Av Bente Storsveen Åkervall
Los Joses
  Restaurante Los Joses er det man på spansk kaller en “Taperia”, altså et kjært navn på et hjemmekoslig tilholdsted for småretter. På Los Joses kan du spise flere ganger om dagen uten å gå lei - bortsett fra på søndager! Hver dag åpner Taperia Los Joses for frokosthungrige spanjoler som enten ikke har annet enn tørre brødskalker hjemme, eller som kommer rett fra utelivets sene morgentimer. Etter frokosten serveres “dagens rett” i passe tid til lunsj. Tapas-retter kan bestilles hele dagen, men forekommer ikke på noen meny.

Når kelneren remser opp “dagens tapas” gjelder det å ha pugget sine spanske gloser, og henge med i svingene. Alt fra sprøstekte sardiner til russisk salat og stekte ølpølser kommer masjerende ut i hendene på erfarne kelnere, som ikke går av veien for et par svenske gloser. Det drypper fra iskalde ølglass!
 

Mellom kl. 17-19 stenger Taperia Los Joses, bare for å åpne igjen med herlige serveringsmontere fulle av spanske “montaditos”. Fra klokken syv kan du velge mellom skårene loffskiver fulle med ulike, men smakfulle tapas! Når “montaditosene” er fortært begynner kveldsserveringen i takt med at spanjolene lader opp for utelivet. Nå treffes venner og bekjente over et glass vin og litt varme og mettende tapas som bare gir mersmak! Stemningen er høy og 100% spansk!

Taperia Los Joses finner du i San Fernando, rett etter Hiperdino på Avenida Placido Domingo (ved siden av bokhandelen Las Primisias). Åpent alle dager, untatt søndager. Stengt mellom kl. 17.00-19.00

 

Café de Paris

Cafe de paris Gran Canaria   Café de Paris fortsetter sin suksess og åpnet for kort tid tilbake et nytt cafe i Meloneras, denne gangen med fyrtårnet (El Faro) som  nærmeste nabo.

Begeistringen for skandinaviske smørbrød med et utvalg av laks, reker, sild og  køttbullar vil ingen ende ta, og faller like godt i smak hos  tyskere  og kanariere som hos svensker og nordmenn. I tillegg er Cafe de Paris et paradis for alle som er svake for gjærbakst og fyldige kaker. 

Du finner også Cafe de Paris  ived Kashba senteret i Playa del Ingles , shoppingsenteret Yumbo og beliggende ved Boulevarden i Maspalomas. Nå er altså det fjerde cafeet åpnet  i hotellet Faro Maspalomas.
Åpent 10.00 - 23.00
     

Brunch

Brunch Cafe Arguineguin   I tilknytning til den norske butikken i Arguineguin, nære markedsplassen finner du snack- restaurangen og cafeen Brunch som åpnet i oktober i fjor.  I sommer drives den av svenske Tanja og Fredrik. Et populært møtested for nordmenn som holder åpent alle dager bortsett fra onsdager og søndager fra kl. 09.30 til kl. 17.00.

Menyen frister med smørbrød og baguetter, fylte med blant annet reker, laks og roast beef. Varme retter om kjøttbullar, pølser med stappe og steinbitburger er heller ikke å forakte. For den som ikke kan leve uten kan man også spise pizza og kjøpe snus og norske aviser. Norske bakevarer går som varme wienerbrød.....
     

Balcón de San Agustin

Brunch Cafe Arguineguin   For fire måneder siden ble caféen og restaurangen Balcón de San Agustin gjenåpnet, etter en lang renoveringsperiode. Ikke bare hele lokalet fått en trivelig ansiktsløftning, men hele uteområdet er fornyet.

Balcón de San Agustin ligger ved den nyanlagte strandpromenaden helt ute ved Moro Besudo, der du i rolige omgivelser kan nyte en fantastisk havsutsikt. Kommer man gående fra Playa del Ingles, og når den flotte strandpromenaden i San Agustin, er det bare å fortsette nordover så langt du kommer. Her finner du “bsa” som restaurangens logo tilsier. BSA er åpent hele dagen, men kjøkkenet stenger mellom kl. 16.00 og kl. 18.00.
     
 
 
.....MER ARTIKLER....