Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Hudterapeut Sandra Martín Ilberg
  Værforholdene på Gran Canaria kan som kjent være opphav til solbrenthet og tørke i huden. Sandra Martín Ilberg er hudterapeut og driver hudpleiesalongen Beauty Extreme på Hotell Europa i Playa del Inglés. Tobakk og sol er i følge henne de største fiendene huden vår har. Ligger man og presser i solstolen i timesvis kan det naturligvis være balsam for kropp og sjel, men huden bestraffes brutalt.

Vi tilbrakte en herlig ettermiddag på Sandra Martin Ilbergs hudpleiesalong, blant kremer og krukker, avslappende musikk, vakker innredning og dempet belysning. Hals, bryst og ansikte skulle få et løft, en nødvendighet for å få tilbake gløden i huden, men også en stund for avslapping og velvære. Vi forventet ikke mer enn så, men Sandra lover mer.

Vi bad Sandra velge! Det ble etter en analyse av huden gjort klart for en intensiv fuktighetsbehandling bestående av rengjøring, peeling, damp, massage, en lifting maske med tilføring av næring samt herlige velduftende fuktighetskremer til. Snakk om velvære!
Sandra er diplomert hudterapeut fra Elisabeth Skolan Stockholm. Hun har også lang erfaring innen yrket, og har drevet egen salong på Gran Canaria i over 22 år. Hun ble født på Gran Canaria av sin svenske mamma, som hadde truffet sin spanske mann under et ferieopphold. Hun er en av fire søsken. Da hun var 12 år flyttet hun til Sverige, der hun bodde fra 1982 og frem til 1990. Etter endt utdannelse åpnet hun egen beauty-salong i Karlstad, men valgte etter hvert å flytte tilbake til Gran Canaria. Her har hun drevet egen salong på bl.a. Hotel Gloria Palace, La Canaria i Arguineguín, Riu Palace, Costa Canaria og senest Rondo i Playa del Ingles før hun kjøpte sitt eget lokale og åpnet på Hotell Europa. Man merker at Sandra trives i sitt yrke. Rutinerte hender farer over ansikte og hals, mens hun rolig forklarer hva hun gjør og hvorfor. Hun er veldig opptatt av hygiene og rengjøring, og salongen gir et intimt, smakfult og delikat inntrykk.
Hvem bør unne seg hudbehandling spør vi, og aner svaret?

     - Ut fra velvære faktoren bør alle mennesker unne seg tid til egenpleie. Menn som kvinner. Det er dessuten viktig at vi pleier huden vår riktig i forhold til det stadiet den til enhver tid befinner seg på. Mange bruker utrolig mye penger på pleieprodukter som kanskje ikke passer til huden. Man skal ikke overdrive bruk av kremer og preparater, og man skal definitivt finne produkter med de komponenter og egenskaper som passer din hudtype, og den prossess som hun den befinner seg i

for øyeblikket. Hvilke produkter anbefaler du?

     - Jeg jobber med merket Natura Bissé, en serie som kun selges gjennom hudpleie salonger, og som har den sammensettningen komponenter i riktig konsentrat som jeg kan gå god for. Glycoline serien til Natura Bissè tilbyr en trygg og effektiv metode for såkalt kjemisk peeling av huden. En smertefri behandling med umiddelbar resultat.

AHA syrene bryter ned båndene som holder de døde hudcellene sammen på hudens overflate. Det setter fortgang i den naturlige peeling prosessen og forbedrer hudens evne til å holde på fuktighet. Glycoline er trygg peeling som ikke irriterer huden, da produktet buffes slik at pH-verdien er omtrent lik hudens egen. Grunnet sine små molekyler penetrerer Glycoline syrene dypere og raskere enn andre peeling produkter. Ansiktskremen er ideell for normal til tørr hud.

Akselererer cellefornyelsen, mykgjør finlinjene og beskytter huden mot frie radikaler. Inneholder AHA syrer som exfolierer huden i dagpleien
    - hindrere aldringstegn
    - jevner hudfargen og hudoverflaten (strukturen)
    - opprettholder det optimale nivå av hydrering. Deres Diamond kolleksjon er selve juvelen innen hudpleie. En innovativ anti-aging behandling for den mest krevende huden.

På markedet finnes en mengde produkter i alle prisklasser som kan være bra uten at jeg kan gå god for dem. Som regel er det en grunn til at visse preparater er dyrere enn andre. Noen merker bruker enorme penger på markedsføring, mens andre bruker de samme pengene på forskning. Dyrere produkter har ofte større konsentrasjon av viktige og bra komponenter. Noen billige kremer kan fylles opp med fett og oljer, som gjør mer skade enn nytte.

Kan man oppnå synlige resultater?

    - Så absolutt. Aldringsprosessen kan man ikke stanse, men man kan hele tiden ligge i forkant og bremse den. Riktig tilførsel av fuktighet er ett av de viktigste bidragene. Tobakk og overdreven soling er derimot med på å fremskynde aldringsprosessen, skape grovere hud, mer porøs hud og gi den en gråaktig farge. Selvfølgelig har arveanleggg sitt å si til, frisk luft og rening, matvarer og ikke kminst ens egen livsglede. Men ved daglig selv å rengjøre huden og tilføre fuktighet og næring vil man kunne med det blotte øyet se resultater etter kort tid. Hos en hudterapaut vil man få dyptgående rengjøring , spesialbehandlinger, samt råd og veiledning for egenpleie. Samt at man ikke skal undervurdere følelsen av velvære som oppstår når man setter av litt tid til seg selv, den vil også gjenspeile seg i huden.
 
  Er det en ”siste frist” for å begynne å ta vare på seg selv?

    - Nei, aldri. Men det er klart at vi mennesker bærer alle preg av det livet vi har levd. Det var dette med å ligge litt i forkant! Vi har jo dessuten ulike hudtyper, men rundt 40 års alderen er det skansje viktigere enn noen gang å imøtegå aldringsprosessen med gode preparater, behandlinger, pleie og livsførsel. Det er i denne alderen at livet begynner å ta ut sin rett, selv om alderen preger hver enkelt ganske urettferdig. Enkelte behøver bare litt rengjøring og fuktighet. Andre behøver sterkere liftingbehandlinger og mer regelmessige kurer. Ingen kan stoppe aldringsprossen, men alle kan vi forbedre utgangspunktet og sakte ned de neste 10 årenes nedbrytning av fuktighet og elastisitet i huden, og sist men ikke minst gi den en glød av friskhet!

Hva skiller deg fra andre hudpleiesalonger?

    - Bortsett fra at jeg er halvt svensk og behersker språket, hvilket er av stor betydning for de fleste skandinaviske kunder jeg har, så har jeg etter mange år i bransjen opparbeidet en eskpertise som skaper trygghet. Som i alle andre yrker er personlighet og fortrolighet to viktige komponenter som må stemme for at kunden skal trives og komme tilbake.

I tillegg til den mennesklige faktor jobber jeg med det nyeste metoden som bryter fett inne i fettcellene. Kavitasjon er den nyeste fettsuging uten kirurgi, og spiller en svært effektiv rolle i behandlingen av cellulitter. Jeg jobber også med Thermal RF (Radio Frequency) som er den nyeste teknoligien som strammer inn magen og reduser slapp hud.

Hvordan fungerer kvitasjonen?


    - Kavitasjons er en ultralyd som forårsaker tonnevis av luftbobler rundt fettcellene membraner (lipocyte) med sin ressonance frekvens. Boblene fører til høyt trykk og når høyt trykk når lipocytes bristepunktet, vil fettcellene bryte opp umiddelbart. De ødelagte lipocytes vil da bli absorbert og metabolisert ut av kroppen gjennom lymfesystemet. Ikke som den tradisjonelle metoden for å miste kroppens vann, men faktisk egne lipocytes.

Hvordan fungerer Thermal RF?

    - Tripolar Thermal RF er en behandling med integrert laser system er utført i kombinasjon med kavitasjon. Varme RF stimulerer kollagen til å omstille og reprodusere seg ved å utføre bestemte bevegelser som ligner på massasje. Denne behandlingen vil endre tettheten av vev og fremme lymfedrenasje. Mikrostimulasje med Thermal RF bryter ned fettcellene gjør dem om til flytende fett og disse er transportert til lymfekar, gjennom blodet, ut av kroppen. Behandlingen fungerer ikke på musklene, men inne i fettcellene.Samtidig strammer opp huden og former figuren, slik at en unngår å få slapphud etter fett reduksjon.

Beauty Extreme
c/ Alférecrs Provisionales 23
Apart. Europa
35100 Playa del Ingles
Tel: 928 76 94 42 Mobil: 611 60 21 91