Del 3
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Pisaverde

(trå grønt) er desidert noe av det festligste man kan ha på føttene, og det er kanarisk!!!!

Den fargesprakende butikken ligger på Calle Cano og frister øynene på samme måte som en fullstappet gotteributikk.

På Tenerife sitter Laura Quintero og Placido Alonso og skaper og kreerer de mest fantasifulle sko, støvler, sandaler og håndvesker verden har sett.

Hele produksjonen er gjennomført med samme filosofi som det første paret som ble laget; føttenes behov for komfort skal respekteres.

Miljøvern står i sentrum, og man forsker og eksperimenterer med ulike materialer som kan gjenvinnes. Butikken er en opplevelse i seg selv og prisene slett ikke avskrekkende
Pisa Verde Vegueta

Vaho

“Catalonia is different”!

Midt i stridens hete , der katalanerne vil løsrive seg fra resten av Spania med deres pådriver Artur Mas i spissen, åpner den barcelonske designkjeden sin eneste butikk utenfor Barcelona, midt i Las Palmas!!!!!!!

Bærre lækker….er rene ord for pengene. Her har kreative sjeler gått til gjenbruk av alle sports- og evenemang plakater i pvc, og laget superkule vesker, porteføljer, laptop og iPod cover, penal, lommebøker, bager og what ever.

Fargerikt, innovativt, spesielt og ikke nødvendigvis så dyrt.

Dette er en typisk “måååå ha” butikk om man vil utmerke seg og få med seg noe spesielt! Ligger på Calle Triana 7, ikke langt fra det ærverdige Pérez Galdós teateret.

www.vaho.ws
Vaho Skor

MARKEDET i vegueta

Allerede i 1787 fikk Las Palmas sitt første matmarked, dette for å begrense et ukontrollert gatesalg rundt om i byen.


Men det var først i november 1853 at byggingen av det nåværende markedet gikk ut på anbud.

I dag er markedet et fargerikt tilbud av ferskvarer. Vakre boder med fristende frukter, fersk fisk og kjøttprodukter er det som først fanger blikket.

Hit kommer mange turister for å få med seg en lokal attraksjon, men i stort flertall er kanarierne selv som daglig kommer innom med sine trillevogner for å kjøpe med seg dagens behov hjem.

Den desidert beste markedføreren er “Fruteria Jose & Alicia”, som har det beste utvalget, og den beste utstillingen. Jose har også forstått verdien i å flørte med publikum og by på smakebiter av fersk, eksotisk frukt.


www.mercadovegueta.com
Te lo Dije Pérez

Vandrer du ned Calle Obispo Codina (biskop Codina gaten) fra katedralen, finner du serveringsstedet med det festlige navnet; “Jeg sa det til deg, Pérez” (Te lo dije Pérez). Om du er en øl drikker eller ikke er stedet verdt et besøk. Rødt, belgisk øl med kirsebær smak er ikke å forakte for en som vil gå bakveien inn i øyverdenen.

Tradisjonelle tapas er alltid godt, men prøv gjerne husets anbefalinger; som den smeltede osten fra øya El Hierro på en seng av kanarisk mojo og pyntet med tomat syltetøy og kanel……..mm…Den sympatiske eieren Ramón har lagt hele sjelen sin i øl kulturen og er nylig hjemkommet fra en studietur til Singapore og Kambodsja.

Hele sjappa er fylt med ulike ølsorter og Ramón nekter å fortelle hvilken som er hans favoritt. Den mest populære blant gjestene er utvilsomt det belgiske ølet Triple Karmeliet, som serveres i elegante glass, designet av Antoine Bosteels. Kommer du fra de nordlige breddegrader og vil stifte bekjentskap med en spesiell kanarisk øl er Ramón ikke sen om å vise oss to nykommerne fra bryggeriet “Isla Verde” som ligger i Tijarafe på øya La Palma; La Danza del Diablo og Picara.

Men i og med at vi befinner oss i Vegueta, mååååå vi simpelthen prøve Gran Canarias ølmerke Tropical i ”special edition” laget i 90 000 flasker med vakkert design!
Det handler om 40 års jubileet for erklæringen av bydelen Vegueta som et fredet, kulturhistorisk område.
Videre får vi lære at VIVA også er et ølmerke produsert på Gran Canaria. Faktisk var det en tysk familie som startet et microbryggeri midt i Playa del Ingles. Kortreist, hjemmelaget og økologisk! VIVA består av 6 ulike øltyper og hos “Jeg sa det til deg, Pérez” strømmer den ut av kranen..!!

www.telodijeperez.com
Panaria

På hjørnet ved markedet i Vegueta frister Panaria Mendizábal med nystekte kaker og brød. Store vinduer, innbydende utstilling og vidunderlig lukt gjør det umulig å ikke la seg forføre.

En “cortado largo” (café med melk) er standard og lar seg enkelt kombinere med en butterdeig flette dyppet i sukker og kanel, mens man fra første parkett kan la seg henføre av den fargerike folkemengden som haster forbi utenfor.

www.panariapanaderias.es