En av de mer spesielle og ekstravagante møbelbutikkene i Las Palmas drives av en liten, vever , finsk kvinne ved navn Leena Sia.

I snart 40 år har hun vært en institusjon innen handelstanden i den kanariske hovedstaden, og mange turister har ved flere anledninger sett et utvalg av hennes kreative designermøbler utstilte i hotellresepsjoner og eksklusive leiligheter på sørsiden.


Leena var turist da hun kom til Gran Canaria første gangen på 60-tallet. Reisene hit ble repetert ved flere anledninger før hun en dag slo seg ned på sydlige breddegrader for godt. Den gangen hadde ikke masseturismen nådd sydspissen av Gran Canaria. Las Palmas var det naturlige tilholdsted. Hun startet da en botuique med dameklær og deretter et antiquarium, før hun gikk over til interiørbransjen, og startet den i dag velrenomerte butikken Warehouse.

STARTET WAREHOUSE
Butikken Warehouse bestod til å begynne med av gaveartikler og mindre innredningsobjekt før hun for 16-17 år siden begynte å fylle forretningen med større møbler og ikke minst engasjerte seg for fullt i direkte import fra Asia.

Den første Warehouse butikken lå langs den slingrete veien opp mot Tafira ovenfor Las Palmas, ikke langt fra universitetet på øya. Den ble senere flyttet ned til bykjernen, nærmere bestemt på gaten Rafael Cabrera. I dag har hun akkurat flyttet inn i nye, fantastiske lokaler like ved nordenden av Trianagaten. Et verneverdig, gammelt privat hus som kun var bebodd av tusenvis av duer, etter å ha stått overgitt og  forlatt i over 25 år.


Hele 3 år har restaureringsarbeidet tatt, og har under ledelse av hennes sønn Olaf blitt et møblesenter på 320 kvadratmeter der sjarmen

Leena Sia Warehouse Las palmas
av Bente Storsveen Åkervall
fortsatt sitter i veggene og er et imponerende eksponeringslokale for designermøbler som krever sin takhøyde og frie spillerom.

BARNA OVERTAR

       -I dag har jeg avansert til ekspeditrise og latt to av mine tre barn overta ansvaret, presiserer Leena og ler. Mens Olaf sier det er morens historie som er forretningens historie og trekker seg pent tilbake da kameraet blir tatt frem. Han er iferd med å planlegge en ny reise til fabrikker i Asia, denne gangen for å kontrollere store ordre de har på gang for en hotellkunde.

       -Stort sett reiser vi en gang i året til fabrikkene, men har vi sendt store ordre og ikke minst med egne design, reiser vi alltid ned for å kontrollere at utførelsen skjer slik det som var planlagt, sier Leena.

DESIGN MØBLER

De jobber mye med eget design, men også fabrikker som tilhører verdenskjente designere som Kenneth Cobonpue. I kjente interiørmagasiner kan man lese at Cobonpue blant annet har innredt for Bratt Pitt, Michael Jackson søster, Kanye West og Claudia Schiffer. Nå er han igang med store prosjekter i New York og Dubai, men kommer gjerne til Gran Canaria om Leena har kunder som ønsker større innredningsprosjekt med hans design.
 

Leena Sia`s møbler skulle vi beskrevet som rustike, men får straks irettesettelse; Etniske, moderne design møbler i naturfiber er betegnelsen Leena selv vil sette. I tillegg jobber hun med herlige dekorative pynteobjekter i mauelt utført håndtverk. Møblene spiller i naturfarger fra mørk brun, rødbrune toner til beige. Hos Warehouse finner du terrassemøbler, stoler og sofagrupper i naturfiber og hud, spisegrupper, lamper, reoler, sjenker og dekorative komplimenter.

Kundene er en salig blanding av lokale kanariere til utlendinger bosatt over hele øya. Ikke minst er mange leilighetskomplekser og eksklusive hoteller noen av Leenas trofaste kunder. Trosser vi Leenas blyghet, kan vi fortelle at Sheraton hotellet i Salobre, Hotel Costa Meloneras, Villa del Conde samt de første 50 leilighetne og penthousene på Anfi del Mar og resepsjonen på Monte Anfi bærer Leenas møbler og dekorasjonssmak. Blant annet! - I tillegg til de møbler som er utstilt i butikken og de vi har på lager, vil vi nesten alltid være behjelplige med spesielt tilpassede møbler, som vi designer i samsvar med kundens ønsker og behov, sier Leena.

       -Jeg likte å jobbe med Bjørn Lyng, sier Leena. En enkel mann med sterk intigritet og besluttsomhet. Det kunne være krevende og utfordrende, men med en god finish, som resultat av bra samarbeide.

ATTRAKTIVE  PRISER
I tillegg til å jobbe mye direkte med store hotellprosjekt og Showrooms leiligheter, har Leena en stor stab interiørdesignere som kunder. – Selv om jeg i utgangspunktet jobber med dyre og eksklusive produkter gir jeg grossistpriser, hvilket gjør det attraktivt for de fleste. I og med at jeg importerer direkte selv, tar jeg bort et ledd i prosessen som jeg lar kunden få til gode. Jeg er dessuten opptatt av å tilby unike produkter som ingen har monopol på. I dag hvor importen fra Asia er relativt stor er det viktig å enda kunne tilby enkeltobjekter ingen har sett maken til. Dessuten har vi eksklusive designer produkter og ikke mist har vi muligheten til å kunne designe og påvirke utformingen etter ønske fra kunden.
Når vi spør Leena om hun har videre planer om ekspansjon, rister hun energisk på hodet. - I dag får barna drive videre med meg på lasset. At de derimot vil endre kurs etter markedet er hun ikke det minste i tvil om.

- Jeg savner derimot et sted å ta en kopp kaffe her i nærheten, derfor har jeg vært inne på tanken om å åpne en kaffebar inne i butikken, sier hun funderende. Dessuten skal det bygges et par leiligheter i toppetasjen på butikken og noe av restaureringsarbeidet gjenstår, så her finns det nok å henge fingrene i, sier Leena.

Samtidig forstår vi at hun trives utmerket i stille omgivelser i sitt hjem i Tafira, der hesten må ut på sin daglige morsjonstur hver morgen. Dessuten kommer eldstesønnen på besøk fra Finland med Leenas første barnebarn, og det med 320 kvadratmeter nyåpnet butikk.

Nå skal hun fikse over 1000 design nattbord til en kunde på sør, samtidig som nye og gamle kunder finner veien til de nye lokalene ved Trianagaten i Las Palmas, byen kun kom til som turist første gangen for over 40 år siden!

WAREHOUSE  ESTUDIO 95
C/ Buenos Aires, 6
35002  Las Palmas de Gran Canaria
Tel. 928 360 679
Fax 928 362 612

warehouse möbler las palmas
 
Möbler Las Palmas
 
las palmas
 
 
   
 
 
.....MER ARTIKLER.....