Svenska Re San Agustin

Av Bente Storsveen Åkervall
Karin Gonzalez Berg

Karin Gonzalez Berg Plassjef på Svenska Re
 
"Tre uker til å fokusere bare på seg selv, -det kan forandre hele livet!!!"
 

Karin González Bergh fra Västerås i Sverige kom til Gran Canaria gjennom reiselivs-bransjen. Det handlet om et vikariat på 3 uker. Sitt liv skulle hun vie til Italia og Roma. Men etter kort tid traff hun Santiago som hun nå har vært gift med i 20 år og som hun har 3 barn med. Da det første barnet skulle fødes flyttet ekteparet til Sverige, men etter 4 år var de på plass på Gran Canaria igjen.
Karin har alltid jobbet med service og elsker å omgås mennesker, men det var først da hun fikk jobb på legeklinikk i Playa del Ingles, og fikk jobbe nært mellom lege og pasient at hun forstod hvor hun trives best.  Hun har jobbet 10 år på Svenska Re og er siden 2003 den første ikke-medisinske plass sjef for den svenske rehabiliteringssenteret.

 
Svenska Re Gran Canaria
 
"Det handler om små forandringer som skaper ringer på vannet"
 

Svenska Re är idag ett modernt rehabiliteringsföretag med metoder som ger deltagarna föutsättningar att ta eget ansvar för sin hälsoutveckling. Svenska Re AB ägs av Föreningen Svenska Re, vars ägare/medlemmar är svenska företag och organisationer.

Svenska Re erbjuder tjänster för att tillgodose företags, organisationers och individers behov av konstadseffektiva och fungerande rehabiliteringsmetoder. Syftet är att individen antingen ska behålla, förbättra eller återfå hälsa och arbetskapacitet.

www.svenska-re.se/

Svenske Re er et firma som bedriver rehabilitering i San Agustin på Gran Canaria. Det var den svenske arbeidsgierforeningen (SAF) som startet virksomheten i 1972.

Vi møter svenske Karin som selv mener å ha levd en anaonym tilværelse i  Svenska Re`s vakre omgivelser i San Agustin. Hun har jobbet her i 10 år, men bodd på Gran  Canaria i hele 22 år. Nå er hun såkalt plassjef, dvs. administrerende ansvarlig for virksomheten på øya.


Hvem kommer til Svenska Re?
Det er først og fremst svenske føretag og foreninger som er medlem av Svenska Re som sender ned sine ansatte til oss på 3 ukers program.

De kan være i sterkt behov av rehabilitering på grunn av kroniske skader, raumatiske smerter, onde nakker, dårlig hjerte eller også stressproblematikk.

Men i den grad vi har plass ønsker vi også ikke medlemmer velkommen til oss. Det kan være mennesker som oppholder seg og bor i lengre perioder her på Gran Canaria, eller mer akutte tilfeller av ferierende skandinaver. Det eneste kravet vi stiller til våre gjester/pasieter er at de ikke er pleietrengende og kan forflytte seg på egenhånd

Om man er tilreisende, sørger Svenska Re også for bo-opphold?
Nei, Svenska Re er helt og holdent en dagvirksomhet. Men mange av de firamer som er medlemmer er også i bestittelse av egne bosteder i nærheten, som de kan tilby sine ansatte. Ellers må man rett og slett kjøpe en reise med innlosjering, uavhenging av behandlinger hos oss.

Hva går behandlingen hos dere ut på?
Vår virksomhet er i bunn og grunn bygget opp i et 3 ukers program. I dette inngår visse fellesaktiviteter for de fleste, deretter tilpasses programmet den enkelte alt i forhold til vedkommendes plager og ønsemål.

-Vi har baseprogram, hjerteprogram, reumatikerprogram, omstartprogram, återhemtningsprogram
og stressprogram, for å nevne noen , sier Karin. Dette handler mye om å få ny kunnskap knyttet til de plager man sliter med til daglig, samt et godt verktøy som skal hjelpe den enkelte til å ”må bra” resten av slitt liv. Eller med andre ord ”hjelp til å håndtere sitt liv”.

I tillegg ønsker vi å tilføre våre gjester/pasienter fysisk aktivitet, utdannelse, återhemntning og hvile. Vi tilrettelegger individuell behandling etter den enkeltes behov og dertil samtaler med hver enkelt. Det handler om meget aktive dager med mye virksomhet og et aktivt deltagende fra alles side.Om man ringer oss direkte vil det være veldig avhengig av den enkeltes plager hva vi kan tilby og hvordan vi kan snekre sammen et opplegg og tilrettelegge virksomheten fra vår side. Ellers kan vi ta imot folk til enkeltkonsultasjoner om vi har ledig tid i forhold til de pågående kursopplegg vi har til enhver tid.

Hvilken kompetanse er dere i bestittelse av?
Vi har 3 sjukgymnaster (fysioterapauter) og en ergonom. Vi har også en sykepleier som dessuten er samtaleterapaut og lisensiert kostholdsrådgiver. Vi har også en psykolog og en lege på konsultbasis to ganger i uka. Har vi hjertepasienter har vi også kardiolog og spesialsykepleier.  I tillegg har vi resepsjonist og meg selv, som ikke er medisinsk utdannet og er kun administrativt fungerende.

Hvor stor er kapasiteten på Svenska Re?
Vi kan maksimalt ta imot 40-45 personer om gangen. Men hver uke kommer nye deltagere som overlapper hverandre.

Har også Svenska Re merket krisetider?
Vi har gjennom alle år hatt sesongssvigninger på lik linje med turistbransjen her nede forøvrig. Selvfølgelig merker vi også at det for tilfellet prioriteres litt annerledes i markedet. Først og fremst av firmaer er mer redd for investeringer og at satsninger på de ansattes helse blir for enkelt å nedprioritere. Likevel blir det såpass mye billigere å sende sine ansatte til oss, i forhold til mange rehabiliteringer i Sverige, slik at vi har mye aktivitet likevel.

Bortsett fra pris, hva er det som gjør Svenska Re på Gran Canaria så attraktivt?
Omgivelsene er utrolig vakre. Vi har en stor grønn hage og en 25 m lang,  oppvarmet basseng i naturskjønne omgivelser, som ligger gjemt i et miljø langt fra stress og mas. Kommer man ned hit på et 3 ukers opphold får man i tillegg til meget kompetent, faglig veiledning også et avbrekk i tilværelen, et pust i bakken med masse tid til ettertanke og hvile.

Man har ikke ”det vanlige livet” som venter på ettermiddagene. Selve behandlingen blir mer komplett på den måten. Dessuten har du jo Gran Canarias gode klima og varme med tilgang til utendørsaktiviteter. Solen i seg selv legger ofte en demper på stress og urolighet.

Svenska Re kan være begynnelsen på et nytt liv.  Her får man nye innfallsvinkler og tid til å tenke og ta inn over seg kunnskap. Tre uker til å fokusere bare på seg selv ,- det kan fornadre hele livet!!

Som deltager må du ta eget ansvar. Det handler om små forandringer som skaper ringer på vannet!! På så sett er dette en utrolig fin arbeidsplass, der man hele tiden ser mennesker vokse, sier Karin.

 
 
.....MER ARTIKLER....