Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 


The Café  
  Malin Larsson er svensk, men har bodd på Gran Canaria i 20 år. For tre måneder siden åpnet hun et helt nytt, skandinavisk café i kjøpesenteret i San Agustin. På “The Café” serverer hun hjemmelagde paier, smørbrød, svenske kaker og godt kaffe. Marlin kan også friste med varme retter og gode drinker.

To storskjermer dekker veggene, og caféet har derfor raskt blitt en populer møteplass for fotball interesserte og folk som vil se andre sports evenemang. Du kan også låne bøker og ferske dagsaviser som for eksempel VG og Exspressen.
På Malins café er det gratis WiFi og internett. Likevel er det de svenske hjemmelagde kakene som er gjestene favoritt, sier Malin. Malin Larsson har lang fartstid innen bar/café/resturang bransjen. Ved siden av sitt nye café i San Agustin, driver hun også en populer tex-mex resturang i turistområdet Bahia Feliz. ”The Café” i San Agustin er åpent fra klokken 14.00 til 22.00 (stengt torsdager og fredager). Det koslige, lyse og luftige lokalet ligger i øverste etasje på shoppingsenteret, akkurat der broen over veien begynner. .
 
    Boccalino
Boccalino er en herlig strandrestaurant som ligger på hjørnet til det store hotellet Don Gregory, helt ved strandkanten på  Playa del las Burras i San Agustin.

Ellers kan Boccalino som drives av den alltid like blide Miguel Guitierrez tilby et meget variert utvalg av matretter, alt fra pizza til gode, kanariske tapas.

Vi anbefaler grillede blekkspruter (chocos, chipirones, calamares) og dagsferske sardiner, med middelhavs salat til og kanskje noen kanariske poteter med mojo saus (papas arrugadas con mojo).

For barna finns det et stort utvalg i iskrem og desserter fra egen iskrembar. Pass på å at du blir servert av polske Ana, som alltid setter gjesten i høysetet.


Tel. 928 766018

www.restauranteboccalino.com
  Boccalino San Agustin
 
Cofradilla de Pescadores   Bar & Restaurant Cofradia de Pescadores finner du i Arguineguín.
Som seg hør og bør ligger den helt ved havnekanten der fiskebåtene kommer inn med dagens ferske fangst!
 
Cofradia de Pescadores som drives av Manolo el Picao åpner hver dag kl. 08.00 for de som ønsker en enklere frokost. Kl. 12.00 åpner storkjøkkenet og dagens fisk bærers inn på store fat.


Da er det bare å velge mellom Cherne, Brecas, Viejas, Salemas, Chopas, Jorel, Atun og Salgos. Disse er alle fiskesorter som er typisk for farevannene utenfor kysten av Arguineguín , Puerto Rico og Mogán. Ønsker du et fat tapas i form av stekte sardiner( Sardinas/Caballas) er du nærmest som kanarier å regne. For den spesielle gane kan ”Morena”
være en utfordring, en type ål som også lever i disse farevann. Skal man friste med ungene er en tallerken ”chocos fritos” (fritert blekksprut) noe de fleste unger liker. Selvfølgelig skal fisken duppes i ”mojo”, den kjente og utrolig smakfulle, kanariske sausen.

Først kl. 23.00 stenger Cofradia de Pescadores i Arguineguín (mandager stengt). Et paradis for fiskeelskere og for de som behøver tilskudd av Omega3!!!
Tel. 928 150 963
 
Casa Serafin
Casa Serafin Meloneras Gran Canaria
Casa Serafin ligger strandlig til ved kjøpesenteret i Meloneras. Et senter man enklest kommer til ved hjelp av taxi, hvis man ikke benytter den fine strandpromenaden som starter ved fyrtårnet i Maspalomas, og går vestover. Tidligere lå det en anonym, men attraktiv strand for lokalt kjent nettopp der hvor kjøpesenteret i Meloneras befinner seg i dag. Allerede dengang fanns restaurant Casa Serafin der, i form av en basthytte der man kunne forhåndsbestille en paella til familielunsj på ledige dager.

I dag en Casa Serafin en moderne restaurant i form av en romslig terrasse med bordplass til store familier eller vennegjenger. Utsikten og nærheten til havet er dog uforandret. Og selv om menyen er utøket, er det helt klart at den spanske nasjonalretten paella fortsatt er hovedattraksjonen.

Vi anbefaler en sommerlunsj hos Casa Serafin, og hvorfor ikke prøve deres “arroz negro” som er en paella farget av blekksprutens blekk. Og gjerne en flaske spansk rosevin eller en kanne sangria til!

Tel. 928 14 50 25
Åpent alle dager 10.00 - 22.00


www.casaserafin-melonerasplaya.com
 
    Casa Santiago
Casa Santiago ligger helt ved stranden i landsbyen “La Garita”, like sør for Las Palmas i kommunen Telde. Bedre forklart ligger den helt ved kysten mellom flyplassen og Las Palmas. En ca. 20 minutters kjøretur fra Playa del Ingles. Casa Santiago er et typisk lunsjsted for den lokale befolkningen, der paella og fiskeretter står i fokus, og storfamiliene fortærer sitt måltid over mange timer, og mange retter. Spesielt populær er restauranten naturlig nok i helgene, da bordbestilling er en forutsettning for ikke å måtte returnere med uforutrettet sak. Lokalbefolkning selv anbefaler restauantens paella  

 

Casa Santiago La Garita Gran Canaria

som kan bestilles med enten kjøtt- eller fiske ingredienser. Men ønsker man fersk fisk er definitivt Casa Santiago stedet for en liten utflukt. Det kanskje mest spesielle på menyen er likevel “lapas” som er en type muslinger som vokser på de kanariske klippeveggene mot havet, og ser ut som små sjøstjerner. Efter å ha fortært en lang lunsj kan man legge ut på en trivelig spasertur langs kysten i La Garita, som lokker med en strandpromenade som strekker seg flere kilometer sørover.

Tel. 928 133513
Åpent: 09.00 - 24.00 (i helgen åpent til 01.00)