Ustilling med svenske kunstnere hele sommeren
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
 
INGVAR STAFFANS

INGVAR STAFFANS

JONAS WICKMAN

JONAS WICKMAN

ANNE-LIE LARSON LJUNG

ANNE-LIE LARSON LJUNG
  Sala de Arte, eller ART ROOM i Aguimes

Åpnet sine dører i mars måned i år. Dette er et svensk-kanarisk kunstsamarbeide. Kunstforeningen Edsvik Konsthall i Sollentuna utenfor Stockholm har sammen med kommunen Aguimes (bare 15 min kjøretur fra sydsiden) på Gran Canaria lansert dette felles prosjekt, for å kunne samarbeide om kultur- og turistutvikling.
I den vakre og velbevarte gamlebyen i Aguimes finner du et todelt utstillingslokale i annen etage, like ved Plaza Santo Domingo, ovenfor katedralen. Bare en promenade rundt i den innbydende bydelen er verdt besøket.

Sala de Arte i Aguimes har et spekket program hele året. Her presenterer vi de 3 nordiske kunstnerne som har utstilling i sommer:


INGVAR STAFFANS 2.juni – 24.juni
Ingvar Staffans er født i Østerbotten, Finland i 1947. Han kom til Malingsbo som fireåring og vokste opp i Dalarna, Sverige, men bor i dag i Uppsala. Han visst helt fra tenårene at hele hans liv skulle handle om kunst, men kom ikke riktig i gang før i 30-års alderen.
”-Jag vill betona det slumpmässiga, det tillfälliga, det till synes oväsentliga i skapandet. Ofta kommer idéer och inspiration oplanerat, utan medveten avsikt. En snörstump, en sten, en skugga, ett spår i asfalten, ett snöfält på en mörk fjällsida, en förflugen tanke vid uppvaknandet kan leda till att jag får inspiration att jobba vidare. Men ibland är det så att allt står stilla, men då brukar jag chansa och ge mig på något gammalt, halvlyckat konstverk och försöka förändra det. Pang - plötsligt är inspirationen där och då har jag på några minuter skapat något. Eller så är den det inte... och då är det dags att hänga läpp ett tag. Eller ta en kopp kaffe...”
Kilde: Väsby Konsthall

JONAS WICKMAN 30.juni – 29.juli
Jonas Wickman ble født 1962 i Stockholm, Sverige. Han fikk sin første utdannelse ved kunstskolen i Stockholm, fulgt av 3 års kunststudier ved Universitetet Birkagården, på 1980-tallet. Tidlig i sin karriere kom han i kontakt med historisk- og dekorativ maling, samt dekorativ kunst.

Siden 1984 har Jonas Wickmans bakgrunnsmalerier preget interiør designen i private hjem så vel som i det offentlige rom. Han har hele tiden balansert sitt designarbeid med sin kunstneriske estestikk i en positiv syntese som har utviklet seg på bakgrunn av de to håndtvekrene.

Wickmans fasinasjon for imresjonismen inspirerte ham til å karakterisere bilder der figurer, byggninger og landskap sjenert dukker fram fra glemselen. Aspekter som enten er oppløst i lys, eller vokser ut av lys.

Den landlige kalksteinsøya Gotland har lånt sitt sterke lys til hans serie av stein låver, mens minner fra skoleårene i forstad nord for Stockholm blir filtrert gjennom diesel røyken i bymiljøet.
Kilde;: Southport Galleries


ANNE-LIE LARSON LJUNG 1.sept- 29.sept
Svenska Anne-Lie Ljung målar suggestiva stadsrum i dramatiskt ljus. Det är ofta natt- eller skymningsbilder men med ett slags inre glöd. Hon synliggör ”det fula”, det vi inte ser eller minns, en steril betongbro över en öde väg, nergångna hamnmiljöer, slitna hyreskaserner. Hon vänder blicken mot miljöer som inte tycks vara värda att betrakta, därför att de saknar karaktär, sådant vi skyndar förbi. Bara undantagsvis skymtar människor. Den som ger sig in i hennes bilder kan riskera att bli nedslagen. Och ändå finns ett slags skönhet i dessa stadsbilder, förfallets, fulhetens, rostens och betongens skönhet.
Kilde: hd.se