Alternativ behandling
for kropp & sjel
Av Bente Storsveen Åkervall
 
Like fasinerende som det er skremmende, like nært som det er fjernt, tenker jeg og løper mot Monte Rojo i San Agustin der jeg skal møte Carina og Lotta. Jeg har blitt fortalt at det skal handle om det åndelige og spirituelle, om engler og andre guider i hverdagen, om styrke og svakhet, om berørelse og healing. HerreGud hva folk holder på med!!!
 
Jeg blir møtt av to tilsynelatende normale ,svenske jenter uten englevinger og uten sko. Deres behandlingsenter heter Monte Rojo Health Center - et noe kjedelig og vanlig navn på et spirituelt verksted slik jeg hadde forestilt meg det. Med et slikt skilt utenfor kan jo hvem som helst med et vondt ben eller rygg slinke innom av ren misforståelse.

Forundringen blir derfor ikke større når Carina og Lotta forteller om klassiske behandlingsformer for nettopp verk og slitasjesmerter i kroppen. - Vi kan gi deg “hot stone” massasje, der massasjen gir varme fra lavastener som igjen øker blod - og lymfesirkulasjon og er veldig dyptgående. Den har samtidig stressreduserende effekt som gir ny kraft og energi, forklarer Lotta. - Jeg er i det hele tatt veldig inspirert fra fjerne østen og bygger det meste av det jeg gjør på den orientalske filosofien der man ikke bare behandler utsiden, men også legger stor vekt på å “behandle innsiden”.
 
Carina   Lotta
 
“Menyen” hos Carina og Lotta er lang og inneholder for meg mange ukjente begreper. Carina forklarer at jeg kan få taktil massage og healing. En myk og behagelig massage der healinger kommer inn i kroppen og formidler tilbake til henne hva kroppen min trenger. Aroma duftene skal samtidig gi en opplevelse for kropp og sjel. - Vår “meny” handler egentlig om ulike verktøy for å føle seg bedre, mer avslappet og hjelp til å selv kunne gjøre hverdagen lettere, sier Lotta.

Reiki for eksempel, fortsetter Carina, er en energi healing som alle kan lære seg og som er veldig effektiv å bruke på seg selv. All healing går ut på å gjennom tanke få energiene til å løse opp blokkeringer som vi har i kroppen og i vårt energifelt. Blokkeringer omvandles til slutt til skader og sykdommer om vi ikke gjør noe med dem.

Lenger ned på “menyen” ser vi noe som fanger vår oppmerksomhet; nemlig Tarot kort! Vi blir nødt til å spørre om de også er spåkoner. Carina smiler overbærende og forklarer at kortene er et fantastisk verktøy å bruke som en positiv veiledning innen det meste i livet. De forteller ofte om for deg hva du skal gjøre for å komme videre på den veien du allerede går, eller på en annen vei. Chakran, er for eksempel et annet verktøy. - Menneskene består av energi og hver charkra er et spesielt energisenter. Man kan sammenligne våre kropper med store energimottak. Vi tar inn energi fra alt levende rundt oss; dyr, mennesker, vekster, sol, måne og stjerner. Hver chakran inneholder to motstridene krefter; en inngående og en utgående. Gjennom den utgående gir chakrat ut livsenergi til omgivelsene og gjennom den inngående tar chakranet inn livsenergi. Chakraene blir en bro mellom den subtile og den fysiske siden av oss. Chakrats energier forandres i takt med vår egen personlig utvikling, og kan påvirkes og balanseres gjennom healing, visualisering, meditasjon og ulike terapiformer.

Og så var det dette med engler! Etter at norsk media i lang tid har boltret seg i prinsesse Märta Luisas engleskole i Oslo har vi ikke umiddelbart tenkt å la oss “gå på den enkle”. Carina forklarer og bekrefter at hun tror på engler som hjelpere og guider i hverdagen.- Kall det gjerne magefølelse eller intuisjon, det er slik de fleste vil oppleve sine hjelpere, sier Carina. Men visst er det slik at i blant styrer vi unna i øyeblikket uforklarlige ting, som vi senere valgte å kalle en reddende intuisjon. Jo, mer bevisst man blir på sin intuisjon jo mer kan man ta hjelp av den. Det handler om en medial rådgivning. Engler har alltid funnets rundt oss, blir man dem bevisst kan de være til utrolig hjelp i hverdagen. Men for oss handler det ikke om engler i relgiøs forstand, det vi holder på med har overhodet ingenting med relgion å gjøre.

Det siste vet jeg ikke om gjorde meg noe tryggere. De englene jeg har vært i kontakt med har vært avbildet i form av glansbilder eller forekom i søndagskoleboka. Magefølelse og intuisjon har jeg skyldt på mange ganger. Energi vet jeg at er noe som kommer og går akkurat som hodepine, stiv nakke og andre stress symptomer. En hjelp til å gjøre hverdagen enklere er et kjent tema på vennindekvelder. Lotta og Carina virker overbevisende og nyskjerrigheten pirrer. De virker tilsynelatende normale, balanserte og med en god posjon livserfaring. Det er da jeg bestemmer meg for at dette vil jeg kjenne på kroppen......

Hos Monte Rojo Health Center får man en behandling for kropp og sjel. Alternative behandlinger som stadig blir en større del av folks bevissthet hjemme i Skandinavia. Carina har hele sitt liv visst hva hun skulle jobbe med, men kanskje ikke funnet det som skulle til for å fullføre drømmen om å drive et senter der de ulike verktøyene og behandlingsformene kunne leve sammen i harmoni før hun traff Lotta på Gran Canaria. Carina jobber mer med den spirituella eller mentale delen av behandlingen, mens Lotta som også er utdannet massasjeterapeut ved Kroppsterapiskolen på Gran Canaria jobber mer med den fysiske delen av behandlingen. - All min erfaring har samlets i det jeg driver med nå sier Carina og Lotta nikker gjenkjennende.

I tillegg til ulike behandlingsformer tilbyr også Monte Rojo Health Center ulike kurser i Yoga, Healing og Meditasjon. Her finnes faste kursplaner såvel som drop in timer ukentlig. Vi tar imot enkeltpersoner, grupper og ikke minst barn og ungdom, sier Carina. Vi snakker flere språk og kan dessuten snekre sammen spesialpakker i behandlingsform om så ønskes. - Mange kommer og bestiller noe konkret de vil ha, andre presenterer en indre eller ytre smerte de vil bli behandlet for og overlater til oss å anbefale behandlingsform.

Uten å røpe hvilken behandling jeg tok imot, kan jeg fortelle at den gav tilstrekklig styrke og energi for å komme tilbake....
 
 
 
.....MER ARTIKLER.....