Sissel og Frank Thoresen
Ekteparet driver lilleputt hotell på Gran Canaria
Av Bente Storsveen Åkervall
Bente@dagnatt.com
Vista Puerto...
Sissel & Frank Thoresen Vista Puerto
 
   - Vi tar alle 6, sa Sissel og Frank Thoresen da de forelsket seg i Vista Puerto i Puerto Rico. Det lille, vakre turisthotellet ligger på en bergshylle i den åpne dalgangen som gir deg en herlig utsikt over havnen i Puerto Rico. Det er vakkert og idyllisk. Med andre ord forstår vi hva de falt for!

    - Nå har de gjort stedet hjemmekoselig og nordisk, samt sattt sin signatur på stedet, helt enkelt ved sin tilstedeværelse og daglige omsorg.

Vista Puerto var et lite privateid leilighetskompleks som slet økonomisk. Banken ønsket seg nye eiere. Seks av de tolv leilighetene var allerede reservert av 5 nordmenn og en svenske. De 6 resterende kjøpte Frank og Sissel. Det høres så såre enkelt ut, hele deres liv høres så spennende, men likevel så ukomplisert ut. De dveler ikke ved de overveininger som selvfølgelig ligger til grunn for de store avgjørelene i livet. For snart 30 år siden startet de hytteutleie på Sjursjøen, en familiebedrift de har ”satt bort”, da en drøm om å kjøpe seilebåt og reise ut i verden ble realisert ved en tidlig pensjonering, allerede i år 2000.

De hadde aldri seilt før, da de kjøpte seg en 42 fots seilebåt og dro dit vinden bar dem. Det ble Cape Verde øyene og Dakar i Senegal. Videre over Atlanteren og til Tobago i Karibien, som de hadde som base under en 5 års periode mens de fløy frem og tilbake mellom båt og hjem i Norge.
 

Sissel & Frank i Puerto Rico Gran Canaria

Hotell Puerto Rico  Gran Canaria

  En lang periode lå de også i havn på Gran Canaria, nærmere bestemt ett år. Det skulle vise seg å få følger. De fikk smaken på det gode liv. Om ikke Gran Canaria var det vakreste og mest spennende av de senere årenes mange opplevelser og destinasjoner, var det kanskje det mest levelige og tilrettelagte.

     - Kombinasjonen stabilt vær og nærhet til Norge i form av gode og billige flyforbindelser var helt klart avgjørende, sier Sissel. Dessuten er vi meget sosiale og gledes over tilgangen på besøk hjemmefra . Der kan få steder matche Gran Canaria.

Men før Gran Canaria ble et bevisst valg flyttet de til Arendal,  der Sissel opprinnelig kommer fra, av familiære grunner. I nesten 3 år tok de over og drev en lokal ICA butikk. Selv om pensjonist tilværelsen var selvvalgt, kunne den til tider bli rastløs.

Da Sissel`s far gikk bort falt valget ganske lett på Gran Canaria. Det ble kjøpt hus i Arguineguin og solen skulle nytes! Men den gang ei! En liten leilighet de kunne pusse opp, leie ut og stelle med var en fristende fritidsoppgave. Helt til leiligheten gikk på langtids utleie, og tommeltottene begynte å tvinne seg igjen.

Det var da Vista  Puerto dukket opp som troll i eske. Med opptelling av små og store slanter, samt litt behjelpelighet fra bankens side, ble drømmen en virkelighet! Plutselig var de blitt stolte eiere av et mini-hotell på Gran Canaria. De seks leilighetene leier de ut på alt fra 1-2 ukers basis, opp til måneder av gangen. Responsen har vært overveldene og arbeidstimene mange men lystbetonte, sier de begge. De føler begge at de har gjort det rette valget. 

 - Dette er vårt ”gode liv”, presiserer Sissel, mens ektemannen Frank stemmer i; vi angrer ikke et sekund!! Her er det som i Kardemomme by, alle trives med hverandre og alle som forsyner seg i poolbaren slipper en euro i potten. Her råder fortrolighet og harmoni.

Vi møter en hyggelig pool terrasse med lun og koselig atmosfære.
Utsikten mot det azurblå havet matcher den flisbelagte poolen og  står i vakker kontrast mot den hvite muren. Alt gir et rent og velbevart inntrykk. Leilighetene er et speilbilde på det innbydende utearealet, og møter deg med havutsikt fra både soverom, stue og terrasse

. Leilighetene er utstyrt med flatskjerm både i stue og soverom og sender norske kanaler. Det finnes  riktige dyner,  air-condition, vaskemaskin, og oppvaskmaskin.
- Ikke glem sengene våre, de får vi mye skryt for, sier en ivrig Frank Thoresen.

 
Markedsføringen
gjør de gjennom Finn.no, og så langt har det vist seg å være nok. De har mange henvendelser og ikke minst mange fornøyde gjester. – De fleste booker en ny ferie så fort de kommer hjem, legger Sissel til.  Hun oppfordrer alle som befinner seg på øya og er nysgjerrige på stedet om å ta turen forbi, slik at hun får vist fram sitt lilleputt hotell. Befinner du deg på ferie i nærheten, er det bare å ringe på tel.  663 112 693  for en uforbeholden omvisning.


Ellers kan du også sende en mail til:

post@vistapuerto.com

www.vistapuerto.com
 
 
 
.....MER ARTIKLER....