Tiltalt for å ha forsøkt bortføre en 10 år gammel jente
 
Den 4. januar ble en 10 år gammel jente forsøkt kidnappet i kystbyen La Garita, i kommunen Telde like ved flyplassen på Gran Canaria. Jentungen klarte å rope på hjelp, samtidig som hun heldigvis klarte å skru seg ut av det jerngrepet overfallsmannen hadde rundt hennes nakke.

Dagen etter anmeldelsen stod jenta fram i lokalpressen å fortalte om en mann i en hvit skapbil som hadde forsøkt lokke henne med seg, og som hadde grepet henne så hardt at hun hadde et stygt merke i nakken. Han hadde spurt etter en adresse og jenta hadde indikert hvor det lå. Da tilbød han henne 5 euro om hun ville sette seg i bilen og vise ham veien. Hun ville ikke! Da gikk han ut av bilen og grep tak i henne, men Sandra skrek så høyt at moren til en venninde kom springende ut av huset, og mannen løp tilbake til bilen og kjøre sin vei.

Bare noen få dager senere grep politiet en mistenkt ved navn Marcos Rodriguez, bosatt i bydelen Los Arenales i Las Palmas. På det tidspunktet han ble grepet kjørte han rundt i en blå skapbil som viste seg å være stjålet. Marcos J.R.C. har selv en hvit skapbil og tilgang til en annen.

Sandra har pekt ut ham som gjerningsmannen som forsøkte og kidnappe henne. Det har også en eldre jente gjort som ble utsatt for det samme i sommer.
 

Yeremi Vargas Suarèz forsvunnet fra siden lørdag 10. mars

 

Har den arresterte Marcos J.R.C. også noe med forvinningen av Yeremi og Sara å gjøre?

Marcos J.R.C. avbildet i hvit kjeledress sammen med politiet mens de går gjennom hans bosted og arbeidsplass.
 

Etterhvert som tiden har gått etter pågripelsen har politiet og media vært utrolig rause med sine uttalelser om Marcos J.R.C. og publikum har fått stor innsikt i hans liv.

I media fremgår det at han er 37 år og driver et dyre krematorium. Vi har fått vite hvem hansforeldre er og at hans bror tok sitt eget liv for 15 år siden. En av de journalister som har skrevet mye om han, har også hatt et personlig forhold til ham og vært en tidligere venn, hvilket har gjort at vinklingen på artiklene har vært noe spesiell.

Det fremgår at han ikke har hatt noe lett liv (?), at han er veldig innesluttet og blyg. I en lengre periode av sitt liv har han trent ekstrem kroppsbygging og i den forbindelse byttet ut gamle t-shirts med hvite skjorter og dressbukser. I denne perioden jobbet han også som inn- og utkaster på ulike diskotek i byen. De siste årene derimot, skal han ha blitt observert bestraktlig tynnere og med sterk redusert muskelmasse. De som kjenner han, uttaler til pressen at det skyldes stort inntak av droger.

Marcos J.R.C. har og vært gift og har en datter. I 1999 da datteren kun var en baby skal han ha forgrepet seg stygt på henne seksuelt, hvilket han har fått flere års fengselsstraff for, men ennå ikke har sonet.

Bare en uke etter pågripelsen, arresterte politiet en mann i Maspalomas som de mente stod i ledetråd til Marocos J.R.C., men han ble sluppet igjen neste dag.

 
Politiet undersøker nå med lupe dyrekrematoriet der det er funnet blod og levninger som man ikke vet stammer fra dyr eller mennesker. I hans skapbiler er det gjort lignende funn. Marcos sitter fortsatt i varetekt og kanarierne venter naturlig nok med stor interesse på utviklingen av saken. Pr. i dag foreligger det imidlertid ingen resultaer som indikerer at han har hatt noen ting med forsvinningen av hverken Yeremi og Sara å gjøre.


Kilde/foto: Canarias7 og La Provincia
 
.....MER ARTIKLER.....