseglet. Vi følger fem generasjoner kvinner, og hvordan de alle forsøker å bryte forbannelsen. Den umulige kjærlighetens huser en fascinerende og magisk historie, full av lidenskap, hat, hevnlyst, kjærlighet og tragedie.Helt på linje med litteraturens store familiesagaer, like uforglemmelig og sanselig som Isabel Allendes Åndenes hus.

Himmelens fange

Av Carlos Ruiz Zafón

Møt igjen de kjente og kjære karakterene fra Vindens skygge og Engelens spill.

Barcelona, julen 1957. Det er ett år siden Daniel og Bea giftet seg, de har fått sønnen Julian og bor sammen med faren til Daniel i bokhandelen Sempere & sønner. Fermín jobber fremdeles der, og nå er han travelt opptatt med å forberede sitt nært forestående bryllup med Bernarda. Men noe ser ut til å plage ham.


En morgen er Daniel alene i bokhandelen da en merkelig, haltende mann kommer inn. Han får øye på en av de dyreste bøkene i butikken, en vakkert illustrert utgave av Greven av Monte Cristo. Den fremmede kjøper den dyrebare boken. Så, til Daniels store sjokk, skriver han i den: "Til Fermín Romeo de Torres, som kom tilbake fra de døde og holder nøkkelen til fremtiden."


Daniel kan ikke motstå fristelsen til å følge etter den mystiske skikkelsen, noe som leder ham til en gammel fortelling om fangenskap, forræderi og en farlig rival ... En fortelling som ender med et besøk på De glemte bøkers kirkegård.

Den usynlige vokteren

Av Dolores Redondo

Dolores Redondo har skapt et helt særegent krimunivers ved å gjøre bruk av baskisk tradisjon og kultur, samtidig som hun har et skarpt blikk på dagens samfunn. Kombinasjonen viste seg å være så vellykket at Den usynlige vokteren, som er den første boken i en trilogi, i løpet av rekordtid solgte 100.000 eksemplarer i hjemlandet Spania.

Sterke kvinner
Baskerland ligger innerst i Biscayabukta på begge sider av Pyreneene, og er delt av grensen mellom Spania og Frankrike. Baskerne har tradisjon som et uavhengig folk, og de har vært opptatt av å ta vare på både språket og kulturen. Mytologien står sterkt i dette området, som var et av de siste i Europa som ble kristnet.
Baskerland var også åsted for heksebrenninger under den spanske inkvisisjonen. Dolores Redondo er særlig opptatt av de baskiske kvinnene, noe som også inspirerte henne da hun skulle skape sin heltinne, Amaia Salazar. Amaia kommer fra en familie med sterke kvinner, og ifølge forfatteren er dette typisk for denne delen av Spania. – Kvinnene har alltid spilt en sentral rolle. Dette har uten tvil sammenheng med at folk her har måttet kjempe mot sterke naturkrefter
. I tillegg var en stor del av mennene sjømenn, og var borte lange perioder av gangen. Det betydde at kvinnene var alene om alt ansvaret hjemme, det var de som styrte, sier Dolores Redondo i et intervju med magasinet Publishing Perspectives.
Frekke Frida Flue

Av Jon Håkon Aulie

Frekke Frida Flue forelsker seg - oppfølgeren til Frekke Frida Flue - er i salg nå! I fjor debuterte Jon Håkon Aulie fra Stokke med boken Frekke Frida Flue. Den er allerede utsolgt, og finnes nå bare som ebok. I disse dager kommer oppfølgeren: Frekke Frida Flue forelsker seg. Frida Flue er nå på ferie i Spania, og der hun finner hun kjærligheten. Hun gifter seg med den spanske flue, Fernando Frez., og sammen gjør de omgivelsene utrygge.

Boken er morsom, ellevill og velskrevet barnebok, med masse humor og kjærlighet!

”Her kommer rampestrekene på løpende bånd. Dette vil barna like! Her er det både humor, flueromantikk og litt om livets alvor!"
Mysteriet på Gran Canaria

Av Ingrid Braastad

Rykende fersk lydbok for barn om Gran Canaria på markedet nå. Martin og Maria er på ferie på Gran Canaria og mystiske ting skjer når barna lander på øya og må løse opp i et mysterie. Underveis lærer de mye om øya de besøker; om dens historie, kultur og mangfold. Boka er vel så lærerik og underholdende for voksne som de små. Lydboka er laget av journalist Ingrid Braastad som har bodd på Gran Canaria i seks år. Lydprodusent er Bård Ove Myhr som har bodd på øya siden 2001.

En super julegave å kjøpe til barn, barnebarn, oldebarn, tantebarn eller onkelbarn mellom 6-12 år.