Den lange veien……..
 
Motorveien GC-1 til Mogan åpnet den 25 mars i år. Endelig! Veien hit har vært lang, bokstavelig talt.
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Motrväg Mogan
Lenge har livredde turister måttet tåle en slingrete, gammel veistrekning på kanten av et stup, for å komme seg til sin feriedestinasjon i vakre Puerto Mogan. For bare et par uker siden krevde den gamle, halsbrekkende veien sitt seneste offer da lokalbussen fra Global krasjet med en personbil, og krevde en ung jentes liv. Folk ble evakuert fra bussen, og fikk gå til fots resten av veien. En skrekkelig opplevelse.

Ikke desto mindre er gleden stor over en nyåpnet motorvei som hakes på GC-1 ved Tauro (barranco de El Lechugal) , og går videre i 6,3 kilometer helt til Mogan, etter å ha gått gjennom fjellet i 60% av strekningen. Kostnaden for denne siste veistrekningen var beregnet til 111 millioner euro, ' men nådde til slutt en sum av 146 millioner euro.

Fem og tredve minutter!! Det er tiden det tar å kjøre fra flyplassen til stranden i Puerto Mogan skal man få tro trafikketaten. Og ikke bare skal det gå raskere, men man unngår også den gamle veien (GC-500) som myndighetene i dag tør å innrømme at er både slingrete og farlig!

Prosjektet med den nye motorveien, utført av Uniòn Temporal de Empresas (UTE) som utgjøres av FCC Construccion, Corsan-Corviam og Tetrecan, begynte i februar 2009 med et prisoverslag på 111.710.414 euro, men har altså vist seg å bli en del dyrere.
Allerede i slutten på 1970-tallet ble den første etappen på motorveien bygget. Den koblet sammen flyplassen med Las Palmas. Deretter ble motorveien forlenget mot sørsiden, slik at den nådde fram til dagens avkjørselen mot Bahia Feliz. På begynnelsen av 90-tallet bygde man motorveien videre forbi San Agustin og Playa del Ingles, og helt bort til avkjørselen ned mot Pasito Blanco. Den siste utbyggelsen fant sted på slutten av 90-tallet og innebar at motorveien forlengedes forbi Arguineguin og til Purto Rico. Da hadde lokalbefolkningen såvel som turistene fått lide i kilometerlange køer i flere år for å kunne ta seg gjennom flaskehalsen i Arguineguin.

I og med turistutbyggingen i Puerto Mogan og nærliggende dalganger har kravet fra befolkningen vært stor i flere år at motorveien skulle fortsette til Mogan. Dette har dog ikke kunnet la seg gjøre på grunn av økonomiske årsaker, samt det faktum at man har hatt problemer med eksproprieringen av de tomter og det landskap som skal brukes.
Bygget vid Mogan
Den tidligere og eneste veien til Mogan er både krokete og farlig der den klamrer seg fast i bergklipper og høye stup. Dessuten skapes det raskt lange køer da tung bygge trafikk stopper opp den lettere turisttrafikken. Det skulle selvfølgelig ikke vært lov å bygge ut til den grad det har blitt gjort, uten å ha en så viktig infrastruktur på plass! Den nye motorveien leder isteden gjennom fjell og over dalstrøk for på et så kort og rett måte som overhodet mulig, nå fram til Mogan. Den gamle GC-500 er 12 kilometer lang, mens den nye motorveien er omtrent halvparten så lang.

Faktum er at hele 60% av den nye motorveien er bygd i tunneler gjennom fjellet, tilsvarende 4.250 meter. Totalt er det bygget syv tunneler som tilsammen måler 3.805 meter. Samtidig har man bygget tre lange viadukter som kommer til å lede trafikken over dalgangene Tauro, Cura og Mogan. Viaduktene utgjør 9% av veiens strekning, eller tilsvarende 1.130 meter. Nå er både myndigheter, fastboende og tour operatører skjønt enige om at denne strekningen av GC-1 er av stor betydelse for regionen, som fortsatt ekspanderer turistmessig.
Nå skal kulissene langs motorveien få en “make-over” fra Las Palmas til Mogán
komun I første omgang er det motorveien fra flyplassen til Mogan som skal få en generell oppussing. Det vil si, ikke veien i seg selv, men det man ser langs veikanten når man kommer kjørende som turist fra flyplassen mot sørsiden. Øyrådet (El Cabildo) har innsett at inntrykket man får som besøkende kanskje ikke er så innbydende når man passerer uttørkede områder med gamle tomatplantasjer og falleferdige palmelunder. Nå vil de ta skjeen i en annen hånd.

Slik lød det da øyrådets (El Cabildo) visepresident presenterte deres seneste prosjekt, der det skal investeres 2 millioner euro årlig fram til 2015. Nå skal det plantes og ryddes. Gamle skilter skal fornyes og uniformeres. Kanter og murer langs veien skal bygges opp, og signalisering i form av gule, blå og hvite render skal tydeliggjøres. All graffiti, søppel, død vegetasjon og ødelagte markeringer skal fjernes.
Ja, det er ikke tilfeldig at fargene gul, blå og hvit skal prioriteres. Helt bevisst vil man bruke de kanariske fargene som symboler og en identifisering i trafikken. Videre vil man sette opp gjerder mot mindre turistattraktive installasjoner og bygninger man ikke kan fjerne, slik at man skjermer besøkende fra slikt man ikke vil vise fram. Man vil også titte på belysning på enkelte steder, og ikke minst inne i tunneler som lenge har vært påkrevd av bla syklister.

Man vil også ta frem et kreativt monument som skal indikere på en enkel og lett gjenkjennelig måte hvilken kommune man kjører inn og ut av.

Dette arbeidet skal allerede være påbegynt, og vil som nevnt pågå fram til 2015. Så fort man har avsluttet arbeidet langs GC-1 (motorveien) til Mogan, vil man ta fatt på den samme veien fra flyplassen mot Las Palmas.
Forslag til nye regler i trafikken

Den spanske trafikketaten har lagt inn forslag om å øke fartsgrensen til 130 kilometer i timen på enkelte strekninger på motorveiene. Samtidig ønsker de å senke hastigheten på ”vanlige veier” der bredden er smalere enn 6,5 meter, til 70 og 50 kilometer i timen, og til 30 og 20 kilometer på enkelte veistrekninger i by- og tettsteder.

Man ønsker også å forby radar detektorer som gjør at ikke minst yrkessjåfører vet å unngå fartskontroller, og har systemer som kan varsle andre bilister.
Det nye reformforslaget går også ut på at alle må ha bilbelte på. I dag finnes det mange unntak, det være seg hjerteopererte, folk med klaustrofobi eller også en god del yrkessjåfører som har fått unntak fra regelen.

Man vil også forby barn som er 135 cm eller lavere å sitte i forsetet. Unntaket er helt små baby`er som sitter i motsatt kjøreretning, spent fast i spesielle seter godkjent for dette formål.