Turistkontoret i San Agustín
(Oficina de Información Turística El Portón)
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Dette er kommunens eget servickontor rettet mot turister. Med andre ord turistmyndihetenes forlengede arm.
  Turist Kontor san Agustin
Turistinformasjonen El Portòn i San Agustin, ligger rett ovenfor Clinica Roca. Her får du både råd, hjelp og veiledning på flere språk
 
Disse tyske turistene får ikke fullrost Juani León. De kommer stadig tilbake til Gran Canaria og tar alltid turen innom turistkontoret for å få vite siste kulturnytt eller bare slå av en prat. Juani behersker flytende tysk, såvel som engelsk og fransk
Kontoret i San Agustin ligger i lokaler som tilhører familen Los Castillos, Conde de la Vega Grande (greven). Det ble åpnet i 2004. Med den lokaliteten så ligger opplysningskontoret midt i hjertet av turismens opprinnelse på sørsiden av Gran Canaria. Det var nettopp her i San Agustin som turimen startet på nøyaktig 50 år siden.

Turistkontoret har også som oppgave å gi kommunen en indirekte anmodning og impulser på forbedringer i området San Agustin hva gjelder bebyggelse og infrastruktur. Med dette har man forsøkt å bygge opp en institusjonell styrke i forhold til turismen som bestående av engelskmenn og skandinavere var de første turistpionerene i San Agustin. På denne måten skal de tilreisende få den informasjon som foreligger i form av aktiviteter, men også hva som er prosjektert til enhver tid under varemerket “Maspalomas Costa Canaria”.

Turistkontoret har som oppgave å serve fastboende såvel som besøkende som kommer fra ulike verdensdeler. De fører en daglig statestikk kontroll, som i løpet av de 5 første dagene i måneden må presenteres for turistrådet i kommunen. Det skal også føres en årlig oppsummering fra turistkontorets side. På kontoret her i San Agustin møter vi Juani Leon som er vide kjent for sin fantastiske serviceinstilling, samt sine gode språkkunnskaper. Hun er mer enn glad for å fortelle oss hva som er et turistinformasjons kontors arbeidsoppgaver.

Den mest etterspurte informasjoen blant de besøkende er; - Kart og beskrivelser over øya, nærmiljøet og Las Palmas - Informasjon om kollektivtrafikk, rutetider og rabatt kort. - Anbefalte utfluktsruter med bil. - Fjellvandringsruter i kommunen, men også andre deler av øya.
Turis information San Agustin
Svenske turister ønsker å vite hva som skjer med utbyggingen i San Agustín. Det Juani León ikke kan svare på, vet hun å ta rede på omgående. Når det viser seg at lokalbussen ikke har stoppet der den bruker, får busselskapet en reprimande fra Juani, som vet å sette service i fokus.
 
Den mest etterspurte informasjoen blant de besøkende er;
- Kart og beskrivelser over øya, nærmiljøet og Las Palmas
- Informasjon om kollektivtrafikk, rutetider og rabatt kort.
- Anbefalte utfluktsruter med bil. - Fjellvandringsruter i kommunen, men også andre deler av øya.
- Sykkel ruter/Mountainbike
- Kart over hotell lokaliteter. Hjelp til booking av hotell direkte/privat og langtidsopphold.
- Restaurangoversikter og anbefalninger. Spesielt ønsker folk å vite hvor man kan spise tapas.
- Informasjon om postkontorer, frimerker, telefonkort, påfylling av telefonkort.
- Informasjon om flo og fjære (tidevannstider) for de som spaserer langs vannkanten.
- Informasjon om campingområder. Adkomst og tilstand for camping.
- Informasjon om muligheter for transport til andre øyer.
- Informasjon om SPA-tilbud og muligheter, tennis og treningsmuligheter.
- Informasjon om temaparker og botaniske hager.
- Informasjon om kulturelle evenemang som sportsturneringer, konserter og utstillinger.

Klager Turistkontorene skal være behjelpelig med å videresende klagemål til OMIC (Kommunens Konsument Kontor). Man skal også hjelpe besøkende med politihjelp og psykologhjelp gjennom kontoret “Victima al Delito” (ofre for kriminalitet). I den utstrekning det går vil man også overveie de anmeldelser som kommer inn når det gjelder mangler og feil med offentlige veier som kommer direkte inn til turistkontoret. Turistkontoret har da plikt til direkte å videreføre klagen eller påpekelsen til det rette departement i kommunen, slik at de kan utføre nødvendige reparasjoner.

Det inngår også i turistkontorets serviceprogram å ringe til ulike instanser på øya eller spanske fastlandet for å skaffe nødvendig informsjon om sådan ikke foreligger. På den annen side utfører turistkontorene fortløpende oversettelser på telefon til de ulike departamentene på kommunekontoret om det skulle være nødvendig på engelsk , tysk eller fransk.

Turistkontoret er også ansvarlig for å svare på alle mail som kommer inn til turistdepartementet via den offentlige web siden. Man skal også sende brosjyrer og annet informasjonmateriell om så blir begjært.

Turistkontoret er pliktig til daglig å holde seg oppdatert med hensyn til aktuell og interesant informasjon innen kultur, sport og festivaler som de skal videresende til hoteller, reisebyråer, touroperatører og presse.

Fram til den 16.11.2011 fikk turistkontoret i San Agustin inn 602 seriøse e-mail av interesse som videre har blitt distribuert til - Kommunen: 117
- Leilighetshotell: 78
- Hotell: 100
- Andre turistinforamsjoner: 42
- Private kontakter: 177
- Touroperatører: 49
- Presse: 49 - her må man ta i betrakning at kommunen disponerer et eget pressekontor som sender ut pressemeldinger og holder media informert.

Turistpromosjon som har blitt gjort gjennom sosiale medier, opplyser man at siden juni 2009 har man disponert en Twitterkonto som i dag har 507 følgere. I mai 2010 fikk man en egen Facebookside; Turismo El Porton. Her har man 173 fan. På begge kontoer ber vi om forståelse for at man kun informerer om ulike evenmang som feires i vår egen kommune slik som kulturagenda, festfeiringer, sportsaktiviteter, Karneval og andre ting som kan være av interesse for innbyggerne og besøkende.

Turistkontoret som ligger ved Yumbo senteret har en vakker, kanarisk arkitektur. Her finner du også en souvernirbutikk med kanarisk husflid som er vel verdt et besøk. Dette informasjonskontoret er drevet av øyrådet (Cabildo)
  I turistkommunene San Bartolomé de Tirajana og Mogán finner du disse informasjonskontorene. Du vil finne Dag&Natt i samtlige, bortsett fra den i Tunte. Samtlige ligger under sine turistavdelinger i respektive kommuner, bortsett fra turistinformasjonene i Yumbo senteret, som drives av øyrådet (Cabildo).

Som det fremkommer nedenfor finnes det 6 tilgjengelige turistkontorer i San Bartolomé, mens i Mogán kommune finnes det kun en. Det har tidligere funnets et kontor i Puerto Mogán, samt i Arguineguín. Turistmyndighetene i Mogán bekrefter ovenfor Dag&Natt at de er begge stengt.
  TURIST INFORMASJONEN ANEXO II
Adresse: Paseo Marítimo - Centro Comercial Anexo II Local 20 , 35100, Playa del Inglés (San Bartolomé de Tirajana)
Telefon: 928 768 409  Fax: 928 768 409
E-mail: infoelanexo@gmail.com
E-mail: infoanexo@maspalomas.com
Web side: www.maspalomas.com


TURISTINFORMASJONEN DE LAS DUNAS
Adresse: Avda. de Tirajana (Bajo del hotel Riu Palace Maspalomas) nº1 , 35100, Playa del Inglés (San Bartolomé de Tirajana) Telefon: 928 765 242   
E-mail: infointerpretacion@maspalomas.com
Web side: www.maspalomas.com

TURISTINFORMASJONEN EL PORTÓN
Adresse: Centro Comercial El Portón Local 11 , 35100, San Agustín (San Bartolomé de Tirajana)
Telefon: 928 769 262   
E-mail: infoelporton@gmail.com
E-mail: infoporton@maspalomas.com
Web side: www.maspalomas.com

TURISTINFORMASJONEN MIRADOR DEL GOLF
Adresse: Avda. Turoperador Tui (Campo Internacional) , 35100, Maspalomas (San Bartolomé de Tirajana)
Telefon: 928 769 585  Fax: 928 778 151
E-mail: infomirador@maspalomas.com
Webside: www.maspalomas.com

TURISTINFORMASJONEN DE TUNTE
Adresse: Calle Reyes Católicos , 35290, San Bartolomé de Tirajana
Telefon: 928 127 378   
E-mail: infotunte@maspalomas.com
Web side: www.maspalomas.com

TURISTINFORMASJONEN CENTRO INSULAR DE TURISMO
Adresse: Junto al C.C. Yumbo Centrum, Esquina Avda. Estados Unidos y Avda. de España.
Telefon: 928 771550 - 928 762347   Fax:  928 767848
E-mail: cit@grancanaria.com

TURISTINFORMASJONEN DE MOGÁN
Adresse: Avda. de Mogán , 35130, Puerto Rico (Mogán)
Telefon: 928 158 804   Fax: 928 561 050
E-mail: turismo@mogan.es
Web side: www.mogan.es