Jørgen Svensson
Hela Spania som arbeidsfelt


Av Bente Storsveen Åkervall

Jørgen Svensson fra Blekinge i Sverige reiste i 1982 ut som reiseleder til Varkiza, sør for Athen og skulle bare jobbe en sesong utenlands. Nå har det gått 26 år og fortsatt har han ikke kommet seg ”hjem”!!

Neste stopp ble Spania, både Gran Canaria og Palma de Mallorca. Karrieren tok fart, arbeidet var interessant og tiden forsvant. Etterhvert møtte han norske Vigdis, og sammen med døttrene på 15 og 18 år lever han i dag et stabilt familieliv på Mallorca, der han siden 1999 driver sitt eget firma.

Jørgen forteller at hans firma EMIDRA er et incoming-byrå, som jobber med arrangemang for grupper. Selv om han er basert på Mallorca også har hele Spania og Kanarieøyene som arbeidsfelt. Han er derfor spesielt glad for å komme til Gran Canaria som han kjenner godt siden sin tid i reisebransjen og hvor han har vedlikeholdt et interessant nettverk. Bortsett fra sine egne grupper er han også agent for Sembo (sembo er en reisearrangør basert i Helsingborg men som siden kort tid tilbake også har startet opp i Norge og Finland).

Jørgen forteller til Dag & Natt at han startet EMIDRA da han oppdaget et stort behov blant firmaer og reisebyråer som søkte en skandinavisk kontakt i Spania. Som svensk hadde han en grunnleggende forståelse for skandinavernes behov, samt en lokal kjennedom og nettverk i Spania etter mange år i reisebransjen her.
 
 
 Styreformann Per Jahren holder tommelen opp for arrangemanget. Han er godt fornøyd med opplegg og utførelse på alle plan. Jahren forteller at det er første gangen Kjedehuset som er en telecom butikkjede kommer samlet til Gran Canaria på konferansereise. Gruppen består av over 300 forhandlere og butikkselgere fra butikkprofilene Nordialog, MobilData og Telekiosken, den største telecomkjeden i Norden, presiserer Jahren og legger til at dette er et spleiselag mellom leverandører og kjedehus. Per Jahren er strålende fornøyd med valget av desitinasjon, ikke minst fordi Gran Canaria kan tilby den, for mange etterlengtede varmen som er nødvendig på denne tiden av året. Selv om kjedehuskonferansen på Gran Canaria har vært litt kort (torsdag til søndag), har den hatt veldig mye faglig innhold sier styreformann i Kjedehuset som eies til 51% av forhandlerne og til 49% av telenor. Det faglige inneholdet har utspilt seg i form av konferanser og kurser i Meloneras området der deltagerne har vært innlosjert på 4-5 stjernes hoteller. Ikke minst har det vært montert en fantastisk messe der leverandørene Samsung, Ericsson og Nokia har vært hovedaktører. Det er ikke første gangen Per Jahren og Kjedehuset engasjerer Mats Larsson og KOMON i forbindelse med den årlige Kjedehuskonferansen, og presiserer at han er like fornøyd som alltid. Han holder det for høyst sannsynlig at de også til neste år velger Gran Canaria som alternativ for sin årlige konferansereise.

Mats Larsson har ikke tid til for mye småprat.
Her er det mye som skal skje på få timer...

Mats Larsson soler seg i strålende kritikk over arrangemanget. Han skal videre til Oslo der han har to store arrangemang i Oslo Spektrum som venter. Det blir lange dager og mye reising i perioder erkjenner Mats, som har base og bosted i Stockholm.

  Dessuten behersker han språket perfekt og har som nevnt base og bosted sentralt. I dag er det mange firmaer som kontakter Jørgen direkte med sine forespørsler, de behøver ikke lenger gå gjennom reisebyråer, men bestiller flybilletter selv og lar Jørgen Svensson snekre sammen arrangemanget etter ønske. Han presisierer at han ikke jobber med standardpakker slik som lokale agenter, men tilbyr spesialopplegg ut fra kundens behov og syr deretter sammen programmet som blir unikt for den enkelte kunde.

Hvilke er dine kunder?
Private firmaer, kommunale enheter, idrettsforeninger, reisebyråer etc. Alt fra 20 personer og fler. Det være seg Prince, Preem, Nivea, SCA, Colgate, Lilly, Apple, Metsä Tissue og Sardus for å nevne noen.

Hvorfor legger firmaene sine konferanser utenlands?
Det blir billigere enn i Skandinavia. I dag finns det dessuten så mange og bra flyløsninger at man ikke behøver å være borte mer enn noen få dager, evt. bare en langweekend. Man skal heller ikke stikke under en stol at konferanser utenlands kan være veldig attraktivt for de ansatte i et firma. Kombinasjonen med sol og varme, eller storby og shopping blir aldri feil! Barcelona er ikke uten grunn en destinasjon jeg jobber mye med!

Hvordan kan et skreddersydd program se ut?
Naturligvis jobb i form av møter, utdannelseprogram, gruppearbeider, forelesninger, produktvisninger etc. Dette skal kombineres med et bra hotell, bra mat og sosiale aktiviteter som bringer folk nærmere hverandre og som kanskje fungerer som en premiering og en videre motivasjon for den enkelte. Noen vil ha flettet inn utflukter, kjente artister eller sportsaktiviteter i tillegg til evt. Sol og strand eller shopping.

Hva er ditt forhold til Gran Canaria?
Først og fremst et sted der jeg selv har bodd og jobbet under flere år, og som gir meg mange positive vibrasjoner. Fortsatt har jeg et verdifullt nettverk i form av gamle venner og tidligere arbeidskolleger. Jeg har en lokal kjennedom og gode kontakter blant hotelleiere, konferansesentere, busselskap og resturanger. Dessuten er Kanarieøyene en forlokkende destinasjon for de fleste i og med at det er nesten solsikkert, og flyreisen ligger på kun 5 timer hvilket gjør reisemålet veldig attraktivt for de fleste.

Fortell om ditt opphold på Gran Canaria denne gangen?
Denne gangen er jeg her fordi jeg har fått et oppdrag gjennom Mats Larsson som representerer firmet KOMON, en stor lokal arrangør i Norge der jeg er behjelplig med det praktiske opplegget på plass. Denne gangen dreier det seg om en relativt stor gruppe på 300 personer og stort opplegg, derfor må arrangøren ta inn ekstern hjelp, som i dette tilfellet fra meg. Mats Larsson er dessuten en gammel venn, og det hender ofte at vi samarbeider avhengig av størrelsen og opplegget på gruppen.

Denne gangen har gruppen fra norske Kjedehuset og består av Telekiosken, Nordialog og Mobildata. De bor på Gran Hotel Meloneras, Gran Hotel Villa de Conde og H10 Meloneras Palace, tre attraktive hotell i Maspalomas. I tillegg til forelesninger, gruppearbeider, planlegging og konferanser har de i dag hatt sol & bad, samt volleyballturnering. Videre har de hatt middager på kveldene og underholdning i form av kjente artister som bl.a. Jahn Teigen.

Gruppen kom til Gran Canaria på en torsdag og reiser tilbake til Norge på søndag. Samme dag drar Jørgen tilbake til Mallorca for å ta imot en ny gruppe som ankommer Barcelona på mandag!!! 


Jörgen Svensson
jorgen@godferie.com
www.mallorcakonferens.com
Tel. + 34 607 69 08 11

Mats Larsson
mats@komon.no
www.komon.no
Tel. + 46 735 04 40 60  Bjørn Westin og Anders Laine fra Rocky Adventure tar seg av den sportslige siden av arrangemanget. Lørdagen ble en fortreffelig dag på stranden i San Agustin med volleyball turnering, bading i havet, sosialt samvær med mye latter og iskalde øl. Rocky Adventure som i hovedsak jobber med arrangerte vandringer i fjellet, har etterhvert fått en interessant og ny utvikling i form av sportslige og sosiale arrangemang for ulike grupper som
kommer til Gran Canaria. - Enten vil gruppene ha en middag i forbindelse med en sportslig aktivitet i fjellet, eller et strandarrangemang som f.eks. volleyballturneringer, sier Westin til Dag & Natt. Vi som jobber i Rocky Adventure er “hekta” på all form for idrett og er selv veldig lekne. Det innebærer at vi koser oss like mye som deltagerne selv, sier han og noterer resultater samtidig som han preparerer neste match! 
.....MER ARTIKLER.....