Norsk interiør og idyll på Gran Canaria
Av Bente Storsveen Åkervall
 
Vi møter Gro fra Interiør-Kolstad
Gro Kolstad interiör Gran Canaria
Norske Gro Holzweiler har hatt en eventyrlig suksess som interiør designer på Gran Canaria. Livet har lært henne å være beinhard optimist, derfor har hun også en vedvarende, god følelse når det gjelder videre arbeid og spennende prosjektoppdrag på øya hun etterhvert har valgt å dele halve året sitt med.
 
Vi møter Gro Holzweiler i hennes idylliske hjem i Puerto Mogan, der hun og tvillingsøsteren gjerne deler hennes fantastiske utsikt over seilebåthavnen med gode venner og kunder. Under blå himmel, akkompangert av et glass iskald hvitvin virker livet fra takterrassen som en avslappende livsførsel for en som ønsker å tilbringe noen måneder borte fra snø og slaps.

Men slik er ikke tilfellet. – Jeg kunne aldri tilbrakt så stor del av livet her nede uten å være virksom. Og med virksom, mener hun hardt arbeidene. Gro Holzweiler driver siden 10 år tilbake Interiør- Kolstad i Norge. Et velrenomert firma som gjennom årene har gjort utallige prosjekter innen privat og offentlig sektor. Da hun for 5 år siden ble kontaktet med forespørsel om å lage en profilerings leilighet på det store, norske prosjektet Monte Carrera i Arguineguin, takket hun straks ja og startet et spansk interiør firma.

Hun innså straks at dette ble mer enn hun kunne gripe over alene og kontaktet sin gode venninne Toril Garvåg, som jobbet som interiørdesigner i Seattle/USA og hadde formidabel erfaring fra bl.a. innredning i tropisk klima som Hawaii. – Toril er et fyrverkeri av en kvinne med stor bredde og kunnskap som jeg følte var nødvendig å ha ved min side i et slikt stort og seriøst prosjekt her på Gran Canaria, sier Gro og får ikke fullrost sin gode venninne.
     
Sammen startet de en spennende og meget arbeidskrevende satsning.–Vi utarbeidet 4 forskjellige interiøruttrykk og fargevalg i forhold til møbler og tekstiler. Jeg valgte å bruke mange av mine norske, og kvalitetssikre leverandører som bl.a. Ekornes, Slettvoll og Hovden møbler, samt leverandører fra det sydlig Europa

Av de nordmenn som da kjøpte leilighet i det fasjonable boligkomplekset, valgte de fleste å benytte seg av Interiør Kolstad’s kunnskap og tjenester. Mine nye kunder hadde alle investert mye penger i boligen i utlandet og ville nå at innredningen skulle følges opp innenfor de rammer vi kunne tilby.

Vi valgte også å oppsøke kundene i Norge og presentere oss på deres hjemmebane, Ingenting var overlatt til tilfeldighetene, vi hadde som nevnt fire hovedutrykk med stor forankring i alternative leverandører innenfor både møbler, farger og tekstiler. Det var en eventyrlig tid , med hard jobbing som gjorde at vi fremstod med den seriøsiteten vi ønsket at kunden skulle identifisere oss med. På grunnlag av det fikk vi også en kundekrets som har behandlet oss med samme respekt, og som vi daglig har kontakt med.
  Gro Kolstad design Gran Canaria
 
Med over 70 nye kunder i et nystartet firma, i et arbeidsmesssig ukjent Spania var det mange biter som skulle fallle på plass. Det skulle vise seg å være meget avgjørende. For den 19. desember 2006 ble et datum som Gro Holzweiler aldri kommer til å glemme. Plutselig ble hele Monte Carrera som byggeprosjekt stoppet av politi og myndigheter, til den grad at man under et helt år ikke fikk tiltrede visningsleilighet eller anlegget i sin helhet. Frustrasjonen var et faktum, så vel for utbygger, salgsansvarlige, kunder som for Interiør Kolstad.

Ingen vet vel riktig hva det var som skjedde, sier Gro. Dette var like før kommunevalget i Mogan Kommune. Borgemesteren ble beskyld for en rekke mislighold i forbindelse med ulike byggingsprosjekt i kommunen og mange lisenser ble lagt under lupen. I kjølevannet av dette og med et nært forestående valg, ble mange byggeprosjekter stoppet og lagt et uforklarlig lokk over. At kommunikasjonen og byråkratiet fra den offentlige sektor har gått i sneglefart etter det, har ikke gjort situasjonen mindre frustrerende. Mange rykter og onde tunger har fått rom til å utvikles under tiden, men jeg velger å forholde meg til kjernen og det føler jeg at kundene også har gjort, sier Gro til Dag & Natt.

Nå viser det seg at ting begynner å falle på plass, det jobbes også med visse byggningstekniske justeringer slik at jeg som urokkelig optimist tror at- etter en lang ”betenkningstid”, vil jeg og kundene høste godt av vår tålmodighet. Alle mine kunder vil få installert sine valgte flotte løsninger, i løpet av denne vinteren.

Midt oppe i det hele har vi hatt veldig mange flotte og hyggelige mennesker å forholde oss til, slik at vi tror på fortsatt fremdrift på Gran Canaria og satser videre på nye prosjekt og nye kunder. Nordmenn ønsker stadig å kjøpe en feriebolig på Gran Canaria, og til tross for de økonomiske ustabile tider vi lever i, opplever jeg også at norske investorer gjerne satser på prosjekter for utbygging eller ombygging av leiligheter. Her vil vi være inne på banen tidlig, mens leiligheten utformes slik at helheten med interiøret vil framstå enda mer attraktivt for kjøper. Mange av de som kjøper ønsker ikke å bruke ferien på å lete etter alternative interiørløsninger, og gir oss den tilliten å samarbeide med dem, og komme opp med samstemte løsninger, som passer både i utseende og kvalitet i forhold til klima her.

Som vi forstår har Gro Holzweiler mange oppgaver å sluttføre, samt mange spennende prosjekter på gang. Hun er i tillegg opptatt av å kombinere kunst og interiør. – Det skal ikke være tilfeldig hva som henger på veggene i et hjem, sier hun og forteller ivrig om sitt engasjement i lokale kunstnere som hun ønsker å gjøre kjent for sine landsmenn.

Selv er hun på leting etter en kanarisk gård (finca) med mulighet for å ha masse blomster og bungnede frukttrær, slik at samboeren kan realisere sin drøm om å utvikle i en eiendom i så henseende. Interiøret vil hun selv ta seg av!
 
 
.....MER ARTIKLER.....