Det årlige oppholdet på Gran Canaria er en skikkelig vitamin innsprøytning
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Sørum ReVmatikerforening på sin årlige tur til San Agustin
- Jeg vet ærlig talt ikke om noe annet sted vi kunne hatt det så bra som her, sier Vigdis Øvrum og henviser til hotellet Sunsuites Carolina i San Agustin. Hun er en av tre i som organiserer den årlige syden-turen i Sørum Revmatiskerforening, som pr. i dag har 220 medlemmer. Foreningen hadde i mange år reist til sydlige breddegrader da Vigdis i 2005 oppsøkte reiselivsmessen på Lillestrøm i håp om å finne et nytt sted som kunne tilfredsstille de krav medlemmene hadde.

Ved en tilfeldighet møtte hun en representant for hotellet Sunsuites Carolina på messen, og ble etter en rekonoseringstur til San Agustin overbevist om at dette var det rette. Det har de ikke angret på siden , og er nå nede for sjette året på rad. skal komme – og med det nyter vi at den bevegeligheten og varmen poolvannet kan gi oss. I tillegg til den arrangerte gymnastikken hver morgen, er mange av oss å finne i poolen flere ganger om dagen. Vi har også anledning til å benytte oss av hotellets massør Jutta, som nå etterhvert kjenner hver og en av oss. Når det gjelder alle andre arrangemanger ringer vi bare hotellet i forkant, og det meste er da opplagt og tilrettelagt etter våre ønsker. Det være seg en utflukt eller et felles middagsarrangemang. Vi føler også så vel ivaretatt og ikke minst at vår trygghet blir satt i fokus.

Å være revmatisker innebærer et liv med stive ledd og utrolige smerter til tider. Sykdommen kan ikke helbredes, men i positive tilfeller kan den negative utviklingen stoppes eller

Arrangørskomiteen bak turen til Gran Canaria består av! (fra venstre) Brit Harfaldet, Vigdis Øvrum og Kirsten Westby
   
forsinkes. I ekstremt negative tilfeller kan man bli totalt sengeliggende. Vi er alle avhengige av medisinering i mer eller mindre grad. Varme ha uten tvil en enorm positiv virkning på bevegeligheten, presiserer Vigdis.

Medlemmene fra Sørum Revmatiskerforening som kommer til Gran Canaria består stort sett av den samme kjernen år etter år, selv om noen faller ut og andre kommer inn. Men stort sett har vi vært mellom 25 og 30 personer, sier Kirsten Westby til Dag & Natt.

Oppholdet på Gran Canaria går over 14 dager og denne gangen er det lagt inn en felles festmiddag på et av de eksklusive hotellene i Meloneras, samt en Las Palmas tur der “Pueblo Canario” ved Hotel Santa Catalina skal besøkes, såvel som Santa Ana Katedralen og husflidmarkedet i Vegueta.

Hun forteller at foreningen hjemme i Sørum har månedlige møter der det diskuteres ulike diagnoser og behandlingsformer. Ofte kommer det også foredragsholdere, og man kombinerer nyttig informasjon med sosialt samvær blant likesinnede. Revmatikerforeningen har også opprettet sin “gå-gruppe” og ikke minst sin håndarbeidsgruppe der de bl.a. lager gevinster til den årlige basaren i november. En viktig inntekskilde for foreningen.
- Dessuten er vi så heldige i Sørum at vi har et kommunalt oppvarmet bad som holder 35 grader. Der har vi et fantastisk tilbud som mellom 70-90 av våre medlemmer benytter seg av hver uke.
Sørum Revmatikerforening er også medlem av Norges Revmatikerforbund.
Sørum Revmatiherforening elsher bassenget på Sunsuites Carolina som er oppvarme til 32 grader