Delfinshow i verdensklasse på Gran
Canaria

Av Bente Storsveen Åkervall
Som et lite avbrekk i en ferieuke, der sol og bad har hatt høyeste prioritet i flere dager? Kanskje har man et barn som ønskerforandring, en hud som behøverhvile, eller en interesse for alt som vokserog gror, blandet med et eksotiskdyre-ogfugleliv?
  Delfinarium
  De nye installasjonene består av 3 bassenger med passasje imellom, som tilsammen utgjør 3000 kvadratmeter og inneholder 4 millioner liter vann. Bassenget er designet slik at vannet hele tiden filtreres gjennom 11 spesial filtere og brukes om igjen, slik at Palmitos Park kan ivareta miljøet og naturressurser.

Designet av bassenget er også laget med tanke på at installasjonen skal smelte inn i naturen, og er derfor lagt til en naturlig dalgang i parken der alle hensyn tiløko systemet er ivaretatt. Tribunen rundt bassenget kan ta opptil 1 500 mennesker når delfinene skal vise seg fram i et forrykende show.

Det er ingen tvil om at det nye delfinariumet i Palmitos Park vilgi en ny turistverdi for Gran Canaria, som er det eneste på øya, og blant de ti største i Spania. To ganger om dagen kan du se delfinshowet fra tribunen. Det vil også bli gitt informasjons kurser om delfiners levemønster og hvordan de trenes. Det finns også mulighet for å bli fotografert med delfinene. Pedro Cantero som er direktør i Palmitos Park forteller at til å begynne med vilbesø kende i parken kunne se 5 delfiner av rasen mular, men at det etter hvert skal finnes ni delfiner. De første fem kommer fra Aqualand Costa Adeje på Tenerife.

Palmitos Park er en zoologisk og botanisk park som første gang ble åpnet i 1978, beliggende 8 kilometer fra Maspalomas. Sommeren 2007 ble parken rammet av den forferdelige skogbrannen som herjet på Gran Canaria. Den startet midt på øya, men tok seg raskt ned over dalførene, også ned til sør siden og byen Ayagaures og Palmitos Park, der den gjorde stor skade. På grunn av brannen som fang var man nødt til å stenge den populære parken for publikum et helt år, men utrolig nok klarte man å redde de flestedyrene som oppholdt seg i parken da brannen brøt ut. Den nyrenoverte parken blegjenåpnet 4. August 2008.


Åpenthver dag fra kl. 10.00 – 18.00. Delfinshow kl. 13.00 og kl. 15.30
www.palmitospark.es  Pretty Horses
  SOMMERSKOLE  I  STALLEN
En ferie på hesteryggen er ikke å fornekte! Ikke så langt fra Aqua Park i Maspalomas finner du stallen Pretty Horses. Her kan du fra 28. juni fram til 27. august gå på sommerskole.

Hver dag fra 08.30 til 13.00 er du med å gir hestene mat, lærer om stell, mating og utstyr. Og selvfølgelig får du ri på de ulike hestene og få veiledning og hjelp av Michel og Steffi som driver hesteklubben Pretty Horses. Du vil finne et trygt og godt miljø der alle trives sammen. Skolen koster 20 € pr. dag, 80 € pr. uke eller 275 € for 4 uker!!

 
RIDELEKSJONER & UTFLUKTER PÅ HESTERYGGEN

I tillegg tilsommerskole i stallen, kan man hos PrettyHorses ta vanlige rideleksjoner eller være med på arrangerteutflukter på hesteryggen. En fantastisk mulighet til å se Gran Canaria mangfold fra et helt annet perspektiv. Både Steffi og Michel snakker flytende engelsk.
Send en mail til; theprettyhorses@hotmail.com eller ring på telefon; 928 147233. www.pretty-horsegc.net

 
    Krokodilleparken
  Parken består av 20 000 kvadratmeter der det oppholder seg mer enn 200 dyr og reptiler. Sjimpanser, tigre, leoparder, slangerog en mengdekrokodiller.

Det begynte med at myndighetene bad familien Balser om å ta vare på noen krokodiller………… nå har de den største samlingen krokodiller i Europa. Da det viste seg at krokodillene trivdes i deres varetekt, fikk de snart forespørsel fra helsetilsyne tog Guardia Civil om de kunne ta hand om andre dyr som enten var funnet, mishandlet eller beslaglagt.
  Den zoologiske parken ”El Parque de Cocodrilos” var snart et faktum, og åpnet dørene for publikum for førstegang allerede i 1988. Etter hvertfikk parken en stor samling fugler, reptiler, sjimpanser, bengal tigre, husdyr og en mengdekrokodiller. Det bor over 200 dyresorter på totalt 20 000 kvadratmeter parkområde.

Parken holder åpen tsøndag til fredag fra kl. 10.00 til kl. 18.00 – men kom tidlig om du vil se krokodillene bli matet!!!

Carretera Gral Los Corralillos Villa de Aguimes Gran Canaria
Tel +34 928 78 47 25 Mail: cocodrilpark@hotmail.com


.....MER ARTIKLER....