CANARY RACER CUP
- Seglregatta for nybegynnere
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
CANARY RACER CUP CANARY RACER CUP
 
Ideen bak det hele er at hvem som helst skal kunne få opplevelsen av å konkurrere slik jeg har gjort og mange andre kanarierere i internasjonale sammenheng, sier Agustin Juarez som er mannen bak Canary Racer.
 
Regatta Gran Canaria   Filosofien bak Canary Racer Cup er å demonstrer at en nautisk sport på Gran Canaria, kan være et perfekt alternativ for turister og besøkende på øya. Man benytter seg av en naturlig ressurss som havet, og opplevelsen blir uforglemmelig, tør Agustin Juarez å påstå.

I Canary Racer kan hvem som helst delta, uten noen segleerfaring fra tidligere. Før selve aktiviteten i vannet, har man en gjennomgang på land, mens mannskapet får en aperitiff “å styrke seg på”. Det blir gjennomgang av sikkerhet på havet, samt de tekniske ting man må forholde seg til som del av et mannskap i konkurranse.

Båtene som deltar i denne aktiviteten tilhører klassen J80. De kan ha mannskap opp til fem personer, under en seglregatta på rundt en times tid, samt en “prebriefing”. Hver seglebåt har med en kaptein som skal gi instrukser og skape samhold i “konkurransen”. Startavgangen skjer alltid fra Maroa Club de Mar på Anfi del Mar, og går langs kyststripen enten nordover eller sørover, avhengig av vind-og værforhold. Enten går regattaen til sydspissen av Maspalomas eller til Puerto Mogan.

Regattan går ut på at fem disponible seglebåter skal konkurrere med et mannskap som ikke nødvendigvis kjenner hverandre fra tidligere, eventuelt snakker de héller ikke samme språk. Men med enkle instrukser og en kaptein på laget som kan veilede dem, deltar de på en riktig regatta og konkurrerer slik de kanskje bare har drømt om tidligere.

Denne fantastiske aktiviteten på havet kan du væ re med på hver dag kl. 10.00, kl. 12.00 og kl. 16.00, alltid avhengig av hvor mange som er påmeldt.


www.canaryracercup.com