MØTE MED SERGIO PÉREZ ÁLVAREZ

 

 

Av Bente Storsveen Åkervall

 

Det begynte som et irritasjons-moment. Sergio fra den lille fjellbyen Ayagaures så seg lei av alle klistremerker som folk setter opp på lyktestolper rundt om i nærområdene, spesielt i turistsonene der man som stolt kanarier gjerne vil at inntrykket skal være rent og attraktivt.

Fra tanke til gjerning. Han utstyrer seg selv med hjelm og verktøy før han går løs på årsgamle reklame-merker som fullstendig dekker de meterlange aluminiumstolpene som holder belysningen i kommunen oppe.

På frivillig basis, etter endt arbeidsdag blir dette naturligvis et tidkrevende arbeid. Han velger å ta kontakt med kommunekontoret i San Bartolomè de Tirajana (Playa del Ingles) for å søke en slags form for økonomisk kompensasjon for arbeidet. Han har dessuten et helt team av gode venner som er villige til å ”ofre seg” for samme gode formål. Hans hensikt er god, og ikke minst en dyd av nød-vendighet. Det finns nemlig ingen slik estetisk oppfølging fra kommunens side.

 
 


Kommunen avslår. De klistre-merker som settes opp får sitte der til lyktestolpen faller, dessuten kan Sergio fortelle oss at inntørket klister ikke er tatt bort i en hånd-vending. Hva gjør han nå ?

Det er da han starter sin web side ”www.limpiafarolas.com”, i den hensikt gjøre folk oppmerksomme på dette grisete og uestetiske
fenomen. Samtidig tar han kontakt med de ulike firmaer, restauranger, barer og privat-personer som har klistret opp sitt domene på lyktestolpene i den hensikt å gjøre dem oppmerksom på at dette er straffbart. Han får også en ”lisens” av kommunen slik at hans idelle arbeid blir legalt
om enn helt uten profitt.

Hans idè er også at folk kanskje vil sette inn en annonse på hans webside i stedet for å klistre sine merker på offentlige plasser. Han tigger også om sympati fra lokal-befolkningen i form av et lite økonomisk bidrag som folk kan sette inn på hans konto, slik at han på heltid kan jobbe med å forbedre lokalsamfunnet.


Ingen av delene gir noen tilfredstillende tilbakemelding. Hans store drøm er å kjøpe verktøy som gjør jobben enklere, samt en større maskin til flere tusen euro som kan fjerne grafitti skrifter på vegger og offentlige murer i by-bildet.

Som ivrig fotograf begynner han istedet å legge inn bilder på sin web-side av kritikkverdige neglisjenser fra offentlige myndigheters side. Det være seg mangler på vedlikehold av parkanlegg, veier, trappe-oppganger, beplantninger og søppel. Etterhvert ansetter han også en journalist med en krass penn som stiller seg kritisk til det bildene viser.

I dag, drøyt ett år etter at han startet sin web-side regnes ”www.limpiafarolas.com” som kanskje den mest uavhengige og troverdige web-avisen på Gran Canaria.

Blant 1 500 daglige besøkere kan du her lese om politiske intriger og generelle nyheter som skjer på øya. Sergio holder deg løpende orientert om hva som skjer i løpet av dagen, og går ikke av veien for å sette spørsmålstegn ved hendelser der de største lokalavisene holder en mye lavere profil. Han setter i dag sin ære i å være først tilstede i hendelsenes sentrum og har et utrolig opparbeidet kontaktnett og et godt samarbeide med informative aktører.


Første juli i år kom han ut med den første papir utgaven av ”www.limpiafarolas.com” og har allerede et opplag på 10 000 eksemplarer i måneden av sin gratisavis, som ligger ute på besin-stasjoner fra Telde til Mogan på sørsiden av Gran Canaria. Selv ligger han ute på veiene i den grad remmer og tøy kan holde for å alltid være oppdatert på det siste som skjer.

I dag er det dessverre ikke lenger tid til å drive som miljøaktivist. Men hans engasjemang har ikke forandret seg annet enn i uttrykksmåten. Sergio er like oppgitt over den manglende interessen eller kapasiteten politikere og autoriteter her til å rydde opp i bybildet. Men istedet for å fjerne klistremerker fra lyktestolper forsøker han å smitte over sitt engasjemang og entusiasme på sine lesere.

 

 
.....MER ARTIKLER.....