Et forrykende show du ikke bør gå glipp av...
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Mye for pengene var vår dom sist vi beskrev Garbos. Det blir samme konklusjon denne gangen etter å ha opplevd en helaften på Garbo`s!

Et forrykende show som tar av idèt du blir henvist til bordet straks etter ankomst. Vi befinner oss inne i et gammelt teater som rommer ca. 300 personer sittende ved store, runde bord. Interiøret skaper en intimitet som virker innbydende, men likevel holder en “toutch” av nattklubbeleganse og rekvirerer en viss kleskode, og skaper en forventning til det som skal skje.

Vi blir straks presentert for svenske Elin fra Örebro, som forteller at hun skal være vår servitør under kvelden. Og det er nettopp servitørene som er det spesielle med Garbo`s , de byr på mange overraskelser under kveldens løp!

Allerede fra begynnelsen av matserveringen begynner overraskelsene. Den ene servitøren etter den andre griper mikrofonen og fremfører solonummer, enten på scenen eller ute mellom bordene. Da en lyslugget, ung servitør går ut på en liten scenebalkong og synger “O helga natt” en slik forventningsfull kveld midt i adventstiden får publikum gåsehud og tårer i øynene.
  Garbos Gran Canaria
Elin fra Örebro i Sverige jobber sin første sesong på Garbo´s og trives kjempegodt
 

får vite at samtlige servitører er svenske, selv om presentasjonen foregår på engelsk, slik seg hør og bør der et internasjonalt publikum er tilstede. Publikum får raskt sine favoritter blant servitørene, og jubler ellevilt når de opptrer, de fleste er dog på oppmuntring lojale mot de som serverer ved deres bord.

Etter at hovedretten er servert begynner selve showet som bygger på 50-, 60- og 70-talls musikk i en imponerende muscial. En herlig sammensettning av kjente tidsepoker i musikken, nostalgiske antrekk og kjente melodier som de fleste kan synge med på, som på en humoristisk måte blir fremført med minst like bra skuespillertalenter som flotte sangstemmer. Kronen på verket blir et ABBA popurrì som overraskende nok kommer etter at teppet går opp som en konsekvens av publikums jubel når alle har takket for seg!

Showet er delt opp i to akter med servering av dessert derimellom. Og igjen; det er de samme ungdommene som du nettopp så underholde på scenen som er tilbake i sine serveringsuniformer og sjenker kaffe i koppen din. Det er høyt tempo på Garbo`s , imponerende proffesjonelt, annerledes en noe annet du har vært med om på Gran Canaria, og definitivt verdt hver krone. Du føler utvilsomt at du er en del av det som foregår rundt deg, og at du dras med i selve showet. Samtidig får du også anlending til å bli kjent med artistene som mellom sine fremføringer, er tilbake og småflørter ved bordet ditt.

Og artistene er en herlig gjeng profesjonelle mennesker som ser ut til å elske det de holder på med. Her finner du alt fra flotte skuespiller talenter, enkelte sangstemmer som overgår forventningene, et hav av fargesprakende og påkostede kostymer og effekter, og ikke minst imponerende dansere. Konklusjonen blir et fantastisk show og en meget underholdende kveld.

Kom igjen, folkens dette er ikke hverdangskost, og derfor en strålende anledning til å kombinere en helaften opplevelse med en avslappende ferie.