I 1983 sang Wenche Myhre inn det som skulle bli en av hennes største, norske suksesser. “Når jeg blir 66” har hengt ved henne siden, og i fjor oppnådde den folkekjære artisten den respektable alderen 66 år.

2013 ble et meget begivenhetsrikt år for Wenche - med bokutgivelse, show og turné landet rundt. Den spreke artisten, som framførte landeplagen «når jeg blir 66» for første gang for over 30 år siden, måtte naturligvis markere 66-årsdagen sin på en forrykende måte.

Hun lagde like godt et eget show, «66», som har møtt stormende applaus landet over - og som endte i ekstraforestillinger til langt ute i 2014. Og nå tar hun det med ut av Norge, nærmere bestemt til Gran Canaria.

- Det har vært et lite eventyr å reise rundt med dette showet og møte så mange fantastiske mennesker. Nå gleder jeg meg stort til to nye forestillinger i varmere strøk midt i november, sier en sprudlende Wenche.


Selv har hun aldri hatt konserter på Gran Canaria tidligere, men har hørt masse skryt fra kollegaer i Sverige og Norge.

- Det er noe spesielt ved å møte skandinaver i feriemodus, det blir garantert stor stemning!


Låta som showet «66» er basert på, framførte Wenche for første gang i 1983. Hun kunne ikke drømme om at den skulle bli en så stor landeplage – og nærmest en signaturmelodi for henne.
-Da jeg omsider ble 66, var det jo bare naturlig at jeg la ut på tur med den i ryggsek ken, sier hun.

Rammet av kreft
For nesten fire år siden ble det kjent at Wenche Myhre hadde fått brystkreft med spredning til lymfestystemet, noe som forandret hennes syn på livet. På det kjente Talk showet “Skavlan” fortalte hun om kreftsykdommen, og livet etterpå.

- Selv om jeg var syk, var dette kanskje det flotteste året jeg har opplevd, forteller Wenche Myhre til Fredrik Skavlan.

- Det ble et nytt utgangspunkt i livet, et nytt nullpunkt. Da jeg fikk beskjeden om at jeg hadde kreft, satte jeg meg ned og skrev ned tankene mine. Og det var bare positive ting!

Myhre fortalte Skavlan at hun med den tunge beskjeden fikk tid til mye som ikke var jobbrelatert.

-Jeg slapp å reise, jobbe - jeg fikk tid til å rydde hjemme, til å være sammen med barnebarna mine, det var en lang liste med ting som bare var fine. Å få tid til å være sammen med barn og barnebarn

- og hvordan de tok seg av meg - gjorde at dette ble kanskje mitt flotteste år.

Fredrik Skavlan spurte Wenche Myhre direkte om hun nå er friskmeldt.

- Friskmeldt er ikke et ord jeg vil bruke når man har fått en brystkreftdiagnose. Jeg må leve med den. Man kan bli friskmeldt fra en forkjølelse, men ikke en slik diagnose

Wenche påpeker at hun aldri har vært særlig opptatt av alder. Men budskapet i «66» tar hun gjerne med seg.

- Det handler om at han får et frikort til å flippe ut litt når man kommer litt opp i åra, og det liker jeg, sier Wenche og ler.

For øvrig er hun takknemlig for at hun tilhører en business der alderen aldri blir viktigere enn evnen til å være spontan og tilstede.

-Det er en vanvittig karusell som jeg nyter å henge meg på, sier hun – proppfull av energi.

Wenche er mer enn “bare norsk”
Det er ikke bare i Norge, Wenche Myhre er superkjendis. Tyskerne anser henne også som “sin”. I fjor ble hennes biografibok med tittelen “Di Wencke” utgitt av forlaget Schwarzkopf i forbindelse med TV-show og intervjuer. Mye av hennes tidligere karriere er knyttet til Tyskland.

Wenche Myhre har i flere tiår vært en av Skandinavias største showstjerner. Hun er også en av ytterst få nordmenn som har lyktes å legge Mellom-Europa for sine føtter. Entertainerens allsidige repertoar, det være seg sang, komikk, programlederjobber eller musikaler, har fanget publikum gang på gang. Hennes lekelyst og kjærlighet til faget har i alle disse årene stadig brakt en “ny” Wenche ut i lyset.

Wenches evne til å skape magiske øyeblikk, har vært beskrevet i tusentalls avis- og ukebladartikler. Mange svensker husker henne sikkert fra samarbeidet med Povel Ramel “Knäpp igjen” i Stockholm i 1992, eller da hun i år 2000, på våren turnerte med Rovel Ramel og Putte Wickman i Norge og Sverige.

I 2002 dro hun på juleturne i Sverige med bl.a. Christer Sjøgren, Charlotte Nilsson og Pernilla Wahlgren. I 1992–93 spilte hun i Ramels Knäpp igen, og hun har senere turnert med ham i et tomannsshow. 1995 hadde hun show på Börsen i Stockholm med Lill-Babs og Siw Malmkvist.

Anders Eljas
Med seg til Gran Canaria har hun blant andre kjæresten Anders, som har det musikalske ansvaret. Hans meritter bør være kjent for de fleste musikkinteresserte, men kan gjerne gjentas: Han er komponist, arrangør, akkompagnatør og kapellmester – men kanskje mest kjent for sitt tette samarbeid med Abba-legendene Benny Andersson og Bjørn Ulväus.

Anders startet som keyboardist for Abba på Australia-turnéen i 1977, og ble senere engasjert av Bjørn og Benny til å arrangere og orkestrere musikalsuksessen «Chess». Senere fikk han også hovedansvaret for arrangementene til den vakre musicalen «Christina från Duvemåla».

Anders har samarbeidet tett med en rekke av de største svenske og internasjonale stjernene, blant andre Lars Berghagen, Magnus Uggla, Lill-Babs, Povel Ramel, Elaine Page, Chaka Khan og Kylie Minogue.

- Å ha med Anders er helt fantastisk. Ikke bare er han et råskinn rent musikalsk, han er jo også en praktfull mann, fastslår Wenche

– som også har tre barn og sju barnebarn i mer eller mindre umiddelbar nærhet til den flotte eiendommen på Nesøya i Oslofjorden.

Lune og blide Anders har stått ved hennes side de siste 14 årene.

– Jeg tror vel nesten jeg har tømt vokabularet for alle fine ord når det gjelder Anders

– men alt stemmer! Han er alt jeg kan drømme om, sier Wenche.

– Og han slutter aldri å overraske. Han kan sitte og jobbe intenst med et stort pro­sjekt, men plutselig dukker han opp og lager en flott middag. Litt kunstnerisk distré er han

– men det hører med. Jeg er vel ikke helt borte på det området jeg heller, erkjenner Wenche med et smil.

Nå er de begge klare for Gran Canaria og Maspalomas med sitt forrykende show den 14. Og 15. November!