Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com

“Vi prøver å leve her slik  vi gjør hjemme
- vi bare forflytter bosted”

Sidsel och Erik Lindesth långsemester
Sidsel & Erik Lindseth

Playa del Ingles er området for oss, sier Erik Lindseth som har funnet stedet der han og kona Sidsel slår seg til ro 6-7 uker om gangen. – Her er alt innen kort avstand og veldig fordelaktig for oss som liker by, og  som bor på landet til vanlig, sier han og refererer til huset på Nesodden utenfor Oslo!

           - Egentlig forstår jeg ikke hvorfor folk som investerer her nede ikke ønsker å bo i en av de trivelige rekkehusene i San Fernando der spanjolene bor, sier Erik og refererer til attraktive boligområder han går log titter på under sine mange og lange promenader i strøket.

Selv ønsker han og kona ikke å eie noe mer enn huset sitt i Norge. De midler som blir til overs skal brukes og nytes i form av reiser og opplevelser. I sammenheng med pensjonisttilværelsen har de årlige reisene til Gran Canaria gjennom 20 år stadig blitt lengre og lengre. Og samtidig føles det verre og verre å stå ut med kulde og snø hjemme i Norge.  – Særlig for oss som ikke koser oss med skigåing, sier Erik og forteller at han hadde en blind svoger som var bedre på ski enn han selv.

Men ekteparet Lindseth har også besøkt Kina, Vietnamn, Burma, Laos, Indonesia, Malaysia, Sør-Afrika samt Thailand ved flere anledninger. I tillegg har de besøkt sør-statene i USA, Mexico  og har sammen med gjengen ”venner ser verden” vært på flere 3-ukers reiser rundt i Europa.

Men for å finne det beste klima innenfor det de kaller en ”kort flyreise”, finnes det ikke noe bedre alternativ enn Gran Canaria for Erik og Sidsel.  - Her lever vi som vi skulle gjort hjemme, sier Sidsel. Men det er en sannhet med modifikasjoner blir vi enige om. Klima her på Gran Canaria tillater deg å leve i større grad utenfor ”hjemmets” fire vegger. Det hjelper både på fysikk og humør!

Nå har de funnet sitt ”paradis” på Tanife, som de for et par år siden kom bort`i ved en tilfeldighet. Leien er rimelig og bra, og leiligheten har to store pluss i form av en herlig veranda på den ene siden ,og en over gjennomsnittet god seng å sove i, på den andre siden.  – Faktisk den beste sengen vi har ligget i noen gang, under  våre reiser til Spania, sier Erik. Mange nordmenn har funnet veien til Tanife, forteller han videre, og i år har tilstrømningen vært ekstra påfallende. Særlig er det nordlendinger man kan høre rundt poolområdet, legger Erik til.
  Lång semester på Gran Canaria
Sidsel

Pensionär på Gran Canaria
     

             -Vi tilbringer ikke så mye tid ved poolen, ei heller på stranden lenger sier Sidsel. Hun forteller at det blir en del bussturer, lange promenader og ikke minst er begge i besittelse av en enorm bridgeglede som gir mye sosial stimulans.

            -Første kvelden vi spilte i Arguineguin år var der 24 bord, dvs. 96 mennesker, og mener det sier litt om interessen for bridge. Sidsel legger til at de ble nr 4 den kvelden. Ellers spiller de også i Bridgeklubben i San Agustin ved anledning.

Sidsel kjøpte medlemskap i treningsstudio da hun kom ned, så 3 ganger i uken trener hun bodypump (vekter) og spinning (sykling) på gymet. – Det er noe jeg holder på med hjemme også, sier Sidsel men er ekstra stolt at hun har opprettholdt treningen gjennom hele oppholdet på Gran Canaria. Ellers synes de dagene går veldig fort, og at det ikke er noe problem å fylle dem på samme måte som hjemme.

Det er Erik som ikke vil være her lenger enn 6-7 uker av gangen sier Sidsel, mens Erik forsvarer det med at han liker seg egentlig godt hjemme også.  Hjemme i Oslo har de 3 barn og 8 barnebarn de har god kontakt med. Ett av barnebarna savner  farmor spesielt fordi hun hjelper til med gameboyen. – Jeg elsker å spille gameboy, sier Sidsel og ler. Erik forteller at når de skal kjøpe nye spill spør de alltid i butikken hvilken alder barnet har. Og hver gang blir de like sjokkert over at spillet er til farmor og ikke barnet!!

Vi møter Sidsel og Erik på spansk café i San Fernando.   – Vi har egentlig ingen stamcafé sier de og henviser igjen til at trives godt i spansk miljø. – Vi sliter med å integrere folk  i Norge, så bør vi ikke prøve å gjøre spanjoler til nordmenn her nede.  Vi holder oss ofte for oss selv, prøver ut litt ulike restauranter, men spiser ofte hjemme i leiligheten også, i den utstrekning vi lager full middag, for det hender vi skulker unna, sier de begge og ler.

Vi burde kanskje tatt mer del i det kulturelle livet i Las Palmas. Sidsel elsker å besøke kunstutstillinger og skulle gjerne ha vært på pianokonserten med Lang Lang i Auditoriet.

Ellers forteller Sidsel at hun ”elsker å titte på damene”, en yrkesneverose hun har etter å ha jobbet mange år i tekstilbransjen. – Artig å studere kledsel og ulike femenine uttrykk der kulturen  skiller mye mellom det latinske og det skandinaviske.

Erik har jobbet med alt fra innkjøper, regnskap, salg, inkasso og torpedo sier han og ler. De siste 20 årene hadde jeg ansvaret for å ta tilbake alt misligholdt kjøretøy i et firma som heter Elcon Finans. I dag er Elcon Finans oppkjøpt av spanske Santander, og derfor er det egentlig spanjoler som betaler pensjonen min, sier han og mener det er enda en grunn til å tilbringe tid her.

Da vi møter Sidsel og Erik har de bare et par dager igjen av sitt opphold på Gran Canaria, nå skal de møte våren på Nesodden. Men de har allerede bestilt  6 nye uker i oktober,og da skal de enkelt og greit bytte bosted fra huset på Nesodden til en leilighet i Playa del Ingles, mens livet fortsetter som vanlig!