LåmgtidssemesterAv Bente Storsveen Åkervall

Bente@dagnatt.com
 
Oppholdet på Gran Canaria legger år til vårt liv
 

Arvid långtidsferie på gran canaria

Willy långtidssemester gra canaria

     - Jeg hadde ikke levd så lenge som jeg har gjort, hvis det ikke hadde vært for mine jevnlige opphold på Gran Canaria gjennom 30 år, sier en uforskammet sprek 94 åring.

Wilhelm Nielsen, som opprinnelig er fra Bergen lener seg godt tilbake i stolen på restauranten Aquarella der han spiser frokost hver morgen sammen med sine gode venner Arne Viktor Kristiansen (85), og hans kone Irene (82) fra Narvik.

Feriereisende til Gran Canaria startet for over 30 år siden, og har hatt ulik lengde og innhold gjennom årene, før 6-ukers oppholdet på våren og høsten begynte å ta fast form.

   - Det er den eneste 6`en vi får på Gran Canaria, humrer en humørfylt Arne Viktor, og later som han titter forskremt på sin kone.

Trekløveret ble kjent med hverandre for 25 år

siden på Gran Canaria, og begynte etter hvert å avtale reisene til ”Monte Marina” i Arguineguin på samme tidspunkt hvert år. Ferieoppholdene sammen har ført til et langt og kjært vennskap, som den småspydige tonen dem imellom bærer preg av.
I dag tilhører de ”kjendisbordet” på Aquarella og tiltrekker seg andre gjester som kjenner 3-kløveret og gjerne kommer bort og slår av en prat. Det sosiale livet forstår vi er noe av gleden ved oppholdet på Gran Canaria. Klimaet gjør at man kan bevege seg utendørs, delta på diverse aktiviteter og ha et rikt sosialt liv.

    - Du skjønner Willy har slik draget på damene, skyter Arne Viktor inn.

Wilhelm (Willy) Nielsen og Arne Viktor Kristiansen har gått mange og lange turer på fjellet her nede gjennom årene. Innholdsrike mosjonsturer med et stup i havet som avsluttning. I dag er bevegeligheten redusert, og mulighetene for å komme seg opp i fjellet ganske fjernt. Men likevel arter livet her nede seg ganske annerledes enn når jeg sitter hjemme i Oslo, bak karnapp vinduene på vinteren og titter ut i Frognerparken, konstaterer Willy.

    - Ja, han har sittet inne i vinter, men vi vet ikke riktig hva han har sittet inne for, sier en tilsynelatende seriøs Arne Viktor.

Willy som ble enkemann i 2000, har også med årene lagt inn et par opphold i året på Solgården, sør på det spanske fastlandet. Der treffer han likesinnede og føler han får et utrolig utbytte både fysisk og ikke minst intellektuelt sett.

Arne Viktor og Irene Kristiansen holder på å planlegge en reise med Hurtigruta nordover med mye innlagt Norges-reklame, sammen med den svenske eierinnen av leiligheten de bor i på Monte Marina. De forklarer dette som en del av de positive, sosiale konsekvenser av mange og lange opphold på Gran Canaria.

Ellers forteller ekteparet Kristiansen om et samliv med mange og interessante opplevelser rundt om i hele verden, som alt fra balletten i Moskva, opera i Prag til naturopplevelses turer i Finnmark.
     
irene arvid & willyArne Viktor (85) og Irene (83) Kristiansen fra Narvik, sammen med Wilhelm Nielsen bosatt i Oslo, koser seg på langtidsferie på Gran Canaria.   Tobago er favorittstedet, sier Arne Viktor og spør om jeg kommer fra ”Skulderbladet” eller ”Vindusposten”??

 Da Arne Willy fylte 85 år, ringte han vennen Willy i Oslo og sa han hadde bestilt billetter til Wien, der fødselsdagen ble feiret de tre imellom på en av de mer prominente restaurantene i Østerrikes hovedstad.

Nå er det Willy`s tur til å fylle 95 år! Vennene han har blitt kjent med gjennom et langt liv med reiser til Gran Canaria er selvskrevne gjester og bordet på Feinschmecker  i Oslo er allerede bestilt!
     
Willy Wilhelm Nielsen drev i sin tid en jernvarebutikk i Bergen.
     – Jeg var så heldig å selge den til Jernia kjeden, forteller Willy som valgte å flytte til Oslo der hans kjære døtre bor. I dag tures de om å passe på sin far, som har gått ned 11 kilo etter å ha blitt satt på diett av datteren, forteller en stolt Willy.

Arne Viktor som humrer av gode historier og skarpe replikker, synes det er bedre å kjøpe en gammel baderomsvekt som viser 10 kilo mindre.

      - Han er en helvetes nordlending, som fleiper og tuller og er helt jæ….med omgivelsene sier Willy, og blunker lurt.

Arne Viktor og Irene Kristiansen kommer fra Narvik, der de har drevet Frydenlund Sko (etab 1923) hele livet. Den kom fra en eldre generasjon og gikk til en yngre, med alt hva det innebærer. De er i alle fall enige om at takket være en fantastisk svigerdatter levde bedriften videre i beste velgående i mange år. I dag har de et lite småbruk og har funnet ”det gode liv”.

      - Du skjønne æ e ganske jordnær, sier Arne Viktor og forklarer at han har verdens beste naboer som koster trappa, freser snø og henter aviser for dem.

Langtidsferie på Gran Canaria føler de alle tre at er roten til alt godt! Noe hyggelig å se fram imot, muligheten til bevegelighet og fysisk aktivitet samt et underholdene og tilfredsstillende sosialt omgang er det som får folk til å leve lenge og godt, konstaterer de tre uforskammet spreke pensjonistene. Men både Kristiansen og Nielsen er skjønt enige om at de aldri har ønsket å eie noe på Gran Canaria. – Nei, vi ønsker å betale for seg, og for den service vi ønsker, uten å ha ansvar for eiendom og alt hva som medfølger.