Gran Canarias beste utflukter

Tekst: Line Skauge
 

Kjære lesere, fast-boende, trekk-fugler og ferierende.........
alle vi Kanarielskere


Etter forrige måneds kjempesuksess har Dag & Natt igjen gitt meg muligheten til å skrive om utflukter og diverse utfluktsmål. Takk til alle dere som har gitt meg den tillitt og bli med meg på tur. Håper det stilte til forventningene.

 Jeg har et mål for øye, og det er å få med meg flest mulige ut på tur for å oppleve det mangfold som Gran Canaria har å by på. Jeg sender en spesiell oppfordring til alle dere som kommer hit år etter år, og kanskje har "glemt" at det finnes artige og interessante steder også utenfor de store turistsentrene på sydsiden.

Samtidig vil jeg slå et slag for de organiserte utflukter som reiseselskapene tilbyr. Fordelene med disse utflukter er at man reiser bekvemt i flotte turbusser med dyktige sjåfører som kjenner veiene, blir hentet i nærheten av sitt bosted, vet hvilken tid man kommer tilbake og i tillegg får en verdifull informasjon om liv og leven på øya av erfarne, autoriserte guider som kan alt som er verdt å vite om Gran Canaria.

Vær også klar over at man ikke må reise med et reiseselskap for å følge med på de utflukter som arrangeres. Absolutt alle er hjertlig velkomne til å følge med på turene! Kontakt meg gjerne via reiseselskapene, eller direkte:Mob il:  616 24 99 22
Fax:    928 14 08 46

Mail: lineskauge@gmail.com


 

Line Skauge

Tamadaba Skogen Gran Canaria
Tamadaba

 

Denne gangen vil jeg benytte anledningen til å gi dere en oversikt over de mest populære utflukter som kjøres på Gran Canaria, så dere får se at det virkelig finnes noe for enhver smak.

 

Utflykter Kanarieöarna

Utflykter Gran Canaria

 

Våren er i anmars og det betyr blomstringstid, så dette er, uten tvil, den beste tiden på året for å utforske øya. Efter de store nedbørsmengder som har skylt over øyene i vinter, har Gran Canaria ikledd seg sin vakreste prakt, og ligger her grønnere og frodigere enn på lenge og bare venter på at vi skal komme rundt så hun kan få vist seg fra sin vakreste side.

Selv lokalbefolkningen går nå mann av huse for å se hva de store vannmengdene har ført til. Så det vi opplever nå går nok inn i historiebøkene, for det er ikke alle forunnt å se øya så flott som den er nå. Så folkens: TA MED KAMERA OG BLI MED PÅ TUR!! DETTE BLIR MINNER FOR LIVET!!UKJENTE GRAN CANARIA / GRAN CANARIA BAK FASADEN:
Denne utflukt står beskrevet i Januarutgaven av Dag og Natt.(dagnatt.com) Den tar for seg kanarisk landsbyliv på sitt beste med besøk på et keramikkverksted hvor det fremstilles gamle bruksgjenstander på gammelt vis.

Vi besøker også en av de eldste kirker som finnes på øya og det som kanskje er en av Gran Canarias eldste barer, hvor de eldgamle brødrene Juan og Manolo serverer lokal kanarisk vin og nydelige tapas.. Vi kjører igjennom de grønneste og frodigste områdene  der mandeltrær dekorerer fjellveggene og får oppleve det berømte Bandamakratret med vulkanen Bandama som byr på øyas mest mangfoldige utsikt. Denne utflukt bare MÅ oppleves, og jeg kan garantere at derekommer til å elske den! Risikoen for at den kan bli en tradisjon for mange, er stor!! En stor takk til alle dere som ble med etter å ha lest Dag & Natt! Vi hadde det riktig hyggelig!

En heldagsutflukt på den nordøstlige siden av øya. Turen er på 15 mil og vi er tilbake ca 16.00.

KLASSISKE GRAN CANARIA / GRAN CANARIAS HJERTE:
Denne reisen står omtalt i Februarutgaven av Dag og Natt. (dagnatt.com) Her tar vi virkelig pulsen på Gran Canaria!! Eftersom vi krysser øya fra syd til nord får vi oppleve alle kontraster som finnes her og får erfare at øya er inndelt i 4 klimasoner, hver og en med sine særpreg når det gjelder klima og vegetasjon.

Fra sandstrender i syd, til dype pinjeskoger og eventyrlig utsikt på toppene, via grønne enger fulle av markblomster og ned til den tropiske nordsiden med sine mange bananplantasjer. Mange spennende opphold og flotte utsikter!! Et must for alle som besøker øya for førstegang!!  Takk for utallige henvendelser etter mitt innlegg i Dag og Natt, håper utflukten innfridde til forventningene!!

En heldagsutflukt over øya på ca. 20 mil. Beregnet ankomst ca. Kl 17.00.


IDYLLISKE MOGÁN:
Et besøk til den idylliske havnebyen Mogan, er obligatorisk! Puerto de Mogan er sydsidens desidert vakreste by, og blir, ikke uten grunn, omtalt som Gran Canarias Venezia. Havneområdet ser ut til å flyte på havet og de mange kanalene kan passeres via søte, små broer. Det er fredag som man bør besøke denne perlen av en fiskelandsby, for da er det nemlig markedsdag! Hele havnebyen er fylt opp med salgsboder hvor man kan kjøpe alt mellom himmel og jord.  På vår reise så slår vi liksågodt to fluer i en smekk, og tar også turen et stykke opp i Mogandalen til det som er Pueblo de Mogan, det er altså landsbyen som bærer samme navn. Der ligger en kanarisk grillrestaurant som serverer typisk spansk-kanarisk mat, som Papas con Mojo, (Kanariske poteter med den beste Mojosaus jeg har smakt...) lokal geitost, spansk spekeskinke..etc, etc....

Idylliske Mogan er en halvdagsutflukt, som virkelig gir valuta for pengene med masse god mat og drikke, mulighet for gode varp på markedet i det som er de vakreste og mest solsikre områder her på sydsiden. Vi er tilbake mellom 14.00 og 15.00.

GROTTETUREN:
Noe som vi nesten kan si er unikt for kanariøyene er ”moderne huleboere”. Helt siden urbefolkningens tid har folk bodd i grotter på Kanariøyene.  At urbefolkningen levde i grotter kan vi jo forstå, men at folk, den dag i dag, bor i grotter, det er litt mer merkelig. Men tro ikke at dette bare er  et hull i fjellveggen. Dagens grotter er fullt utstyrt med alt som behøves i et moderne hjem.  På vår grottetur besøker vi familien Lopez som har bodd i grotten hele livet, og ekteparet har fostret opp 8 barn her!
Å reise inn i Gran Canarias mest berømte grottedal, er en opplevelse. Det er som å reise tilbake i tiden!  Her finnes et grottekapell og  til og med en grottebar!! Så her er det grotter for alle pengene!!

Lengst inne i dalen, på 900 meters høyde ligger en enorm grotterestaurant på ca 1000 m2, hogget ut inne i en bergklippe. Før vi inntar vårt grottemåltid, tar vi en vandringsrunde rundt klippen for å beundre den fantastiske utsikten ut igjennom dalen og helt ned til kysten. 

Grotteturen er en halvdagsutflukt hvor man opplever masse på kort tid. Vi er tilbake mellom 14.00 og 15.00


SHOPPING & SIGHTSEEING LAS PALMAS:
Når det gjelder shopping på Gran Canaria så er det definitivt hovedstaden Las Palmas som skal besøkes. Her er et enormt utvalg av butikker, varemagasiner og shoppingsentra, med kjente forretninger som spanske Zara, Mango, det så velkjente magasinet El Corte Ingles.....etc.etc.. Vi kan vel trygt si at Las Palmas er et mekka for alle oss med sort belte i shopping.

På vår reise inn til provinshovedstaden så får man god tid til å besøke de beste handlestrøkene i byen, men samtidig vil vi også vise dere en riktig spansk storby med sitt pulserende folkeliv. Derfor har vi på vår reise også lagt inn en kulturell vandringsrunde i den gamle bydelen med sine erverdige bygninger fra kolonitiden. Et besøk i Columbusmuseet tar vi oss tid til, og vi ser også på den imponerende Santa Ana Katedralen.

Når vi er på storby besøk, så er det selvsagt med en bussightseeing og den tar vi opp til den øvre bydelen så vi får flott utsikt ut over hele byen. Herifra ser vi den kjente havnen Puerto de La Luz, den erverdige bydelen Ciudad Jardin der engelskmennene innstalerte seg på slutten av 1800 tallet og hvor et av byens beste hotell befinner seg i dag.

Bussrundturen ender nede ved den flotte Las Canteras stranden, der de som ønsker kan ta seg en tur langs den flotte strandpromenaden, eller for de som ennå ikke har fått dekket behovet for shopping, så er det mulig å besøke øyas største shoppingsenter; Las Arenas med langt over 100 butikker under samme tak.

En dag i Las Palmas bør alle få med seg!!  Vi er tilbake rundt 16.00 / 17.00.

Alle disse utfluker kan klassifiseres som 5 stjerners utflukter både med tanke på innhold, opplevelser og ikke minst vi lokale guider som legger sjela vår i at alle skal få med seg de beste minner og opplevelser fra øya som vårt hjerte brenner for!!!

Jeg håper å se dere på flere av våre reiser!!

 Solfyldte hilsner fra:

Utfluktsguide.

 

Line Skauge er utdannet  ved Escuela de Turismo i Las Palmas, en 3-årig reiselivshøyskole, som i tillegg til tittelen TEAT (Tecnico de Empresas y Actividades Turisticas) gir tittelen ”Guia Oficial”, eller statsautorisert utfluktsguide. Skolen var i sin tid privat, men er nå lagt inn under det statlige universitetet.

Line har også grunnfag i spansk fra universitetet i Oslo. Hun er opprinnelig fra Oslo, men har bodd på Gran Canaria i over 20 år, og var bare 18 år da hun kom hit.

Hun er en av de få skandinaverne som i tillegg til å beherske det spanske språket flytende også kjenner Gran Canarias historie og geografi fra ende til annen.

Line elsker å vise frem sitt Gran Canaria og jobber i dag som freelance, hvilket i praksis betyr at hun kan dukke opp på din utfluktsbuss også når du booker gjennom en touroperatør. Line er opptatt av det mangfold Gran Canaria har å by på og vil derfor oppmuntre både nye og erfarne turister til å være med på nye oppdagelser...

   

 

 
.....MER ARTIKLER....