MASPALOMAS
Fotballturnering

Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com

 
Den 6. Januar ankommer Godset Gran Canaria for å delta i den Internasjonale Fotballturneringen i Maspalomas. Kampdagene er 7. 8. og 12. Januar, men det blir også mulighet til å følge laget på trening for de som ønsker det.

Strømsgodset fra Drammen skal ikke bare på trenings/kampleir til Gran Canaria i år. Den 21. Januar til den 2. Februar blir de å finne på La Manga for å delta i Copa del Sol. Videre skal de til Marbella i perioden 12. Februar til 26.februar i år. Under den internasjonale fotballturneringen i Maspalomas vil ikke Anders Ågnes Konradsen, Lars Christopher Vilsvik og Stefan Johansen være med, siden de er med A-landslaget til Afrika i samme periode.
Fotbollsturnering Maspalomas   Fotbollsturnering Maspalomas 2013
F.C. Twente   F.C. Lausanne-Sport
 
  HJK Helsinki
Strømsgodset er en norsk fotballklubb fra Gulskogen i Drammen. Laget spiller sine hjemmekamper på Marienlyst Stadion, der tilskuerkapasiteten er på 7500. Ronny Deila har vært klubbens hovedtrener siden 2008. Strømsgodset har til sammen vunnet ett seriemesterskap og fem norgesmesterskap. Klubben innehar forøvrig 11. plass på maratontabellen. Supporterklubben til Strømsgodset er Godsetunionen. Lagets drakter består av mørkeblå trøyer, hvite kortbukser og hvite strømper.

I 2007 feiret Strømsgodset hundre år som klubb, og var klare for Tippeligaspill. Nå gjaldt det først å fremst å holde og stabilisere seg i Tippeligaen, og laget styrket stallen med blant annet André Bergdølmo og Alexander Aas, som seinere blei kaptein for Strømsgodset. Godset endte på 10. plass og sikker grunn i hundreårsjubileumet. I januar 2008 ble det klart at Ronny Deila skulle ta over hovedtreneransvaret. 2008-sesongen endte på 11. plass, altså farlig nær nedrykk, og foran 2009-sesongen styrket Strømsgodset stallen med spillere som Øyvind Storflor og spisstalentet Marcus Pedersen fra Ham-Kam. Pedersen skulle vise seg å bli en kjempesuksess i godset-drakta, og scorte 10 mål i løpet av året. Da siste seriekamp nærmet seg lå godset i nedryksstriden, og Ronny Deila hadde lovet et strippeshow dersom godset berget plassen i ligaen, og etter 2-1 seier over Viking 25. oktober var tippeligakontrakten sikret - og Deila holdt ord.

2010 skulle bli en kjempesesong. Strømsgodset endte på 7. plass i tippeligaen, Marcus Pedersen blei solgt til den Nederlandske klubben Vitesse for 12 millioner kroner, og klubben tok seg til finalen i cupen etter å ha slått Odd Grenland 2-0 etter ekstra omganger på Marienlyst i semifinalen. På Ullevål tok Strømsgodset sitt 5. cupgull etter å ha slått overraskelseslaget Follo 2-0, etter scoringer av Ola Kamara og Glenn Andersen.

I 2011 var det endelig duket for Europacup igjen, og nå var det ingen ringere enn Atlético de Madrid som stod på motsatt banehalvdel. Strømsgodset gjorde to meget respektable kamper mot Atlético, med 2-1 tap i Madrid etter mål av Øyvind Storflor, og 2-0 tap på Marienlyst, men hvor Strømsgodset hadde flust av sjanser og styrte mye av spillet. I serien endte klubben tilslutt på 8. plass, men var med i medaljekampen helt til siste slutt.

Tippeligaen 2012 skulle bli Strømsgodsets beste sesong siden 1970, hvor klubben ledet serien mesteparten av sesongen, og endte tilslutt på en historisk 2.plass i Tippeligaen, etter 3-1 seier over Stabæk. Strømsgodset hadde dermed tatt sitt første seriesølv noensinne. Péter Kovács, som kom tilbake til Strømsgodset fire sesonger etter at han forlot klubben, blei tatt imot med stor skepsis av godset-fansen, men svarte på tiltale med å bli toppscorer i Tippeligaen 2012 med 14 mål.
Fotbollsturnering Maspalomas 2013