Naken foran Gud og hvermann







Bente Storsveen Åkervall

 

Når du går og rusler langs vannkanten i Maspalomas-ørkenen,
turistmyndighetenes store ikon, er det ikke til å unngå at du bokstavlig talt tråkker midt oppe i en klynge nudister. Og hendelsen er ikke over på et øyeblikk heller, det handler om to- tre kilometers gange før du kommer ut av området igjen.

I mellomtiden har du fått en solid innføring i menneskekroppens
aldringsprosess, tyngdekraftens utilgivelige rett, og ikke minst hvilken
fasinerende variasjon det finns på kjønnsorganer. Hutte, meg tu !!
Lærdommen blir at nakenhet ikke nødvendigvis er ensbetydende med
skjønnhet, og at et stykke tekstil kan forvandle selv den styggeste andunge til en vakker svane !

Det er heller ikke slik at du kan dra til deg blikket og konsentrere deg om
der bølgene bryter og skummet kommer buldrende inn mot stranden. Nei, du må i stedet konsentrere deg slik at du ikke rett og slett går på en som er ute og sprader med hele herligheten klaskende fra side til side. For mens du går tur i samme retning som folkemengden, dvs. langs vannkanten, har nudistene en tendens til å gå opp og ned av vannet, slik at de bryter av folkestrømmen fra sidelinja, og tenk deg da den stakkar`n som ikke er oppmerksom !!!

 

 


Som om ikke de ulike kroppsformene er grunn nok i seg selv til å få hakeslepp, er det stadig fler og fler som velger å pynte litt på stasen. Piercing i brystvortene begynner nå å bli gammelt nytt, men små kjettinger som hengende fra penis eller kjønnslepper, eller hele, brede sølvringer som holder både penis og pungen i et fast grep kan få det å gå kaldt nedover ryggen på mange.

Og det er klart. Har man først valgt å reise til Europas største feriested
vinterstid, plukket ut den sterkt traffikerte Maspalomasstranden som sitt domene, og kastet klærne, ja, da kan man simpelthen ikke legge seg ned under en parasol. Da må man rundt og parodere, frem og tilbake, frem og tilbake. Spesielt mennene er rette som tinnsoldater, og har lagt armene bak på ryggen mens de spankulerer blandt oss ufrivillige observatører,med et salig og selvsikkert smil.


Mange har også valgt sportslige aktiviteter. Spesielt har vi lagt merke til at vollyball og badminton er nudistenes yndlingssport. Du vet, den form for aktivitet der man kan hoppe opp og ned, og strekke ut hele kroppen med armene over hodet slik at man til en hver tid kjenner friheten av å ikke ha et ekkelt klesplagg på kroppen.

De som har tatt seg helt ut og må ned i horisontalen et øyeblikk, drar gjerne håndkledet så langt ned mot vannkanten som mulig. Etter å ha smurt seg inn i glinsende olje, drar de bena til seg og separerer dem så godt som mulig. Da kan jeg love dere, mine venner, at da er det ikke mye som overlates til fantasien.

En annen stakkar som kjemper i flere dager etter et strandbesøk med å få ut sanden av ørene, jeg kan levende tenke meg at i nudistenes tilfelle må det antagerlig høytrykksspyler til for å ut de siste minner om Maspalomasstranden.

Som det ligger i kortene; jeg har ikke forstått det !! Og alt jeg ikke forstår gjør meg nyskjerrig. Fort begynner jeg å forstå at det skilles mellom naturister og nudister. Det førstnevnte brukt i litt mer kristlig sammenheng, mens det siste nesten blir et skjellsord i sammenhengen !? For oss tekstilfreakere er det ikke lett å forstå forskjellen.

Etter å ha lest om nudisme og naturisme så godt det lar seg gjøre, holder jeg fortsatt et godt grep om badebuksa! Ser ikke sjarmen med at “solen når fram overalt”, og langt mindre sanden!! Ikke tror jeg at jeg blir mer sosial fordi om jeg kaster klærne, snarere tvert om!! Dessuten snakker vi om noen kvadratcentemeters plagg som holder Gud skapte, men jeg tapte på plass - og det er deilig dèt !!!

Og uansett, tekstiler eller ikke, jeg tror jeg setter pris på frisk luft og rent vann, til den grad at jeg foretrekker fjellet, vidda, bekkene og vekstligheten framfor strendene til tider...................


Hva er Naturisme ?

- Det har sine fordeler å være naturist; man trenger jo ikke å gå omkring i vått badetøy (som skal være siste mote...) og praktiseringen av naturisme er faktisk ganske sunt.

Kroppen har godt av at luft og lys slipper til over alt: dette vil du fort oppdage den dagen du bestemmer deg for å prøve en naturiststrand.

Men naturisme er mer enn det å sole seg og bade naken. En ting du vil merke på naturiststrendene er en naturlig avslappet holdning til sin egen og andres kropp.

Det er et typisk trekk for naturismen at man gjennom sin nakenhet forsterker likeverdet overfor andre mennesker og sammen styrker både sin egen og andres selvfølelse.

Naturister er sosiale mennekser og slår gjerne av en prat.

Ofte vil du oppleve at kanskje ukjente sier: "Ha det bra!" etter endt dag på stranda.

Naturister er ikke exhibisjonister. Man er ikke naken for å vise frem sin kropp for andre.

Det er ikke for at andre skal nyte eller sjokkeres eller bli forskrekket av en naken kropp som man er naturist.

Man er naturist fordi man selv opplever en følelse av frihet når man er uten klær, framfor alt når man soler seg og bader.

Sosial nakenhet gir ytterligere en dimensjon til friheten fra hemmende klær. Sosial nakenhet har ikke det aller minste med sex å gjøre.

Det ville være et grovt brudd mot etiketten å for eks. gjøre seksuelle tilnærmerlser på
badestranden.

Naturister utøver ikke sex offentlig. Sex tilhører privatlivet og gjør så også for naturister.
Mannlige naturister får ikke ereksjon når de ser en naken dame, like lite som en mann i badebukser får ereksjon av å se en dame i badedrakt. Når vi naturister har fest kler vi oss fine akkurat som alle andre. Det er ikke vanlig at man danser naken. Det hender dog at man avslutter en fest i
badstuen eller med en dukkert i sjøen !

Bortsett fra egenheten at man gjerne avstår fra klær når man bader og soler sammen på badeplassen, er naturistenen akkurat som andre mennesker.

Naturistenen bryr seg kanskje om sine medmennesker i litt høyere grad og man kanskje nyter litt mer av naturen, frisk luft og rent vann. Mer merkelig
enn så er det ikke !

Kilde:www.natrustnet.ord



 
.....MER ARTIKLER.....