Tenk at det har gått hele 35 år siden

Av Bente Storsveen Åkervall

Fra venstre på bildet; Pepe Monroy, Stefan Larsson, Lillemor Larsson og Hans Larsson
 
Tenk at det har gått hele 35 år siden vi startet Cafè de Paris, sier Lillemor Larsson og serverer en rosa jubileums kake, som matcher hennes antrekk og resten av interiøret. Fargen rosa er selve symbolet på det søte og fristende som Cafè de Paris alltid har stått for. Få skandinavere som har besøkt Gran Canaria gjennom årene, har kunnet unngå herlige kaker fylt med søte kremer, frukt, sjokolade og marispan. Den velsmakende kaffen har med sin aroma vært trekkplaster nok i seg selv. Også smørbrødene da. .., de som har vært et “must” for turister, så vel som reiseledere gjennom alle år

Den 10. januar 1974 åpnet Gran Canarias første Café de Paris på Hotel Corona Blanca i Playa del Ingles. Caféet ble åpnet i lokalet som lå en trapp ned fra gateplan, med hotellets poolområde som nærmeste nabo. Her ligger også Café de Paris eget bakeri og konditori. Caféet eksisterer i dag som den gang selv om det øyet fester seg ved , for forbipasserende er lokalet som ligger på gateplan rett utenfor hovedinngangen til Hotel Corona Blanca, bare noen få meter fra kjøpesenteret Kashba midt i hjertet av Playa del Ingles. Dette lokalet kjøpte de samtidig, men ble først åpnet ett år senere.

Men Lillemor og Hans Larssons historie på Gran Canaria startet lenge før Café de Paris ble født. De kom hit til Gran Canaria allerede på midten av 60-tallet og bosatte seg naturligvis i Las Palmas. Der jobbet Hans Larsson i hele 6 år som restaurangsjef på Bellmanns. Etterhvert åpnet de også sin egen restaurang Don Pedro, samtidig som Lillemor åpnet en boutique der hun solgte damkonfeksjon og pels.

 
   

Etterhvert forstod dog ekteparet Larsson at turismen og spesielt den skandinaviske, som lå i deres interesse begynte å trekke mot sørsiden av Gran Canaria.

Lillemor og Hans Larsson hadde truffet rett med sitt Café de Paris. Dengang på 70-tallet var den skandinaviske turismen konsentrert rundt det området cafeet lå, og konkurransen var liten. Allerede etter kort tid stod folk i kø i trappen ned til Café de Paris, og suksessen var et faktum! Stor kundekrets og bra rykte pålegger stort ansvar, mente Lillemor og Hans.Alle ville ha skandinavisk kaffe, for dengang hadde ikke ekspressomoten nådd Nord-Europa. Men kaffen skulle være førsteklasses og smake som den gjør hjemme. Vann fra kranen fordervet smaken, og vann fra flaske gav for steril smak. Den hemmelige kilden og kanskje svaret på Larssons fremgang lå i vannet fra Guayadece. Det ble mange turer etter vann for å tilfredsstille kaffetørste nordmenn og svensker.

 
 

Café de Paris ble åpnet den 11. januar 1984 på shoppingsenteret Yumbo, og er kanskje det cafeet som går aller best i dag. Det nyeste cafeet finner du på Boulevard Faro som ligger ved den flotte strandpromenaden nede ved fyrtårnet i Maspalomas.

I dag er det neste generasjon Larsson, med sønnen Stefan som har tatt over den daglige driften av Café de Paris på Gran Canaria.


 
.....MER ARTIKLER.....