En dag blant blomster og dyr
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
 
Rovfåglar Gran Canaria
I mangel på et stort utvalg attraksjonsparker på Gran Canaria, fremstår ikke Palmitos Park som mindre spennende av den grunn. Parken i Maspalomas er en herlig grønn oase med alt fra vakre vekster, en fargerik flora, et stort utvalg sjeldne og spennende fuglearter, akvarium, og sommerfuglhus til større dyrearter og parkens siste tilskudd; et delfinarium!

Vi anbefaler helt klart en sommerdag i Palmitos Park, som et lite avbrekk i en ferieuke, der eventuelt sol og bad har hatt høyeste prioritet i flere dager. Kanskje har du med et barn som ønsker forandring, en hud som må hvile, eller en genuin interesse for alt som vokser og gror, blandet med et eksotisk dyre- og fugleliv?
Parken som ble totalt ødelagt etter en skogsbrann på sørsiden av Gran Canaria i 2007, ble total renovert året etter og fremstår i dag som vakrere og mer velskjødt enn noen gang. I følge ledelsen i Palmitos Park klarte man utrolig nok å redde de fleste av dyrene som oppholdt seg i parken. De tre goriallane Basir, Lee og Peek som er parkens maskotter, klarte å søke ly inne i sin ”hytte”, der de vanligvis sover på nat g sitter Basir, som så ofte tidligere under sin stråparasoll og titter funderende på alle besøkere som går forbi.
Fjärilar gran Canaria

Akvarium

Papegojor Gran Canaria

Delfiner Gran Canaria

SOMMERFUGL HUSET

Like bortenfor ligger ”sommerfuglhuset” fullt av eksotiske vekster, der sommerfuglene forsiktig lander på blomsterputer i vakre farger og bretter ut sine vinger for publikum. Sommerfuglene er skjøre individer med bare noen få dagers levetid. Derfor kommer det ukentlige leveringer til Palmitos Park med 300 sommerfugl-larver fra Malaysia. Blir reisen av en eller annen anledning forsinket, klekkes larvene før tiden og overlever dessverre ikke. Med tiden regner man med å fremarbeide et så stabilt og riktig klima for sommerfuglene at de formerer seg i sitt nye hjem i Palmitos Park i langt større utstrekning enn i dag.


AKVARIUM

Parken har også et flott akvarium med et rikt utvalg av fascinerende, vakre og fargesterke fisker fra bl.a. Bali. Er man heldig å være tilstede når ansvarlig for fiskenes føde kommer inn får man en demonstrasjon på at selv fisker kan kjenne igjen viktige personer i sitt liv. Vedkommende bør bare passere glassmonsteret på en halv meters avstand så stimer de sammen og svømmer i flokk etter henne. Selv påstår hun at de kjenner igjen den beige uniformen med logo på (?).

REPTILER

Etter brannen ble det bygget et større og mer moderne reptilhus, med riktig ventilasjon der krypdyrene stortrives. Et spennende og populært område ved inngangspartiet, der spesielt de yngre besøkende trives i skrekkblandet fryd.

PAPEGØYER

Papegøyer i alle farger og med flittige språkkunnskaper er fordelt over hele parken. Flere ganger om dagen kan man følge det spektakulære papegøyeshowet der de fasinerende fuglene sykler, turner og sklir på rutsjebaner.

ROVFUGLER

Lengst oppe i parken finnes de større fuglene som ørner og andre rovfugler. To ganger om dagen kan man også der se egne forestillinger som inngår i inngangsbilletten. Rovfuglshowet i Palmitos Park fyller 10 år!
Det dreier seg om de eldste veteranene i parken, men også de mest besøkte. Over 400.000 besøkende hvert år ønsker å se det fantastiske rovfuglshowet som vises 2 ganger daglig, 365 ganger i året. Hele 49 rovfugler deltar, blant dem 16 ulike sorter, blant ørner, falker, ugler og gribber!
Totalt finnes det 700 dyr i Palmitos Park, fordelt på 200 ulike slag. I tillegg kaller parken seg for en botansik hage, og vil legge vekt på den brede vekstligheten som parken har å tilby. Mye av deres voksne publikum kommer hit ikke minst for å nyte det vakre synet av eksotiske planter, og kunne rusle rundt i en fredfull atmosfære der grønske og vekstlighet får råde, forteller parkens guide som følger oss rundt

DELFINARIUM

Parken senest ankomne attraktsjon, og kanskje den største pr i dag er uten tvil delfinariumet. Installasjonene består av 3 bassenger med en passasje imellom, som til sammen utgjør 3 000 kvadratmeter og inneholder 4 millioner liter vann. Bassenget er designet slik at vannet hele tiden filtreres gjennom 11 spesial filtre, og brukes om igjen, slik at Palmitos Park kan ivareta miljøet og naturressursene.
Designet av bassenget er også laget med tanke på at installasjonen skal smelte inn i naturen, og er derfor lagt til en naturlig dalgang i parken der alle hensyn til økosystemet er ivaretatt. Tribunen rundt bassenget kan ta opp til 1500 mennesker når delfinene skal vise seg fram i et forrykende show.


www.palmitospark.es
Åpent hver dag kfra kl. 10.00 – 18.00
Delfinshow kl. 13.00 – 15.30