Møt Mr. Max
- en annerledes lærer..
Av Bente Storsveen Åkervall
 
Mr. Max er en slik lærer som får små og store unger til å slutte å kaste viskelæret rundt i klasserommet og vende blikket mot kateteret. Hans ungdommelige spirit og amerikanske rappkjeftighet får selv kvisete pubertets ungdommer til å ”pay attention”. Tro meg, jeg vet hva jeg snakker om!
 
- Jeg har min egen, litt kontroversielle måte å undervise på som kanskje ikke alltid passer inn i et konservativt verdisystem, sier han. For meg er det ubetinget viktig å flette humor og lek inn i undervisningen. Det skaper en avslappet atmosfære.Sammen med barn- og ungdom hører vi på rap-musikk, snakker om nye movies, leser aktuelle avisutklipp og fremmer en diskusjon på den enkeltes egne interessefelt. I en privatundervisning skal vi ikke gjøre de samme tingene som man gjør på skolen,

- om ikke det er et utrykt ønske. Vi skal med andre ord ikke pugge verb og tolke Ibsen, men lære oss å bruke språket gjennom å uttrykke oss på de felter vi ønsker å kommunisere og gjøre oss forstått på. Da er det viktig å ta i bruk de hjelpemidler som skal til for å bryte en eventult språkbarriere og finne glede i uttrykksformen.- At jeg har vært lærer i 10 år og på ulike steder i verden, gjør kanskje at jeg i undervisningen kan skape en viss interesse rundt min person og mine erfaringer. For som lærer handler det mye om å fange elevens oppmerksomhet og kunnskapshunger. Kan du holde på den gjennom undervisningen, kan selve læringen bli en lek til stor glede både for lærer og elev.

I dag jobber Max Burronitre timer daglig , på ettermiddagen for elever ved Marcial Franco, en offentig skole i San Fernando for barn fra 3 til 12 år.
 
     

– Dette er en jobb jeg gleder meg til hver dag og som jeg av økonomiske grunner ikke tør slippe helt, mens jeg sakte men sikker bygger opp min egen privatundervisning.

Men på formiddagene underviser jeg hovedsaklig voksne på kontoret i Mercurio-senteret i Playa del Ingles, der jeg også på ettermiddager og kveldstid har privatleksjoner, hovedsaklig for ungdommer. Spanske barn- og voksne vil gjerne lære engelsk. Voksne av alle nasjonaliteter vil gjerne lære fransk. Som kanadienser er vi jo to-språklige. Dessuten er min mor italiensk, så det språket fikk jeg inn med morsmelken. Da var ikke veien så lang til spansk, og med noen år på nakken her nede gir jeg også begynner- leksjoner i spansk. Jeg bare simpelten elsker å undervise i språk og føler at det å drive for meg selv gir meg den frihet og det spillerom i undervisningen jeg må ha for å blomstre. Dessuten må jeg gi skandinaverne jeg møter et stor kompliment for den gode kunnskapen de aller fleste har i engelsk, og privatleksjoner med dem er derfor en stor og morsom utfordring for meg som lærer.

Da intervjuet nærmer seg slutten og fler kopper kaffe er fortært, må vi løpe etter Mr. Max med kamera for da sitter en gjeng voksne og venter på undervisning. – Husk å skriv at Gran Canaria er både utfordr
ende og inspirerende – kanskje fordi det er så ”uferdig” i mange henseender, sier han ettertenksomt – but it`s a great place to live, event thoug you have to get away now and then, so you don`t get ”island fever”, sier han og smiler lurt.

Vil du vite mer om Mr. Max Burroni`s privatundervisning, ring: 679 53 94 32 - English4fun

 
 
.....MER ARTIKLER.....